);

Ga je mee naar het PARC?

Ga je mee naar het PARC?

Je kent het wel die groepsappjes via whatsapp. Ik heb er eentje met mijn schoonfamilie, met de ouders van de klas waarin mijn dochter zit, verjaardagsapp groepjes, eentje met een paar leuke bloggers en zo meer. Best handig om met 1 bericht elkaar een beetje op de hoogte te houden van bepaalde zaken. Maar nou kwam ik laatst in aanraking met de PARC app en ik vond dat zó handig en zie daar echt dusdanig potentie in dat ik het jou ook graag wilde laten zien. Misschien is het wat voor jou?

 

De PARC app

De PARC app, wat staat voor Parent Community, is een app voor op je smartphone en is zowel verkrijgbaar in de App Store als bij Google Play. Je kunt hierin een “groepje” vormen met de ouders in de buurt waar je kind graag mee speelt. Je deelt er de agenda van je kind, activiteiten, groepsuitjes en spreekt makkelijk af wie waar speelt en wie rijdt naar een bepaalde activiteit. De app is gratis, handig en een absolute musthave voor ouders met jonge kids.

 

Wie zit er achter de PARC App?

De PARC app is bedacht en ontwikkeld door 2 Belgische mama’s Ellen en Sabine. En dat maakt het ook gelijk een sympathiek initiatief vind ik. Geen bobo’s die over mijn rug geld willen verdienen. Nee, 2 mama’s zoals ik, die dit gestart zijn vanuit een behoefte.

 

 

Toffe uitjes

De app is er niet alleen om contacten te onderhouden met andere mama’s, maar heeft sinds kort ook allerlei adresjes als dierentuinen, logeeradressen, kindvriendelijke restaurants en leuke winkels. De adressen zijn altijd gerangschikt op welke het dichtstbij is van waar jij je op dat moment bevindt. Superhandig voor verveel-momenten tijdens de vakantie maar ook als je in eigen land of in België kampeert of logeert op een vakantiepark en een tripje wilt maken in de omgeving is het een uitkomst.

Omdat de adressen feature nog maar pas geleden gestart is, staan er nog niet heel veel adressen in (momenteel zo’n 300). Naar mate de community groeit, zal ook dat gedeelte groeien. Je kunt namelijk je eigen favoriete activiteiten en adressen toevoegen. Alleen al vanwege de adressen vind ik het een top app. Ik heb direct al wat adressen gespot waar ik met mijn dochter heen wil. Want ook ik worstel tijdens vakanties wel eens met de vraag: “wat zullen we vandaag eens ondernemen”. Zeker wanneer het weer wat minder is en ze te lang en te vaak achter haar beeldschermen zit.

Kijk hier voor meer informatie over de PARC app.

 

Meer blogs van Esmée:

Een beetje (kerst)liefde door de brievenbus

Een beetje (kerst)liefde door de…

Hou je ook zo van het krijgen van post? Ik wel! Nu de kans groot is dat kerst wederom een feest wordt dat thuis met het gezin gevierd wordt…

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Dingen die je als ZZP'er moet regelen

Hoewel ik nog elke dag dankbaar ben dat ik als zelfstandig ondernemer mijn geld verdien en dat dit voor mij betekent dat ik thuis ben als…

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Altijd een strak gazon: mijn ideaal

Wij hebben een redelijk grote tuin. De helft van de tuin bestaat uit bestrating en grind met hierin plantvakken en de andere helft uit iets…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.