Ga je mee naar het PARC?

Ga je mee naar het PARC?

Je kent het wel die groepsappjes via whatsapp. Ik heb er eentje met mijn schoonfamilie, met de ouders van de klas waarin mijn dochter zit, verjaardagsapp groepjes, eentje met een paar leuke bloggers en zo meer. Best handig om met 1 bericht elkaar een beetje op de hoogte te houden van bepaalde zaken. Maar nou kwam ik laatst in aanraking met de PARC app en ik vond dat zó handig en zie daar echt dusdanig potentie in dat ik het jou ook graag wilde laten zien. Misschien is het wat voor jou?

 

De PARC app

De PARC app, wat staat voor Parent Community, is een app voor op je smartphone en is zowel verkrijgbaar in de App Store als bij Google Play. Je kunt hierin een “groepje” vormen met de ouders in de buurt waar je kind graag mee speelt. Je deelt er de agenda van je kind, activiteiten, groepsuitjes en spreekt makkelijk af wie waar speelt en wie rijdt naar een bepaalde activiteit. De app is gratis, handig en een absolute musthave voor ouders met jonge kids.

 

Wie zit er achter de PARC App?

De PARC app is bedacht en ontwikkeld door 2 Belgische mama’s Ellen en Sabine. En dat maakt het ook gelijk een sympathiek initiatief vind ik. Geen bobo’s die over mijn rug geld willen verdienen. Nee, 2 mama’s zoals ik, die dit gestart zijn vanuit een behoefte.

 

 

Toffe uitjes

De app is er niet alleen om contacten te onderhouden met andere mama’s, maar heeft sinds kort ook allerlei adresjes als dierentuinen, logeeradressen, kindvriendelijke restaurants en leuke winkels. De adressen zijn altijd gerangschikt op welke het dichtstbij is van waar jij je op dat moment bevindt. Superhandig voor verveel-momenten tijdens de vakantie maar ook als je in eigen land of in België kampeert of logeert op een vakantiepark en een tripje wilt maken in de omgeving is het een uitkomst.

Omdat de adressen feature nog maar pas geleden gestart is, staan er nog niet heel veel adressen in (momenteel zo’n 300). Naar mate de community groeit, zal ook dat gedeelte groeien. Je kunt namelijk je eigen favoriete activiteiten en adressen toevoegen. Alleen al vanwege de adressen vind ik het een top app. Ik heb direct al wat adressen gespot waar ik met mijn dochter heen wil. Want ook ik worstel tijdens vakanties wel eens met de vraag: “wat zullen we vandaag eens ondernemen”. Zeker wanneer het weer wat minder is en ze te lang en te vaak achter haar beeldschermen zit.

Kijk hier voor meer informatie over de PARC app.

 

Meer blogs van Esmée:

De hal - het ondergeschoven kindje van ons huis

De hal - het ondergeschoven kindje…

Er zijn een paar ruimtes in ons huis waar ik wel eens de bezem doorheen wil halen. Een daarvan is de hal. De bedoeling was ooit goed, maar…

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Niet dat mijn leven elke dag vol met belangwekkende gebeurtenissen is hoor. Maar de maand juni was er eentje met hoogtepunten en dieptepunten.…

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Als ik een week hard gewerkt heb of ik heb wat moeizame momenten gehad die dag, dan móet ik even tijd voor mezelf nemen. Ik zet dan Esmée…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.