);

Ow ow Corona: onovertroffen fantasie

Ow ow Corona: onovertroffen fantasie

‘Carsland is écht heul ver weg, in de wolken bij Amerika en ook Australië in de buurt. Carsland is eigenlijk achter de maan, op een zon. Ze hebben er een heeeeeel mooie achtbaan die groen is en ik ga daar altijd in. Maar nu niet. Ik ben al heel lang niet in Carsland geweest. Door Corona moet ik thuisblijven.’ voegt mijn K2 (kind2) er sip aan toe.

K1 valt direct in dit fantastische verhaal alsof het gerepeteerd is. ‘In Elfenland hebben ze magisch elfenpoeder waarmee ze iedereen beter kunnen maken, maar het is nu eventjes op. In Elfenland gaat bijna nooit iets op, maar nu dus wel. Dat is wel jammer, want als de boselfjes het magisch elfenpoeder weer kunnen maken, dan is Corona gelijk weg. Maar ze kunnen het nu niet maken door Corownaaaaa,’ zegt de spraakwaterval zoals alleen 6-jarige meisjes dat kunnen zeggen. Elke keer als de spraakwaterval aanstaat, moet ik automatisch lachen. Ik vind de spraakwaterval prachtig. 

‘De kleine Pluis kan niet achterblijven en doet ook een duit in het zakje. ‘In Giraffenland ben ik de grote papa giraf en heb ik een hele lange nek met vlekken!’ De kinderen proesten het alledrie tegelijkertijd uit van het lachen. Whahaha, wat een mop! Ender met zijn lange nek, ze zien het allemaal voor zich. Ik gniffel met ze mee. 

Met een half oog kijk ik naar het tafereel van mijn spelende kroost en verbaas me hoe snel Corona hun spel heeft overgenomen. Het stemt me een klein beetje verdrietig, maar ik weet uit het Brandwondencentrum waar K3 een paar weken heeft gelegen, dat het juist heel goed is wanneer kinderen in hun spelsituatie uiting geven aan wat zich in de realiteit afspeelt. Dat stelt me sindsdien gerust. Toch word ik er verdrietig van. Ik vind het veel leuker wanneer ik naar hun fantasieverhalen zónder Corona luister. 

Gelukkig hebben we onze kleine K3 nog. In zijn wereld is er geen Corona. Alleen maar ontzettend veel dieren. ‘Want ik ‘hout’ heel veel van dieren mama’. De kleine Pluis gaat zonder enig reisverbod, naar hartelust heen en weer tussen Giraffenland en Ayicikland. De favoriete landen van mijn kleine grote dierenvriend. Soms maakt de kleine Pluis een extra tripje naar Gorillaland en Koeienland, want ook daar komt hij graag. Heerlijk kind! Ga lekker naar Giraffenland waar iedereen een lange nek krijgt en mooie bruine en gele vlekken. Mmm, dat is een lekker sappig blaadje. Oei, dat is veel te hoog voor mij. Geen probleem hoor, papa giraf komt helpen. Heee, wat zie ik nu? Is er een boselfje gekomen om het takje omlaag te duwen? Dat is lief. Lightning McQueen, jij ook al hier? Wat is het toch een gezellige boel in Giraffenland. Alle vriendjes zijn weer samen. Daar is die nederigheid weer, jawel, ik voel hem hoor hier in het mooie Giraffenland zonder leed.

Ow ow Corona, wat leer  je ons toch veel. 

 

Meer blogs van Melek:

Hét boek - hij ligt er al!

Hét boek - hij ligt er al!

Er wordt al dagen gestreden door de 3 kinders in huis om Het Boek. Als religieuze lezer zou je wellicht kunnen denken dat Het Boek waarnaar…

De erfenis van een kinderkamp. En bedankt!

De erfenis van een kinderkamp.…

Na het kamp is K3 (kind nummer 3) vol verhalen. De pyjama disco was een grote hit. Meneer is er vol van! Ook de kok heeft goed gekookt volgens…

Afscheid van de kleuterklas

Afscheid van de kleuterklas

Die laatste paar weken voor de zomervakantie zijn net wat vermoeiender dan de rest van het schooljaar. Er moet natuurlijk nog van alles gedaan…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.