Nooit meer strijken - ook niet zijn overhemden!

Nooit meer strijken - ook niet zijn overhemden!

Iedereen die mij kent, weet het inmiddels wel. Ik strijk niet- nooit! Ik heb er een hekel aan en ik vind het een onzinnige bezigheid. Wie dit ooit uitgevonden heeft, weet ik niet, maar het kán gewoon geen vrouw zijn. Dat je heul vroeger de handdoeken en zakdoeken streek, kan ik mij voorstellen. Er werd toen nog met de hand gewassen en bacteriën dood je pas op hoge temperaturen. Wie loopt er tegenwoordig nog met een katoenen zakdoek rond (behalve mijn vader van 75)? En in deze moderne tijd zet je de kookwas op je wasmachine aan om er zeker van te zijn dat bacteriën geen kans meer hebben als dat dan zo nodig moet bij bijvoorbeeld handdoeken en beddengoed.

Er zijn vrouwen die zeggen het strijken heerlijk te vinden. Even gedachteloos een “wasje wegwerken”, muziekje aan of kreukels wegstrijkend terwijl ze Netflixen. Tja… ik ben gewoon niet uit zulk hout gesneden. Om te ontspannen lees ik graag een boek of doe een spelletje Uno met mijn dochter. Ieder haar ding. Ik heb er geen waardeoordeel over. We doen allemaal waar we ons goed bij voelen. Dus lekker blijven strijken als je er voldoening uit haalt.

Er zijn ook vrouwen die net als ik een pesthekel aan strijken hebben, maar het toch doen omdat het wel eens moet. En dan denk ik: “hoezo moet?” Waarom moet iemand gladgestreken door het leven? Wat is er mis met een kreukje? Dan krijg ik terug: “maar overhemden van de man moet je toch strijken!?!”. Nou nee, denk ik dan. Als hij zelf te beroerd is om z’n eigen overhemden te strijken, dan kan hij OF gekreukt naar z’n werk OF hij koopt een paar strijkvrije overhemden. Echt, die zijn er hoor. In alle kleuren van de regenboog, met een streepje, een ruitje, gewoon effen, voor kleine mannen en voor mannen met grote maten overhemden. Voor elke man een overhemd naar zijn smaak (of bouw).

Gooi net als ik je strijkijzer het raam uit (tenzij je kind strijkkralen leuk vindt natuurlijk) samen met je strijkplank en ga aan de strijkvrije overhemden. Voor mannen die zelf geen strijkcapaciteiten hebben, er een hekel aan hebben of gewoon lui zijn en een vrouw hebben die er een hekel aan heeft, zoals ik, is het een uitkomst.

Waarom iets doen waar je een hekel aan hebt, misschien niet goed in bent en wat écht niet hoeft? Het is een zelf opgelegd MOETEN. Ik zeg: de oorlog aan het strijkijzer! Nederland STRIJKVRIJ!

Zoek je nu bij dat mooie strijkvrije overhemd nog een leuke outfit? Kijk dan eens bij Only and Sons kleding of bij 2trendy Nederland.

De afbeelding is van Shutterstock

 

Meer blogs van Esmée:

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Dweilen is leuker met de Kärcher Floor Cleaner FC5

Dweilen is leuker met de Kärcher…

Als je me al langer volgt, dan weet je het: ik ben een slechte huisvrouw. Ik ben geen lui persoon, want ik ben lichamelijk behoorlijk actief.…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.