);

Een nieuwe slaapkamer voor onze puber

Een nieuwe slaapkamer voor onze puber

Onze dochter groeide bijna letterlijk uit haar oude slaapkamertje. Ze is inmiddels 14 en 1.78 dus het werd tijd voor een nieuwe slaapkamer voor onze puber. Een slaapkamer waar ze zelf mocht aangeven welk behang en welke kleur muurverf ze op de muur wilde, met een 2-persoonsbed, een echte kast (leg ik later uit) en bij voorkeur ook een slaapbankje voor logeetjes.

In dit blog vertel ik je over de planning en verbouwing van haar nieuwe slaapkamer.

 

Hoe wonen wij?

Laat ik beginnen met vertellen dat wij in een dijkhuis wonen uit 1927. Beneden is het heel ruim en groot met flinke muren. Boven is het laag, klein, direct onder het schuine dak en nauwelijks geïsoleerd. Ons huis heeft 3 slaapkamers. In geen van de slaapkamers past een normale kledingkast. Wij doen het dus met zelf gefabriceerde kasten onder het schuine dak. 1 slaapkamer voor de man en mijzelf, 1 voor onze dochter en 1 studeer annex speelgoedkamer, die redelijk vol ligt met LEGO.

 

De huidige slaapkamer van onze dochter

De huidige slaapkamer van onze dochter heeft een heel laag Ikea kastje. Zo eentje voor kinderen. En roze natuurlijk. Want toentertijd vond ze roze de mooiste kleur. Ik heb haar kinderkamertje destijds behangen met pip-studio behang en het ziet er echt schattig uit.

Maar deze puber is niet meer van de roze. En ze wil zeker niet schattig meer zijn.

Ook het 1-persoonsbed is niet meer haar smaak. Te meisjesachtig ????. Kortom het moest allemaal wat stoerder en volwassener.

 

De nieuwe slaapkamer

We hebben geworsteld met de vraag waar haar nieuwe slaapkamer moest komen. Zou die in de studeerkamer moeten komen? Die kamer heeft namelijk iets meer ruimte en een mogelijkheid tot uitbreiding met een dakkapel. Maar dat is het voordeel van een oud huis. Dat heeft vaak veel mogelijkheden in zich. We besloten uiteindelijk een deel van de garagezolder te verbouwen en een doorgang te maken naar haar oude slaapkamer. Daardoor is er een gigantische ruimte ontstaan, waarbij ze in haar oude kamer kan studeren en in haar nieuwe kamer kan slapen en tv kan kijken.

 

De verbouwing

De man is best handig, maar dit zou echt een megaklus worden. Dus hebben we onze buurman met eigen timmerbedrijf gevraagd om te helpen. Zelf komen we nog best een eind als het gaat om goed klusapparatuur zoals deze boormachines bij Mastertools.nl, maar de buurman heeft natuurlijk nog veel meer apparatuur die je nodig hebt voor een dergelijke verbouwing, zoals een goede cirkelzaag, spijkerpistool, etc. Om maar niet te spreken over betere inkoopsprijzen van hout, gipswanden en isolatie.

Binnen 2 weken hadden we de verbouwing rond en konden we beginnen met het afwerken en de inrichting.

 

Wat kies je voor een puberkamer?

Op wat kleine dingetjes na, zoals een rolgordijntje en het ophangen van de tv, is de kamer voor onze puberdochter klaar. We hebben gekozen voor een antracietkleurige vloerbedekking die lekker zacht is, een slaapbankje voor logeetjes, natuurlijk een 2-persoonsbed, een kast dat met ons schuine dak mee verspringt en een toffe lamp van Ikea. Ook het beddengoed is van Ikea.

En wat is ze er blij mee!

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.