);

Tijd voor een nieuwe CV-ketel?

Tijd voor een nieuwe CV-ketel?

Waterdruk die opeens wegvalt, je staat opeens onder een koude douche en middenin de winter doet de verwarming het opeens niet meer. Het is tijd voor een nieuwe CV ketel! Maar welke ketel koop je dan? In dit artikel lees je een aantal tips voor het kiezen van de juiste CV ketel. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de goede keuze maakt gebaseerd op een aantal feiten over jouw woning.

Wellicht is een intergas hre wel de beste optie voor je huis of moet je op zoek naar iets anders. Denk hierbij aan het type huis, de grootte van het huis etc. Er zijn dus genoeg dingen om in acht te nemen voordat je een keus maakt.

 

Wat voor type woning

Een belangrijke vraag die gesteld moet worden bij het kopen van de ketel is welk type woning je hebt. Het is namelijk zo dat de CV ketel ook moet passen bij het soort woning dat jij hebt. Je kan dus niet zomaar een ketel kiezen want het is belangrijk dat er wordt gekeken naar de optimale plaatsing van de ketel. Vaak is dat de plek waar de oude hing, maar ga daar niet zondermeer vanuit.

 

Grootte van de woning

Je wilt ook weten of er bij een verschillende grootte ook nog moet worden gekeken naar hoe deze zich zou uitpakken. Neem ook de tijd om te begrijpen dat de grootte zeker invloed heeft op de keuze van de CV ketel. Vandaar dat er wordt gevraagd naar het type woning en ook nog naar de grootte van de woning.

 

Isolatie in de woning

Nu de wat technische aspecten voor het kiezen van een CV ketel aan het licht komen is de isolatie van de woning ook bepalend voor de keuze. Je kunt je woning natuurlijk op verschillende manieren isoleren en het is belangrijk dat je weet hoe jouw woning is geïsoleerd.

 

Neem advies aan

Ga in gesprek met mensen om je heen. Heb je bijvoorbeeld buren die in een soortgelijke woning wonen vraag aan hen hoe zij hun woning verwarmen. Zij kunnen je natuurlijk gemakkelijk uitleggen hoe zij de woning met jou delen. Je kunt in gesprek gaan met een installateur, hij kan je tips geven en uitleggen welke ketel het beste in de woning past. Na het gesprek met de installateur weet je vast wel welke ketel jij nou zou moeten halen.

 

Dé trends voor de babykamer

Dé trends voor de babykamer

Er is een kleine op komst of je wilt de babykamer opnieuw inrichten. De meeste vrouwen vinden het geweldig om de babykamer in te richten.…

Zo wordt de beste koffie bepaald

Zo wordt de beste koffie bepaald

Hoe wordt nu eigenlijk bepaald wat goede koffie is? Zijn er manieren om dit objectief te meten? Of is het de persoonlijke smaak van degene…

4 praktische tips voor een kindvriendelijke tuin

4 praktische tips voor een kindvriendelijke…

Wanneer je kinderen hebt zul je al snel merken dat de tuin een plek is waar ze graag spelen. Maar tegelijkertijd wil je dat de tuin er mooi…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.