);

Investeren in je ontwikkeling door coaching

Investeren in je ontwikkeling door coaching

Elke euro die ik tegenwoordig besteed in mijn business aan coaching is direct een investering in mijn eigen ontwikkeling. Maar je hoeft natuurlijk geen eigen bedrijf te hebben om te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Ook de ontwikkeling die je doormaakt als werknemer vormt je als mens. Door coaching kom je tot inzichten die je daarvoor niet had en waardoor je groeit als mens. Dus of je nou een eigen bedrijf hebt, werknemer bent of between jobs en tijdelijk gewoon thuis blijft, jezelf ontwikkelen blijft belangrijk.

Je kan dat op vele manieren doen. Welke coaches ik heb bezocht, staan in dit blog

 

Een lifestyle coach

Op elk vlak is er wel een coach beschikbaar. Als je het hebt over persoonlijke ontwikkeling dan heb je het al snel over een  lifestyle coach. Bij een lifestyle coach kan je terecht als je het bijvoorbeeld moeilijk vindt om keuzes te maken die het leven op je pad brengen, als je het overzicht over je leven een beetje kwijt bent of als je bijvoorbeeld weinig zelfvertrouwen hebt. De lifestyle coach richt zich op het vergroten van je welzijn, je geluk en de zingeving van je leven. Er is een tijd in mijn leven geweest, waarin ik veel aan mijn coach gehad heb.

 

Loopbaan coach

Een loopbaan coach zoek je als je persoonlijke coaching zoekt met de nadruk op je werk en carrière. Als je vastloopt in je carrière, niet goed weet wat je wilt of of je kan bijvoorbeeld maar slecht een goede balans tussen werk en privé vinden, dan kan je bij een loopbaan coach terecht. Het is niet altijd even makkelijk om sterk in je schoenen te blijven staan als je met zoveel verschillende mensen op je werk moet dealen. De een ligt je waarschijnlijk beter dan de ander. En ook pestgedrag komt veelvuldig op de werkvloer voor. Een loopbaan coach, zoals coach Rotterdam kan je hierbij helpen. Zelf heb ik een periode geworsteld met de vraag of ik wel op de goede weg zat met mijn bedrijf. Dat was ook nog in een tijd dat de inkomsten van mijn bedrijf op z’n zachtst gezegd niet echt door het dak gingen en ik me afvroeg of dit wel de manier was om in mijn levensonderhoud te voorzien.

 

Businesscoach

Heb je een eigen onderneming, zoals ik, dan is het heel helpend om te investeren in een goede business coach. Een business coach zal zich volledig verdiepen in jouw bedrijf. Binnen business coaching heb je meerdere specialismen. De ene coach zal zich richten op persoonlijke groei, waardoor je bedrijf ook groeit. De andere coach richt zich op heel praktische zaken als hoe je je bedrijf in de markt zet, hoe je een webinar geeft en hoe je online zichtbaarder bent. Heb je een coach te pakken die jou in beide opzichten kan helpen, dan moet je die niet meer laten gaan.wink

 

Tips bij het kiezen van coaching

Voor alle coaching geldt dat het moet klikken met de coach. Vraag daarom altijd eerst een kennismakingsgesprek aan. Dat kan live maar het kan ook prima online plaatsvinden.

Het hebben van een coach kan een flink gat in je budget slaan als je dat zelf moet bekostigen. Sommige coaches bieden ook groepstrajecten aan, waarbij je en 1 op 1 coaching krijgt én in de groep wordt gecoacht. Dat is vaak iets goedkoper dan een uitsluitend 1 op 1 traject en je leert ook veel van je mede coachees. Wordt de coaching aangeboden via je werkgever, ga daar dan altijd enthousiast in mee. Je wordt er namelijk nooit slechter van. En wie weet welke inzichten je krijgt waardoor je groeit als mens en in je werk.

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.