);

Oktober: bloggerstour, ADD, LOL en MLP

Oktober: bloggerstour, ADD, LOL en MLP

De vorige keer besloot ik tot een maandoverzicht in plaats van een weekoverzicht. Ik krijg een overzicht elke week gewoon niet voor elkaar, maar buiten het feit dat het zelf wel leuk vind, kreeg ik de indruk dat jullie het ook leuk vonden om te lezen… vandaar toch een overzicht maar dan over de afgelopen maand. Dus wat heb ik de afgelopen maand oktober meegemaakt? Je leest het nu.

 

Stand van zaken op de sportschool

Ik ben goed bezig. Sinds zomer 2016 ben ik weer aan het dansen geslagen en zit 1x in de week op Jazz Ballet. In februari van dit jaar ben ik dat gaan aanvullen met 1 tot 2 keer in de week fitness in de sportschool. Niet mijn favoriete sportbeoefening, maar wel effectief om de spieren aan te sterken. Vooral die van mijn armen en rug, waar het toch echt duidelijk nodig was. Want als je vel over je bh-bandje gaat hangen, dan is het tijd om de rugspieren te trainen. En zo geschiedde. Ik ben dus nu 9 maanden bezig, ben 3 kilo afgevallen (waar het overigens niet om te doen was), ben wat vet kwijt maar zit vooral wat strakker in mijn vel. En dat is voor velen op het eerste oog niet zo goed te zien, maar ik zie het wel als ik voor de spiegel sta in m’n onderbroek. En dat ik het zelf zie en er tevreden mee ben, is het belangrijkste. Manlief ziet het overigens ook wink

 

Gesprek op school

Onze dochter heeft ADD en dus school gaat bij haar wat moeizamer dan bij een gemiddelde leerling. Gelukkig zit ze op een school die graag meedenkt in oplossingen in plaats van alleen maar te klagen over het concentratieprobleem. Dus we hadden een gesprek met de IB-er, de juf en een onderwijs specialist. Mijn pijnpunt ligt bij het feit dat wij besloten hebben (nog) geen medicijnen te geven voor haar concentratieprobleem. Ik stop geen pillen in mijn kind, omdat het anders is dan anderen. Ik heb een fantastisch kind, dat heerlijk in haar vel zit, maar dat zich wat minder goed kan concentreren. So what. Ze komt op een leeftijd dat ze hier zelf ook zeggenschap over heeft en als ze zelf aangeeft dat ze er echt zelf last van heeft, dan gaan we naar de kinderarts. Tot die tijd roeien we met de riemen die we hebben en moeten we ons aanpassen aan haar. Niet andersom. Gelukkig kwam de onderwijs specialist met goede oplossingen, die we na deze vakantie gaan uitzetten.

Lees ook: geef ik mijn kind wel of geen medicijnen tegen ADD

 

Migraine

De eerste week van deze maand begon goed met migraine. Gelukkig snel onderkend en direct pil erin, waardoor het 3 dagen lang redelijk te handelen was. Vorige keer was ik namelijk een paar uur te laat en leefde ik 3 dagen lang in een pijnlijke hel. Ik ben er inmiddels achter dat te weinig water drinken een duidelijke trigger is voor mij. Minimaal anderhalve liter water per dag én trouw mijn magnesiumpillen slikken, wil wel helpen. Regelmatig naar de sportschool overigens ook. Zo kan ik het toch weer wat langer rekken. Maar ik ben zeker elke 6/7 weken aan de beurt.

Lees ook: de hel die migraine heet

 

Blogger by Nature

Overleg gehad met mijn 2 partners in crime Joyce en Marguerita voor de planning van de 2e editie van het Blogger by Nature event. Een event voor bloggers voor kennis verbreding en verdieping. De nieuwe datum is vastgelegd op zaterdag 2 juni. Helemaal zin in! 

 

Première My Little Pony

De nieuwe film van My Little Pony is uit en mijn dochter is fan van Pinkie Pie. Al sinds ik wist dat we een uitnodiging kregen, stond mevrouw te stuiteren als een echte Pinkie Pie. Want dan zou ze als de eerste van haar klas de nieuwe film zien en dat was natuurlijk super cool! Het was ook een heel leuke film en hebben een geweldige middag gehad.

Lees ook: recensie My Little Pony film

 

Fotoshoot

Een van de leukste dingen om te doen zijn de fotoshoots met mijn dochter. We hadden weer prachtige kleding en schoenen die we mochten reviewen zoals o.a. LavaLava kleding voor meiden, een twinning moeder-dochter fotoshoot met Deal-75 jurkjes en laarzen van Koel4Kids

Hieronder een filmpje dat we maakten van de fotoshoot met LavaLava Kleding. Best vermoeiend zo'n shoot...laugh

 

Bloggerstour Westland

Ik was uitgenodigd met nog 7 andere bloggers voor een tour door het Westland. Nou kom ik oorspronkelijk uit Maassluis, dat tegen het Westland aan ligt, en heb altijd al zo’n dag met collega's mee willen maken, dus zei enthousiast ja toen het werd gevraagd. We hadden een geweldige dag die begon bij Chocolaterie Le Cacao waar we onder de creatieve leiding van Mike een herfstmandje met eikeltjes en paddenstoelen maakten van chocolade en marsepein. Erg leuk om zo’n workshop te doen. Daarna heerlijk geluncht bij eetcafé de Bonte Haas. In de middag reden we nog langs het Westlands museum waar we een groentekistje timmerden en daarna op een ouderwetse veiling mochten bieden op fruit en groente. Ik ging naar huis met een mandje druiven en 2 prei waar ik dat weekend lekker soep van gemaakt heb. Na het museum gingen we 100 meter verder naar Tomato World waar 80 soorten tomaten gekweekt worden. We hebben de kas bekeken en hebben een tomaten proeverijtje gehouden. De dag vloog voorbij.

Bedankt Lisette van de blog Lisetteschrijft en Angela van bezoek Westland voor de invitatie!

Bloggerstour Westland
Alle 8 bloggers en Angela van Bezoek Westland

 

Herfstvakantie

Ik moest gewoon werken tijdens de Herfstvakantie maar dochter en ik zijn wel naar de film Kapitein Onderbroek geweest. Dochter vond ‘m erg leuk, maar ik … mwah… heb leukere films gezien de laatste tijd. Daarna de kermis in Breda op gedoken, wat veel leuker was. En wat was het schitterend weer deze Herfstvakantie. Echt boffen! Toch voelde ik me, wat volgens mij moeder-eigen is, wel schuldig naar dochterlief toe dat ik moest werken en zij zichzelf dus moest vermaken. Wel kwam er halverwege de week speelgoed binnen en konden we samen aan de Monopoly en andere spelletjes uitproberen.

 

Buurman & Buurman

Dochter en ik zijn gek op musicals en theatervoorstellingen en we konden vandaag ons hart weer ophalen bij de première van de nieuwe voorstelling van Buurman en Buurman. Een hilarisch leuke voorstelling, die ik echt aan kan raden.

Lees hier onze recensie van de theatervoorstelling Buurman en Buurman

Buurman en Buurman voorstelling ajeto

 

LOL Surprise

 

Speelgoed, speelgoed en speelgoed Sint en Kerst zijn in aantocht

Het is duidelijk dat de Sinterklaasperiode eraan zit te komen. Bijna dagelijks word ik wel benaderd of ik s.v.p. speelgoed en spelletjes wil reviewen. Heel veel laat ik gaan, maar af en toe zit er wat tussen waarvan ik zeker weet dat ik mijn dochter er erg blij mee ga maken, zoals de LOL Surprise, te gekke spellen als Monopoly en alles van Pinkie Pie en My Little Pony. Dat betekent daarna dan wel weer meer werk voor mama, want die moet er natuurlijk een review over schrijven….

Wat is het leven van bloggers-kind toch vervelend… wink

 

Tot over een maand! Leuk als je laat weten hoe je dit maandoverzicht vond.

Esmée

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 2

 1. Rory

  nov 02, 2017 at 08:57

  Geweldig de fotoshoot voor Lava Lava. Ik krijg zin om mee te doen! En 2 juni staat erin!  1. Esmée

   nov 02, 2017 at 09:29

   Oh leuk Rory! We hopen binnenkort met de kaartverkoop te kunnen starten. Ja, grappig hè dat filmpje. Wel fijn dat ze er nog steeds lol in heeft. Muziekje aan en gaan. Toch iets van 20 setjes kleding schieten in anderhalf uur tijd. Valt niet mee.This thread has been closed from taking new comments.