);

Parket, vinyl, laminaat of beton. Waar kies je voor?

Parket, vinyl, laminaat of beton. Waar kies je voor?

Iedereen weet: met kinderen is een gladde vloer ideaal. Niet alleen omdat er weleens een glas limonade omgaat, ook omdat ze te pas en te onpas met vieze voeten binnenkomen. Hoe makkelijker schoon te maken vloer je hebt, hoe minder erg dat is. Je wilt immers dat je kinderen lekker buiten ravotten! Maar welke vloer kies je voor jouw woning?

 

Warme uitstraling van hout

Ga je voor parket, dan ga je voor de warme uitstraling die hout van nature heeft. Je kunt uit verschillende houtsoorten kiezen, wat maakt dat er altijd wel een kleurstelling is die bij je past. Parket is gemaakt van echt hout, dat niet alleen warmte uitstraalt, maar het ook daadwerkelijk geeft. Maar parket heeft ook nadelen. Je moet het met regelmaat onderhouden en het is kwetsbaar. Zo krimpt het of zet het uit onder invloed van temperatuur en vocht.

 

Budgetvriendelijk en eenvoudig in onderhoud

Kies je voor vinyl, dan kies je voor een wel heel gemakkelijke vloer. Een doekje erover en hij is schoon en qua onderhoud heb je zo goed als niks te doen. Het is ook nog eens een betaalbare vloer, hoewel je verschillende prijsklassen hebt. Vinyl is veelzijdig, omdat het in veel verschillende patroontjes en kleurstellingen te koop is. Heeft deze vloer ook nadelen? Uiteraard! Zo kan het statisch zijn en komt er bij verbranding giftige stoffen vrij, wat het niet zo duurzaam maakt.

 

Uitstraling van hout, maar dan onderhoudsvriendelijker

Wil je wel de uitstraling van hout, maar niet de nadelen ervan? Kies dan voor een laminaatvloer. Laminaat is vochtbestendig en kleurvast, ook als het in de zon ligt. Je kunt laminaat in veel variaties verkrijgen en leggen is een fluitje van een cent. Bijna iedereen kan het zelf. Qua onderhoud is stofzuigen en dweilen voldoende. Natuurlijk heeft laminaat ook nadelen. Zo beschadig je het vrij snel en is het keihard. Vooral als kleine kinderen vaak vallen, is dat niet zo fijn.

 

Karakteristiek beton

Ga je voor naadloos, dan ga je voor beton. Nog niet zo lang geleden was een betonvloer iets wat nog niet afgewerkt was, maar nu is het helemaal hip. Het is vaak niet duur en redelijk tijdloos. Elk interieur past bij beton. Een betonvloer heeft alleen wel wat onderhoud nodig en er kunnen scheuren in ontstaan. Het is industrieel, waardoor het nooit helemaal vlak is. Maar vind je dat geen probleem, dan is een betonvloer ideaal!

 

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je…

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken…

Alles wat je moet weten over collageen

Alles wat je moet weten over collageen

Collageen is een term waar je waarschijnlijk weleens van gehoord hebt. Niet gek, want de laatste jaren is er veel over gezegd en geschreven.…

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.