);

Nijntje de musical: een waar feest voor je kleintje

Nijntje de musical: een waar feest voor je kleintje

Nijntje is er nu ook met de musical. Op zondagmiddag 17 oktober ging Nijntje de musical in première in de Stadsschouwburg in Utrecht. Wie kent Nijntje niet van de leuke boekjes? Het bekende konijntje beleeft nu ook in het theater een leuk verhaal.

 

Nijntje de musical – het verhaal

De teksten en verhaallijn is geschreven door Ivo de Wijs. Hij heeft zich laten inspireren door de boekjes van Dick Bruna en de nieuwe technologie. De voorstelling bestaat uit veel verschillende liedjes, dansjes en neemt je mee in de wereld van Nijntje in zijn verschillende facetten. De meest bekende personen komen ook op het toneel langs. Natuurlijk zijn de vader en moeder van Nijntje van de partij.

Nijntje is jarig en krijgt bezoek van de buren van haar opa en oma. Opa en oma kunnen helaas niet op het feest komen want ze zijn ziek. Ze kunnen gelukkig wel facetimen met Nijntje via de iPad om haar virtueel te feliciteren. Dus ook de nieuwste technologieën en termen zijn in deze voorstelling verwerkt. Gelukkig krijgt ze van de buren haar cadeau van opa en oma, een schattig hondje. De vriendjes en vriendinnetjes van Nijntje komen wel op haar feestje. Haar vriendinnetje Nina, maar ook haar vriendje Daan naast wie ze in de klas zit. En knorretje, het nichtje van Betje big. Ze gaan voor haar kinderfeestje naar een mooi kasteel om het te vieren. Zo spreekt Nijntje al over een bff, haar best friend. De decors wisselen zich af maar toch is het goed te volgen voor de peuters. Vooral ook de aansprekende kleuren en de grote schilderingen zie je terug in de boekjes van Nijntje maar ook in deze musical.

 

Ook Nijntje de musical kijken?

Nijntje is een mooi karakter en ontzettend populair. Het is een knus en lief verhaal en leuk voor de peuter van twee jaar en ouder. De musical is ontzettend populair en veel voorstellingen zijn al uitverkocht of er is een wachtrij. Nijntje is tot mei 2022 te zien in de Nederlandse theaters. Voor een actuele speellijst kijk op deze website.

Het is aan te raden om je Nijntje knuffel mee te nemen en lekker te dansen en zingen op de muziek. Onze dreumes stond lekker mee te swingen en was helemaal in haar sas. De voorstelling duurt zestig minuten en dat is een mooi tijdsbestek waardoor de peuter de aandacht van begin tot het einde er goed bij kan houden. Het verveelt niet en ze is ook tussendoor niet afgeleid.

Nijntje de musical is een musical voor peuters

Musical voor peuters

Krijg jij al zin om met jouw kind naar het theater te gaan? Het is ontzettend leuk om met jouw kleintje alleen al voor de beleving naar de theatervoorstelling te gaan. Nijntje is heel herkenbaar. Onze kinderen hebben verschillende knuffels, boekjes en puzzels en dat sprak meteen aan. De decors zijn vrolijk en kleurrijk en dat sprak tot de verbeelding van onze kleintjes. Nu het buiten kouder wordt, is het ook knus en leuk om andere activiteiten met jouw peuter te ondernemen dan die je normaal in de lente of zomer doet.

Ben jij al eens bij een kindermusical geweest?

 

Afbeeldingen zijn van Annemieke van der Togt

4 Tips voor het opruimen van je kledingkast

4 Tips voor het opruimen van je…

Een opgeruimde kast is een opgeruimd hoofd, en zorgt voor overzicht! Een opgeruimde kast maakt het ook makkelijker om de juiste kledingstukken…

Alles wat je moet weten over collageen

Alles wat je moet weten over collageen

Collageen is een term waar je waarschijnlijk weleens van gehoord hebt. Niet gek, want de laatste jaren is er veel over gezegd en geschreven.…

Camping aan de Costa Brava: waar let je op?

Camping aan de Costa Brava: waar…

De zomervakantie staat weer voor de deur. Voor veel gezinnen het moment waar ze al maanden naar uit zitten te kijken: kamperen. En dat doen…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.