);

De nieuwe film van Pieter Konijn + winactie

De nieuwe film van Pieter Konijn + winactie

Er werd al weken over geschreven en gepost. Het weekend van 24 april zou de film Pieter Konijn in voorpremière gaan en wij waren voor de 25e uitgenodigd bij Kinepolis in Breda om daar de film te komen kijken. Een uitnodiging waar we met het gezin maar al te graag ja op zeiden, want Pieter Konijn belooft een erg leuke film te zijn. Of dat het ook werd, lees je hier.

Let op: dit blog bevat een winactie!

 

Wat achtergrond info over Pieter Konijn — Peter Rabbit

Pieter Konijn of Peter Rabbit zoals hij oorspronkelijk heet, bestaat al heel lang. Beatrix Potter bedacht haar Peter Rabbit aan het einde van de 18e eeuw. In 1902 verscheen het eerste boek van Beatrix met illustraties én verhaal van haar hand over de vier konijntjes, Flopsie, Mopsie, Wipstaart en Pieter. Beatrix leefde van 1866 tot 1943 in Engeland. In 2006 is een film over haar leven verschenen, die ik niet lang geleden op tv gezien heb. Een interessante vrouw die Beatrix Potter. Meer feiten over haar weten? Check even de Wikipedia pagina over Beatrix Potter.

 

De film Pieter Konijn

Leuk ook dat maakster Beatrix een rol in deze nieuwe film kreeg, want Bea uit deze film moet eigenlijk dus Beatrix voorstellen. Wel erg vrij vertaald en met een behoorlijke knipoog, maar toch.

Pieter Konijn is een nogal brutaal, redelijk egocentrisch en eigenwijs konijntje dat vooral erg grappig is maar niet heel erg likeable. Althans dat vond ik. Aan de ene kant mag je hem, want natuurlijk vinden wij ook dat hij best een worteltje uit de tuin mag pikken van die brompot meneer Verhoef, de buurman van Bea. Aan de andere kant weet hij ook behoorlijk het bloed onder je nagels vandaan te halen. Hij komt een beetje losgeslagen over. Hij weet buurman Verhoef zo erg te treiteren, dat deze een hartaanval krijgt wanneer hij hem eindelijk te pakken heeft. De neef van meneer Verhoef, die het huis en de tuin erft, krijgt gelijk te maken met Pieter Konijn en al zijn dierenvrienden. Het is op z’n zachtst gezegd geen liefde tussen die twee. Wel bloeit er een liefde op tussen neef Thomas Verhoef en buurvrouw Bea, maar uiteindelijk weet Pieter dit eigenhandig en met veel geweld om zeep te helpen.

Uiteindelijk ziet Pieter zelf ook wel in dat zijn gedrag allesbehalve aardig is en maakt hij het goed met neef Verhoef en weet hij Bea en hem weer bij elkaar te brengen. Hij wordt daarbij geholpen door zijn goede vriend Benjamin. Hij geeft ook toe dat hij wat vaker naar zijn zusjes en goede vriend moet luisteren en niet zo eigenwijs moet zijn. Eind goed al goed. Lesje geleerd.

Zie hier de trailer van de Pieter Konijn film.

 

Wat wij vonden van Pieter Konijn de film

 • Bij tijd en wijle hilarisch
 • Bij tijd en wijle behoorlijk gewelddadig
 • Niet geschikt voor kleine kindjes (< 5 jaar). Er staat dan ook een leeftijdsindicatie van 6 jaar op deze film
 • De film is prachtig gemaakt als live-action animatiefilm. Werkelijk een kunstwerk!
 • Te zien in 2D

 

Ook Pieter Konijn de Film zien?

Wij mogen 2x 2 kaarten weggeven van deze leuke familiefilm van Kinepolis Nederland. Wat je hiervoor moet doen?

 • Ga naar het actiebericht op Facebook
 • Geef dit bericht een heart of  yes en laat weten in welke Kinepolis je deze film zou willen zien. Kijk hier voor de Kinepolis vestigingen.
 • Gun je je Facebookvrienden ook 2 kaarten, deel dan het bericht of tag die vrienden
 • Hieronder reageren geeft je een extra winkans. (let op: je email adres wordt dan opgenomen in onze maillist. Weer uitschrijven is altijd mogelijk)

DE WINNAARS ZIJN BEKEND! GEFELICITEERD:

 • Arendine Hazen-Kagchelland
 • Jolanda Baltus

Jullie mogen naar een Kinepolis naar keuze deze leuke film zien. Sturen jullie even een mailtje naar info@website4mama.nl?

Meer blogs van Esmée:

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 13

 1. Francis

  mrt 28, 2018 at 07:28

  Zou heel graag naar deze film willen met onze oudste dochter. Dan gezellig naar Zoetermeer.  1. Joyce

   mrt 28, 2018 at 07:42

   Heel leuk voor onze dochter van 7 jaar en dan gaan we graag naar Breda!!!! 2. Lisette Rodenburg

  mrt 28, 2018 at 07:52

  Graag doen we mee! Onze 9 jarige dochter en ik. We zouden dan naar Kinepolis in Utrecht gaan, dat is vlakbij. 3. Lisette Rodenburg

  mrt 28, 2018 at 07:52

  Graag doen we mee! Onze 9 jarige dochter en ik. We zouden dan naar Kinepolis in Utrecht gaan, dat is vlakbij. 4. Selina

  mrt 28, 2018 at 07:58

  Super gave actie! Ik zou graag met mijn jongste dochter gaan zodat we even lekker tijd hebben met zijn tweeen. En dan zouden we naar de jaarbeurs gaan! Die is erg mooi! 5. Ik zou het heel leuk vinden om hier samen met mijn dochter melani naar toe te gaan. Een echt speciaal moeder-dochteruitje bij kinepolis in utrecht 6. Nicol

  mrt 29, 2018 at 10:53

  en dan graag bij Kinepolis Utrecht;) 7. Jolanda Baltus

  mrt 29, 2018 at 01:56

  Ik zou het erg leuk vinden om met mijn zoontje Danley in Schagen naar deze film te gaan! 8. Anna Verhoeven

  mrt 31, 2018 at 05:48

  Jaaaa super leuk! Ik wil mijn neefje en nichtje meenemen naar hun grote held! In Oss :) 9. Anna Verhoeven

  mrt 31, 2018 at 05:48

  Jaaaa super leuk! Ik wil mijn neefje en nichtje meenemen naar hun grote held! In Oss :) 10. Lindsey Roosen

  apr 03, 2018 at 07:18

  Wat een leuke winactie! Ik doe graag mee voor mijn jongetje van 4!!! Hij zou dit geweldig vinden! Graag Kinepolis Zoetermeer! 11. Adriana de Ruiter

  apr 03, 2018 at 11:01

  Ik zou onze pleegzoon heel graag willen verrassen met twee kaartjes voor deze film! Hij is gék op pieter konijn, dus zou het geweldig vinden om de film in de bioscoop te mogen/kunnen zien! :D 12. Marange

  apr 05, 2018 at 06:50

  Jaaaa ik doe graag mee!!!This thread has been closed from taking new comments.