);

De PAW Patrol speurtocht bij PIT Veiligheidsmuseum

De PAW Patrol speurtocht bij PIT Veiligheidsmuseum

Mijn oudste meisje (6) fietst al weer een tijd zonder zijwielen en onze ritjes op de fiets worden daarom ook steeds langer. Ik durf het steeds meer aan om haar samen met mij deel te laten nemen aan het verkeer. Stap voor stap leert ze de belangrijkste regels en weet ze al heel goed waar ze op moet letten. Voor nu moet ze vooral heel erg goed naar mij luisteren wanneer we ons op de fiets in het straatbeeld begeven, maar met de kennis van een paar basisregeltjes is niets mis.

Mijn middelste (4) en jongste (2) dametjes hebben een fascinatie voor politie, brandweer en ambulance. Vooral de jongste vindt dit momenteel buitengewoon interessant. Die zwaailichten, de sirenes en de imposante uniformen intrigeren weergaloos. Voor wat betreft de kennis van de verkeersregels, zijn zij nog niet verder dan dat ik ze bij iedere kruising op het hart druk dat ze goed naar links en rechts moeten kijken, voordat ze over gaan steken. Ze zijn alle drie op eigen wijze en eigen tempo bezig met (verkeers)veiligheid.

 

We gingen naar het PIT veiligheidsmuseum in Almere!

Vandaag gingen we onze kennis uitbreiden in het PIT veiligheidsmuseum in Almere. Op zaterdag 10 november was er een speciale editie van de PAW Patrol speurtocht bij PIT, voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Namens website4mama mochten wij een bezoekje brengen aan dit educatieve museum. Bij binnenkomst werden we hartelijk onthaald door een alleraardigste dame. Zij legde ons uit wat er allemaal te doen was en hoe de speurtocht werkte. Er waren leuke, interactieve dingen te doen en veel te zien.


PAW Patrol was ook in het PIT veiligheidsmuseum!

Wij kwamen voor de lancering van de PAW Patrol speurtocht. Ter ere van deze lancering was er ook een meet & greet met de PAW Patrol pups! Daar liepen we meteen bij binnenkomst al tegenaan en dus gingen we gelijk met Marshal op de foto. De karakters wisselden om het half uur. Dus even later pikten we Chase ook nog even mee. De meiden vonden het fantastisch en alle drie gingen ze gewillig op de foto.

Daarna stortten we ons op de speurtocht, geheel in het thema van PAW Patrol. Middels een wegwijzer, wees dit zich al doende vanzelf uit. We moesten de genummerde pootafdrukken van de helden volgen en de overeenkomstige opdrachten uitvoeren. De opdrachten werden op speelse en eenvoudige wijze uitgelegd en hadden een educatieve toon. Er zaten tel elementen verwerkt in de opdrachten en de kleuren kwamen ook aan bod. De PAW Patrol pups deden de rest!

PAW Patrol in het museumPaw Patrol

 

Wat was er te zien in het PIT veiligheidsmuseum?

Vlak na de entree bevond zich de verkleedhoek. Hier konden alle kinderen die dol zijn op verkleden hun hart ophalen. Zij kregen hier de gelegenheid om zich in een écht politie-uniform te hijsen of zich een echte brandweerman te wanen. Toch liever een ambulance medewerker? Geen probleem, ook daar was gelegenheid toe!
Daarnaast stonden er tal van politie auto’s ambulances, attributen en uniformen uitgestald. Er was een skelterparcours, allerlei interactieve quizjes die je zelf kon bedienen en er was een echte gevangeniscel. Naast de modernere uitvoeringen van voertuigen, stonden er ook veel historische voertuigen en uniformen. Er is de mogelijkheid om via de website een rondleiding langs de hoogtepunten van het museum boeken.

Zelfs ik, als dertig plusser, vond het fantastisch om de voertuigen van politie en brandweer eens van dichtbij te kunnen bekijken. Let op: veel van de tentoongestelde objecten mocht je niet aanraken. Dat kan best lastig zijn voor de eigenwijze kleutertjes onder ons. Het museum is niet al te groot en wanneer je de informatie zuilen en interactieve quizjes/ opdrachten niet allemaal uitvoert, ben je in een uurtje zeker wel klaar. Er is nog een kleine restauratie voor een hap en een snap.  

Naast de PAW Patrol speurtocht is er ook nog een brandweerspeurtocht en een politiespeurtocht die je kunt doen. Deze zijn voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kunt ook je kinderfeestje in PIT vieren, deze zijn voor kinderen van 4 tot 10 jaar en zijn er in de thema’s Politie, Brandweer of Ambulance.

 

Nog wat feitjes over het PIT veiligheidsmuseum

Het museum is geschikt voor 4 t/m 6 jaar en een toegangskaartje voor 4 t/m 12 jaar kost € 7,-. Vanaf 13 jaar kost de toegang € 10,-. Kinderen van 0 t/m 3 jaar hebben gratis toegang, behalve bij PAW Patrol of Brandweerman Sam evenementen. Toegangskaartjes zijn zowel via de website (met 0,50 cent korting), als aan de kassa verkrijgbaar.

Het is sowieso raadzaam om even de agenda op de website van PIT veiligheidsmuseum te checken alvorens je een bezoekje plant. Zo ben je op de hoogte van eventuele leuke events of thema’s en kom je niet voor verrassingen te staan. Het museum is gelegen in hartje centrum van Almere en er is voldoende parkeergelegenheid in de nabij gelegen Schippersgarage. Daarnaast is er ook nog voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Wist je trouwens dat ‘Pit’, zwaailicht betekent? Dus zwaailichten aan en op naar het PIT veiligheidsmuseum in Almere!

 

Meer blogs van Judith:

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Column: De veelzijdige rol als moeder

Column: De veelzijdige rol als…

Naast de rol van moeder vervul ik nog talloze andere rollen voor mijn wondertjes. Ja, sorry… mijn sarcasme nam het nu al over. Laten we ze…

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit nog voorbij?

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit…

“Ik zie je tietuuuh mama!”, schatert mijn middelste dochter vanuit bad, als ik de douchecabine uitstap. “Eh..borsten, bedoel je?”, probeer…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.