);

Oktober: fileleed, afvallen, Halloween en knutselen

Oktober: fileleed, afvallen, Halloween en knutselen

Het was me het maandje wel zeg. De maand oktober werd vooral gedomineerd door hoofdpijn en verkoudheid. Is bij jou ook de griep uitgebroken thuis? Normaal gesproken ben ik altijd de laatste aan de beurt met ziektes, maar dit keer ben ik de eerste én de enige die snotverkouden is. Waarom het zo’n maand is? Je leest het in mijn maandoverzicht.

 

Het leed dat files heet

Waarom worden alle leuke events voor bloggers toch altijd in Amsterdam gehouden? Ik vind het zo’n rotstad om er te komen en om in te komen. Woensdag 3 oktober waren we uitgenodigd om in het Amsterdamse bos een speurtocht te lopen. Pearle had namelijk een boekje uitgegeven om het buitenspelen te stimuleren. Ze vonden het fijn als wij bloggers erover schreven en dat heb ik dan ook gedaan. Check hier. De rit er naartoe ging nog redelijk, maar terug was een crime! 3 uur hebben dochter en ik in de auto van Amsterdam naar Fijnaart gezeten. 3 uur! Ik was daarna compleet gaar en lag om 9 uur ’s avonds al in mijn bed. Ik vond het dan ook niet gek dat ik 2 dagen later migraine kreeg.

Een week later een uitnodiging naar Eindhoven. Dat moet voor mij in principe wel in ruim een uur en 10 minuten te doen zijn. Ruim 2 uur! WTF! En nee, openbaar vervoer is voor mij geen optie. Ik woon in een gat en voor het dichtstbijzijnde station moet ik al 20 minuten in de auto zitten.

Ik ben natuurlijk ook niks meer gewend. Ik zit prinses heerlijk achter mijn keukentafel stukkies te tikken en m'n social media bij te houden. Heerlijk in mijn eigen bubbel. 

Bungalow op de Buitenhof de Leistert

 

Heerlijk een weekend weg

Naar het eerste weekend van oktober had ik zó uitgekeken! We zouden met mijn schoonfamilie (opa, oma, tante, oom en wij als gezin) een weekend in een luxe villa op bungalowpark Buitenhof van De Leistert verblijven. En dat ging uiteraard ook door, maar ik lag 2 van de 3 dagen af en aan in bed met migraine. Ik heb 13 weken geen migraine gehad omdat ik anders ben gaan eten (daarover later meer) en precies dat weekend sloeg het toe. WAAROM!?! Terwijl iedereen eropuit trok dit weekend met prachtig nazomerweer bleef ik achter. Ik had gelukkig wel alle luxe die je maar kon wensen. Dat dan weer wel wink

Het is er zo fijn op De Leistert.

» Kijk hier: review van de Leistert

 

Eten volgens de richtlijnen van de Eetlijn

Zoals gezegd had ik al 13 weken geen migraine gehad. Een mijlpaal. Uniek! Ik heb normaal gesproken elke 5/6 weken migraine, dus had al meer dan 200% gewonnen. Zo bijzonder wat goede voeding en het vermijden van verkeerde ingrediënten met je lichaam en energieniveau doet. Het was mijn laatste redmiddel en het heeft me veel gebracht. Ik begon 1 augustus met de Eetlijn voor mijn migraine. Dat ik ondertussen dan ook wat kilo’s kwijt zou raken, was alleen maar mooi meegenomen. Ik vond mezelf niet te dik, maar had wel altijd last van een rand vet boven mijn broekrand. En ondanks dat ik 4x in de week sportte bleef mijn vetpercentage ongekend hoog nl. 39%, terwijl 33% voor mijn leeftijd eigenlijk wel de max is.

Wat waren mijn metingen op 1 augustus: een gewicht van 70 kilo, een vetpercentage van 38%, lichaamsvocht van 43,7% wat veel te weinig is, spiermassa van 40,6 kg en een metabolische leeftijd van 56 terwijl ik 48 ben. HUH? Nou ik was direct gemotiveerd om daar wat aan te doen, haha. Niks mis met 56, maar wel als je dat niet bent.

Op 21 september zag het plaatje er al heel anders uit: een gewicht van 65,2 kg (dus bijna 5 kilo eraf), een vetpercentage van 34,4% (wauw), lichaamsvocht van 45,7% (super!) en mijn metabolische leeftijd was met 9 jaar gedaald naar 47. Ik ging dus nu 1 jaar jonger door het leven dan ik werkelijk ben wink 

Op 10 oktober, 10 weken na mijn start, had ik de volgende waardes. Hou je vast… Mijn gewicht was iets hoger: 65,6 kilo maar het weegmoment lag nu na het avondeten i.p.v. in de ochtend, een vetpercentage van 33,0% (te gek!), lichaamsvocht van 46,6% (geweldig), spiermassa van 41,8 kg (dus 1,2 kg meer spieren dan op dag 1) en mijn metabolische leeftijd lag toen op 43. Nog even en ik ga weer jeugdpuistjes krijgen, haha.

Maar zonder gekheid. Dat wat 2 jaar flink sporten niet voor elkaar kreeg, kreeg 10 weken de Eetlijn wel voor elkaar. Ik ben ontzettend tevreden. Mijn coach Nettie ook. Ik heb besloten zo verder te gaan met fase 2. Daarin zijn de regels wat soepeler. Voor 80% ga ik door met het eetpatroon dat ik nu heb en in de weekenden laat ik de teugels wat vieren. Zo heb ik al weer een portie Chinees achter de kiezen en heerlijk een patatje satésaus met een broodje kroket. Daar geniet ik dan weer extra van. Ik eet door de weeks nog steeds geen brood, aardappelen en pasta. Daarvoor in de plaats eet ik brood van de Eetlijn, wat ik zelf bak met een halve liter Griekse yoghurt en 6 eieren. Super simpel… zelfs ik kan het. En ik heb quinoa ontdekt in de afgelopen weken. Heerlijk vind ik dat en het vult super goed. Ik kan eerlijk zeggen dat ik nog geen moment honger heb gehad. Want ik ben geen type die het dan lang volhoudt. Inmiddels heb ik al wat mensen gemotiveerd om er ook eens te kijken. Meer weten? Check even www.jouwlijflijn.nl

 

Herfstvakantie

Tijdens de herfstvakantie moest deze ZZP-er gewoon werken. Dochter vermaakte zich grotendeels zelf. Dat is dan weer het voordeel van een 10-jarige in huis. Wel zijn we samen die week naar de film Superjuffie geweest. Té leuk is die. En ik had een avondje me-time met een goede vriendin. Lekker uit eten geweest: tapas. Ik heb even nergens naar gekeken. Alleen de toetjes heb ik overgeslagen.

 

Halloween outfit

Halloween

Mijn dame van 10 wilde heel graag een nieuw kostuum. Ze had al 2 jaar haar duivelkostuum aan gehad met Halloween en ik was het met haar eens dat het tijd werd voor een nieuwe. Maar vindt maar eens een leuk kostuum voor een dametje van 1.58. Die past niet meer in de kindermaten en voor de volwassen maten is ze te smal. De kindermaten gaan maar tot 146. En ze had wel heel specifieke eisen voor haar nieuwe kostuum. Op het allerlaatste moment hebben we toch nog een kostuum weten te vinden en het werd 2 dagen voor de Halloween optocht op zaterdag geleverd. Nog even wat creativiteit van mama eroverheen en she was good to go. Ze vond zichzelf te eng en durfde niet in de spiegel te kijken devil. Ik vond het een erg geslaagde creatie. Wat jij?

 

Open avond middelbare school

Wij zijn ons alvast aan het oriënteren op een middelbare school voor onze dochter.  Ze heeft op dit moment, op basis van haar cito’s, het advies VMBO kader gekregen. De VMBO hier in de buurt is een redelijk kleine school, wat mij persoonlijk wel aanspreekt, en deze had maandag de 29e een open avond. Tijdens die avond konden we meemaken wat er op de school allemaal georganiseerd wordt. Ze was direct helemaal enthousiast en kan nu niet wachten totdat ze naar de Middelbare mag.

» Lees hier: op zoek naar een middelbare school

 

KreaDoe Beurs

KreaDoe Beurs

De laatste dag van de maand mocht ik een dag naar de KreaDoe Beurs in Jaarbeurs Utrecht. Ik als niet-knutselende, fröbelende moeder was uitgenodigd om te kijken of het iets voor me is. Wat ik ervan vond, lees je in mijn review over de KreaDoe beurs. Ik maakte er ook een filmpje van. En ik spotte een BN-er!

 

Dat was mijn maand oktober. Hoe was jouw maand?

 

Meer blogs van Esmée:

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.