);

Oeps, het was eruit voor ik er erg in had

Oeps, het was eruit voor ik er erg in had

‘’Wat zei jij daar mama?’’, klinkt het, wanneer ik mijn kleinste teentje aan de tafelpoot stoot. Oeps, het is me weer niet gelukt om ‘’Shoot!’’ te roepen in plaats van dat ordinaire woord, beginnend met een ‘’k’’.  Dat woord dat verwijst naar het vrouwelijk geslachtsorgaan, maar dan in een korte en bondige vorm. Het bekt zo lekker en het dekt zo fijn de lading bij zoiets onbenulligs en onuitstaanbaars als het stoten van je kleine teentje. Dat teentje die je door de grond laat gaan wanneer je het stoot. Waarvan je weet dat de echte pijnscheut nog moet komen zodra dat fragiele dingetje de tafelpoot stoot.
 

Ik ben ook maar een mens… vooral als ik mezelf pijn doe

Dat ene woord is er al uit voordat mijn teentje de tafelpoot raakt! Het woord is al gezegd voordat ik er erg in heb. Ik had me echt nog zo voorgenomen om er op te gaan letten. Zeker nu mijn meiden de leeftijd bereiken dat ze na gaan zeggen wat papa en mama ook zeggen.

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het me op sommige dagen best moeizaam af gaat en ook moet ik bekennen dat mijn oudste dochter er hier en daar al iets uit heeft geflapt, wat verre van chique was. En ja, dat is mijn schuld. Ik heb hier het verkeerde voorbeeld in gegeven. Middelste zus praat op haar beurt grootste zus weer na. Ook jongste spruit begint al een aardig woordje over de grens te spreken, als ik niet oplet. En zo is het cirkeltje weer rond.

Terwijl ik mijn oudste sta te corrigeren wanneer zij dit doet, moet ik mezelf eigenlijk een nog grotere schop onder mijn bips geven! Tegenwoordig corrigeert zij mij ook, wanneer ik me weer eens ongegeneerd en oncontroleerbaar heb geuit. Met het schaamrood op mijn kaken geef ik dan toe dat mama dat inderdaad niet mag zeggen. En dan bied ik nederig mijn excuses aan. Want zo hoort het wanneer je iets zegt wat niet netjes is.

 

Deze keer ga ik er echt op letten …

Dus, de volgende keer wordt het ‘’shoot!’’. Hoop ik. Ook lekker kort, lekker bondig en hopelijk dekt het na verloop van tijd net zo lekker de lading als dat ene andere, korte en bondige woordje.

 

Meer blogs van Judith:

Over volwassen worden enzo...

Over volwassen worden enzo...

Terwijl de ene 90’s hit na de andere de boxen uit knalt, zit onze oudste dame ongeïnteresseerd en onderuitgezakt op de achterbank in onze…

Het moederschap is niet een grote roze wolk

Het moederschap is niet een grote…

Moeder zijn is natuurlijk het grootste voorrecht in het leven. Niets mooiers dan je kroost op zien groeien tot mooie, evenwichtige mensen.…

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.