);

Pasta waar je blij van wordt

Pasta waar je blij van wordt

Pasta is eigenlijk iets wat de meeste kinderen wel lusten. Meestal gaat dat gepaard met een sausje en eventueel wat kleine gehaktballetjes. Maar erg veel groente zit er dan niet in en ik wil toch dat er bij ons thuis gezond en redelijk gebalanceerd wordt gegeten. Daarmee bedoel ik eigenlijk dat er genoeg granen, groente, fruit en de nodige eiwitten geconsumeerd moeten worden.

Bij de kleinste levert dit (nog) geen problemen op, ze eet werkelijk alles wat we haar voorschotelen met heel veel plezier op. De oudste (bijna vier jaar) is iets kieskeuriger. Zij eet niet graag vlees, of eigenlijk een beperkte variatie. Daarnaast eet ze bepaalde soorten groente liever rauw en een aantal soorten liever helemaal niet. Mijn grootste uitdaging zit hem dus in het bordje van de oudste.

 

Pasta maken voor de kids en voor jezelf

Af en toe maak ik de pasta ook zelf, maar daar moet ik net tijd voor hebben. Dat is natuurlijk wel lekkerder en superleuk om samen te maken, maar dit keer moest ik genoegen nemen met ‘verse pasta’ uit de supermarkt. Ik heb drie pannen in gebruik gehad; een koekenpan voor onszelf, een koekenpannetje voor de dames en een pan voor het koken van de pasta. Verder heb ik een litermaat gebruikt en een staafmixer.

Wat heb ik aan ingrediënten gebruikt: pasta, olijfolie, ui, knoflook, gehakt, aubergine, courgette, paprika, tomaatjes, tomatenpuree, basilicum, peper, zout, kruidnagelpoeder, mozzarella, geraspte kaas.

pasta voor kinderen

Pasta recept

Zet een pan met water op het vuur voor de pasta. Doe olie in de koekenpannen. We beginnen met de grote koekenpan, later komt de kleine er bij. Snijd de ui in stukken en doe deze in de grote pan. Snijd de knoflook zeer klein en voeg deze toe aan de ui. Rul het gehakt in de pan met ui en knoflook (voeg de kruiden ook gelijk toe). Vanaf nu doe je telkens een klein deel in het kleine pannetje en de rest in de grote pan. Snijd de aubergine in kwart plakjes. Bak deze in de pannetjes tot ze wat voller met olie zitten, eventueel olie toevoegen. Snijd de courgette in kwart plakjes en voeg deze toe. Snijd de paprika in blokjes (snijd eerst twee ringen en vier plakjes af). Voeg deze toe. Leg de plakjes en ringen neer op de plaats van de ogen en de mond. Snijd de tomaatjes in kwarten (een snijd je in halfjes). Voeg de tomaatjes toe. Doe wat geraspte kaas op de paprikaringen en leg de halve tomaatjes er op. Schep wat tomatenpuree door de pannetjes. Ondertussen is het water wel gaan koken. Kook hier de pasta in gaar. Pureer ondertussen de inhoud van het kleine pannetje. Snijd de mozzarellaballetjes door midden. Serveer deze naast de pasta, net als de geraspte kaas. Giet de past af. Maak het gezicht af zoals op de foto…je eigen fantasie gebruiken mag natuurlijk ook. En voor de kleinste pureer je nog even wat pasta door het groentesausje.

Lekker en gezond!

 

Bovenste foto is afkomstig van Shutterstock

Pompoensoep met appeltjes

Pompoensoep met appeltjes

Dat ik dol op pompoen ben is geen geheim. Naast dat het ontzettend lekker en gezond is, is het ook nog eens leuk om mee te werken. In de herfst…

De hilarische muts van Flipeez

De hilarische muts van Flipeez

Toen ik de muts van Flipeez voor het eerst zag, moest ik gelijk lachen. Wat een lekker eigenwijze muts zeg. Hij is ontzettend vrolijk en binnen…

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

De meeste kinderen lusten volgens mij wel worteltjes. De een vindt ze rauw lekkerder en de ander gekookt en sommigen lusten beide graag. Hier…

Mijn naam is Natascha en ik ben in 1981 geboren. In 2015 heb ik mijn man leren kennen en werd ik bonusmama van een lieve, vrolijke, pientere meid van 2,5 jaar. In 2016 ben ik mama geworden van een actieve, leergierige meid. Het is heerlijk om mama te zijn, maar even mezelf zijn is ook wel fijn. Wanneer ik (eindelijk) wat tijd voor mezelf heb, kook ik graag en naai ik kleding of dingen om mee te spelen. En als we verwend worden met een paar avonduurtjes voor onszelf, zijn we druk aan het lego bouwen met z’n tweetjes. Verder heb ik altijd in het onderwijs gewerkt en ik hoop binnenkort weer voor de klas te kunnen staan.

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.