);

Een nieuwe keuken? Dit zijn je keuzes!

Een nieuwe keuken? Dit zijn je keuzes!

Als je net een nieuw huis gekocht hebt, je gaat een huis bouwen of je bent uitgekeken op de oude keuken en wilt een nieuwe, dan rijst al snel de vraag: gaan we voor een moderne keuken of voor een landelijke keuken. Of ga je liever voor de industriële look?

Je kan tegenwoordig alle kanten op met een nieuwe keuken. Wil je veel hout, glanzende oppervlakken of juist een matte finish van de kasten, ga je voor gezelligheid of juist clean en strak, of loop jij warm voor een stoere look. Het kan tegenwoordig allemaal. Laten wij je even meenemen in de globale keuzes die je hebt als het gaat om keukens.

 

De moderne keuken

Je hebt modern en je hebt modern. Hoe bedoel je, zal je denken? Hoe strakker en cleaner des te moderner je keuken eruit zal zien. Frontjes zonder grepen, inductie kookplaat, glanzende oppervlakken en veel roestvrij staal. Dat is hoe een moderne keuken eruit ziet. Dat is niet per se de meest gezellige keuken die je je kunt voorstellen, maar als je gaat voor minimalisme, dan is het logisch dat je keuken heel modern is. Natuurlijk kan je een moderne keuken wat “gezelliger” maken door bijvoorbeeld hout te gebruiken, waardoor het minder klinisch overkomt.

 

De industriële keuken

De industriële keuken is het helemaal momenteel. Deze keukenstijl kenmerkt zich vooral door het gebruik van grove materialen als beton, steen, hout en metaal. Het is echt een stoere en robuuste stijl die heel goed past in een woonkeuken of een open keuken. Je moet deze keuken vooral de ruimte geven, die het verdient en ook nodig heeft. Een industriële keuken is een echte eye catcher en houdt er niet van om verstopt te worden achter een keukendeur. Deze keuken moet je met trots laten zien.

 

De landelijke keuken

Als je van klassiek houdt, dan is de landelijke keuken wat voor jou. Dan moet je denken aan rieten mandjes, frontjes met panelen, houten accenten en vaak off-white. Bij de landelijke keuken is niet alles weggestopt achter deurtjes. Het is een gezellige keuken waarin geleefd mag worden. De landelijke keuken heb je natuurlijk in de beetje truttige romantisch klassieke stijl, maar het kan ook zeker richting de moderne keuken gaan door een ander gebruik van materialen en kleuren, maar waarbij het wel de gezelligheid behoudt van de landelijke keuken.

 

Je keukenopstelling

Bouw je een heel nieuw huis en mag je voor je nieuwe huis een keuken uitkiezen, dan is een keuken met kookeiland natuurlijk de droom van een ieder. Bij bestaande bouw moet je met veel meer factoren rekening houden en is jouw ideaal wellicht niet mogelijk. Je zal dan een keuze moeten maken uit hoekkeukens, u-keukens of rechte keukens.

Heb je weinig ruimte, dan zal je het moeten doen met een rechte keuken. Niet echt een fantasievolle opstelling, maar soms kan je niet anders. Je kan zo’n opstelling wat frivoler maken door bijvoorbeeld het kookgedeelte 10 cm naar voren te laten komen met daaronder treklades voor pannen en potten. Dat geeft een beetje speels effect aan een anders redelijk saaie opstelling.

Je kan veel meer creativiteit kwijt in een hoekkeuken of een keuken met u-opstelling. Denk bij die laatste opstelling bijvoorbeeld ook aan het plaatsen van een eetbar in de vrije ruimte. Dan maak je gelijk van je keuken een echte “leefkeuken”.

 

Hopelijke hebben we je een beetje wegwijs kunnen maken in de soorten keukens die er zijn en welke opties je hebt. En weet dat een goede keuken een tijdloze keuken is. Een keuken die je 15 jaar vanaf nu nog steeds leuk en mooie vindt. Dat zijn de beste keukens.

 

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.