);

Ik kan niet alle ballen hoog houden

Ik kan niet alle ballen hoog houden

Ik ben gestrest. Ik loop de hele dag te snauwen naar m’n kind en voel dat ik het niet onder controle heb. De ballen die ik normaal gesproken redelijk hoog kan houden, flikkeren nu een voor een naar beneden. Dat maakt me gestrest. Ik ben namelijk graag in control en kan er slecht tegen als dingen niet gaan zoals ik ze van tevoren gepland had.

Herkenbaar?

Het zijn de klassieke symptomen van iemand met het chronisch perfectionisme syndroom. wink

 

De maanden november en december helpen ook niet

De maanden november en december zijn al jaren stressmaanden. Zeker sinds dochter op school zit. Je wordt overstelpt met briefjes, mailtjes en klassenappjes. En ja, ik zie nog wel eens wat over het hoofd. Zo kom ik er 1 dag van tevoren nog achter dat het kerstontbijt niet op donderdagochtend is, maar voor het eerst in haar schoolcarrière op vrijdagochtend. Had ik het kind toch bijna op de verkeerde dag met hapjes naar school gestuurd!

Dat dus.

Tel daarbij op:

  • Dat dochter in groep 8 zit en er dus een nieuwe school uitgezocht moet worden
  • Dat november en december voor een blogger de drukste maanden zijn, omdat opdrachtgevers nog éven hun budgetten willen opmaken en Sinterklaas en Kerst nou eenmaal booming zijn
  • Mijn huis ontploft is en we familie over krijgen met kerst
  • Ik een nieuwe website aan het bouwen ben, waarvoor ik deadlines gesteld heb

En de stress is compleet.

 

Wat ga ik tegen de stress doen?

Omdat ik mezelf dus vreselijk in de weg zit, moest er een andere mindset komen. Dit is wat ik gedaan heb.

  1. Ik heb losgelaten dat ik voor website4mama in december elke werkdag een blog online heb. Focus ligt even op lopende samenwerkingen en betaalde opdrachten. Sorry daarvoor!
  2. De deadlines heb ik mezelf opgelegd en als een website niet 1 januari live is, maar 5 januari dan wordt niemand daar ongelukkig van. Dus weg met de deadlines. Inmiddels is de deadline ruimschoots gehaald, want www.bloggerbynature.nl is live. YEEY!
  3. Lijstje maken van dingen die ik privé moet doen en een voor een afstrepen. Dit helpt om niks te vergeten. En ach… dit jaar slaan we de kerstkaarten maar een keer over, toch?
  4. Dat ontplofte huis is nu maar even zo. Voor kerst heb ik nog alle ruimte om de troep op te ruimen.
  5. Ik heb dagelijks wat me-time ingelast die ik zonder schuldgevoel moet uitzitten wink

 

Helpt het?

Heeft mijn andere mindset en de beslissingen die ik heb genomen, geholpen? Ja. Ik kan weer normaal ademhalen, ben gezelliger en heb weer het gevoel dat ik het weer een beetje onder controle heb.

Of mijn dochter dat ook vindt… wink

De afbeelding is van Alessandro de Leo by Shutterstock

 

Meer blogs van Esmée:

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.