);

Nieuwe laptop nodig voor school? Zo kan je geld besparen!

Nieuwe laptop nodig voor school? Zo kan je geld besparen!

Als je kind naar de middelbare school gaat, dan heeft het vanaf de eerste schooldag een laptop nodig of een Chromebook. Ze doen daar heel veel van hun huiswerk op en bij vrijwel alle vakken is het hebben van een laptop of Chromebook verplicht. Je weet dan gelijk waarom ouders altijd zoveel klagen als hun kind van de lagere school naar het voortgezet onderwijs gaan. Het is duur!

 

Welke mogelijkheden heb je?

Vaak heeft de school een voorkeur voor een laptop of Chromebook en kan je deze via een voorkeurleverancier met korting kopen of vaak ook leasen. Er wordt dan tevens een service geboden dat je voor een X bedrag extra het ding kan verzekeren. Je bent dan verzekerd tegen diefstal en als er in de tas een keer een lekkende beker is en de laptop het niet meer doet.

Als je naar precies dezelfde op zoek gaat online, dan is het zelden dat je een goedkopere vindt. Maar er zijn nog wel alternatieven die beter én goedkoper zijn.

 

Zijn er alternatieven voor de school laptop?

Je kan eens kijken bij refurbished laptops. Dat zijn laptops die een tweede leven krijgen. Tweedehands laptops die helemaal nagekeken zijn door een professional en nog makkelijk een paar jaar meegaan. En denk nou niet dat je dan de ellende van een ander krijgt. Je krijgt gewoon 2 jaar garantie op een dergelijke laptop. Je krijgt dus veel meer waarde voor je euro, dan wanneer je een nieuwe koopt van dezelfde prijs. De accu en het beeldscherm is vaak vele malen beter dan een Chromebook of laptop van dezelfde prijs. Om maar niet te spreken over de grafische kwaliteiten.

 

Waar je op moet letten bij een school laptop

Let wel op de volgende zaken als je een nieuwe (gebruikte) laptop koopt voor school:

  • Kies een laptop met een klein formaat van max. 14 inch
  • Check ook het gewicht. Hoe lichter hoe beter. Je kind moet er tenslotte de hele dag mee sjouwen.
  • Koop een heel goede laptophoes. Heel makkelijk zijn de hoezen met rits, die je aan de laptop zelf bevestigt. Hoes open = laptop open. Daardoor is de laptop het beste beschermd. Ook als die open staat.
  • Koop je laptop bij een gerenommeerde website of winkel waar je vertrouwen in hebt
  • Koop geen laptop zonder garantie
  • Kan je de laptop apart verzekeren tegen diefstal of ongelukjes in de tas, dan zou ik dat overwegen

 

Hou er verder rekening mee, dat een mavo 4 jaar duurt. Zo lang wil de nieuwe laptop best meegaan. Maar gaat je kind naar de havo dan is het 5 jaar onderweg en naar het vwo zelfs 6 jaar. Het kan dus zijn, dat je in de schoolloopbaan van je kind meer dan eens een laptop aan moet schaffen. Hou de prijs daarom goed in de gaten. Het heeft echt geen zin om een dure laptop te kopen, omdat het die thuis ook zoveel zou gebruiken.

De laptop die je kind mee naar school neemt, heeft gewoon veel te lijden. Kies daarom voor een goedkoper alternatief.

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.