);

De Nick jr. fandagen in Duinrell: topuitje met Pasen

De Nick jr. fandagen in Duinrell: topuitje met Pasen

Al jarenlang doen we eigenlijk hetzelfde met Pasen: lunchen, brunchen, eten met familie en schoonfamilie. Ik vond dat altijd prima want erg gezellig en lekker. Bovendien begreep ik de drukte op de snelweg op tweede Paasdag nooit zo goed. Op een vrije (feest-)dag in de file staan, nee bedankt! Files zijn voor werkdagen. Toch besloten we het dit jaar eens anders te doen. Familie etentjes op Paaszaterdag en eerste Paasdag gepland en tweede Paasdag op pad. Het risico van de file op de koop toenemend.

Waarom nu wel? In Attractiepark Duinrell was het Nick Jr. fandagen Festival. Ons jongste meisje vindt Dora al enkele jaren helemaal het einde. PAW Patrol gooit hier ook hoge ogen (één van de honden is bang voor spinnen net als mama, hoe grappig vinden ze dat, volgens mij is het de ‘gele’ hond maar voor de vorm ren ik natuurlijk altijd weg als er een spin in beeld komt en daardoor vergeet ik ook altijd hoe hij heet). En natuurlijk kijken we tegenwoordig ook naar Shimmer & Shine en Nella de Ridderprinses (“Niet buitenspelen in het kasteel!!” – hier geen kasteel maar wel een goede tekst vind ik, want ook hier denken ze regelmatig dat ze in huis gewoon buiten kunnen spelen).

 

De Nick jr. fandagen in Duinrell

Maar goed, deze en andere Nick Jr. helden waren op 1 en 2 april in “levende lijve” bij attractiepark Duinrell tijdens de fandagen. Een attractiepark waar we nog nooit geweest zijn in combinatie met een knuffel van Dora: hele goede redenen om dit jaar dus eens wat anders te doen op tweede Paasdag!

In de auto zagen we dat de buitentemperatuur ca. 5 graden was. Ongeveer net zo warm (eh… koud) als tijdens ons laatste dagje pretpark in de kerstvakantie. Maar hé, toen was het ook een topdag. En dat zou het vandaag ook worden!! Het was vanaf de eerste minuut SUPERLEUK!

Al vlak na de ingang stonden we oog in oog met Dora! Eerst die foto maar gemaakt en die knuffel geconsumeerd! Heerlijk dat blije snoetje (van kleine zus; grote zus vindt het maar suf en voor schut).

Nick jr. fandagen in Duinrell met Dora

Meteen na Dora kwamen we bij de ‘glitter-tattoo-stand’  (dat vond grote zus wel weer chill) met keuze uit diverse Nick Jr. figuurtjes en kleurtjes.

Daarna snel op de foto met Shimmer (of was het nou Shine??- ik vergeet dat steeds) en verder op ons rondje door het park. Onderweg speuren we naar ‘paaseieren’ voorzien van een letter en een cijfer. Het duurt even voordat we ontdekken dat dit bordjes zijn die aan palen hangen in plaats van echte eieren die ergens achter een bosje liggen. De cijfers en letters worden ingevuld in een puzzel en vormen uiteindelijk de woorden SUNNY DAY. Ondertussen is de zon nergens te zien, maar dat terzijde. De goede oplossing levert een mooi verrassingsei van PAW Patrol op! Leuk!

 

De attracties in Duinrell

Tijdens het speuren naar de letters hebben we genoten van alles wat het park te bieden heeft. En dat bleek best veel. Wat een leuke attracties, zowel voor thrillseekers als onze dochter van 8 zoals de Falcon en de Mad Mill. Alles heeft ze geprobeerd en wat heeft ze genoten. Onze jongste is de dochter met de gevoelige Amygdala (zie blog HSP) en die doet het wat rustiger aan voor wat betreft attracties. Maar zowel de kikkerachtbaan als de familie-achtbaan vond ze (uiteindelijk) prima te doen. En ook het piratenschip! Er was een aardige medewerker die haar geruststelde: “als je het echt te eng vindt, zwaai je naar me, dan zet ik hem gewoon stil voor je”.  Dat was niet nodig want ze vond het leuk. Toen zei hij: “probeer het nog een keer, en als je het nog steeds niet eng vindt, ga je daarna een bankje hoger”. Vervolgens kreeg ze voorrang zodat ze inderdaad een bankje hoger kon plaatsnemen. Top en bedankt aardige 18-jarige medewerker. Je zei: “ik ben zelf nog lang niet volwassen!” maar weet je, je hoeft niet volwassen te zijn om iets voor iemand te betekenen.

Naast de attracties en speeltuinen (maar helaas eigenlijk allemaal te nat en te koud) was Nick Jr. door het hele park te vinden. Heel fijn voor ons was dat in de buurt van de wildere attracties ook een Nick Jr. tent was zodat we ons konden opsplitsen. De “Waterspin” voor de durfal en op de foto met Sky voor de Nick-fan. Daarnaast blijkt het park voorzien van een prachtig pannenkoekenhuis met misschien wel de allermooiste speelgelegenheid ooit gezien in een pannenkoekenhuis namelijk een continue draaiende carrousel! Een feestje op zich!

 

De Dora Show

Toen het weer even omsloeg van regenachtig naar regen hebben we lekker het theater op gezocht en waren er getuige van hoe Dora en Diego het strand gingen opschonen. Ze vonden echter wel een hele bijzondere schelp: een schelp met een echte zeemeermin. Ze was verdwaald en wilde dolgraag terug naar de zeemeerminnenbaai. Met hulp van Dora, Diego, Boots, Rugzak en alle kinderen is dat vanzelfsprekend gelukt! Heerlijk met alle bekende liedjes van tv.

Dora Show tijdens Nick jr. fandagen

 

De Nick jr. quiz

Verder hadden we nog een ‘geluksmomentje’: tijdens de Nick Jr. quiz werd ze uitgekozen om mee te doen achter een desk op het podium. Wij keken elkaar aan: durft en doet ze dat wel?? Maar ze sprong op, nam plaats op het podium in het “Shimmer & Shine-meidenteam” en na een 2-1 achterstand kwamen de dames terug tot 2-2. Tijd voor de shoot-out. En nadat de eerste vraag voor beide teams te moeilijk bleek, wist dochterlief het antwoord op de tweede shoot-out vraag: “Als Dora niet weet hoe ze ergens moet komen, kijkt ze op de kaart, hoeveel stappen moet ze dan altijd nemen?”

Heel vastberaden vingertje in de lucht: “3”. Daarmee was de overwinning binnen en kregen ze als prijs een hele mooie Pawpatrol-tent! Wat was ze trots (dansend op het podium)! Ook voor het verliezende team was er een prijs en voor alle andere kinderen een mooi stickervel!

Nick jr. quiz

 

Moe maar voldaan reden we filevrij terug naar huis. En al heeft de zon nauwelijks of niet geschenen, het was zeker weten een Sunny Day! Dankjewel Nick Jr. en Duinrell!

Kijk op Nick jr. voor leuke spelletjes en filmpjes van je favoriete helden!

Meer blogs van Edith:

15 Toffe educatieve gezelschapsspelletjes

15 Toffe educatieve gezelschapsspelletjes

Ergens vond ik het altijd wel een romantisch idee. De kinderen thuis les geven. Ik begreep nooit goed dat het ‘zo maar’ (vast niet zo maar)…

Leuke uitjes in Gelderland voor het hele gezin

Leuke uitjes in Gelderland voor…

De herfst is echt begonnen. Zondagen binnen zitten terwijl de regen tegen de ramen klettert. Ik hou van de herfst maar dit is wel heel veel…

De leukste Herfstvakantie uitjes in Brabant

De leukste Herfstvakantie uitjes…

Hoewel voor mijn gevoel de zomervakantie nog nauwelijks voorbij is, staat de herfstvakantie al weer voor de deur. En wat een heerlijk seizoen…

Mijn naam is Edith, ik ben 43 jaar en ik ben mama van twee lieve pientere meiden (2009 en 2011). Ik werk freelance als adviseur, trainer en coach binnen de arbodienstverlening. Communicatieve vaardigheden zijn daarbij van groot belang dus ik probeer me daar meer op toe te gaan leggen. Schrijven hoort daar ook bij! Maar dat is ook vooral wat ik zelf heel graag doe.

Naast mijn werk geniet ik van mijn gezin. We gaan graag op pad met elkaar om dingen te ontdekken en te doen! Als ik me-time heb dan vind ik het fijn om zo maar wat te rommelen in huis, te lezen, een voetbalwedstrijd of het theater te bezoeken. En oké… ik geef het toe… ik vind shoppen ook heel erg leuk! Voor mezelf, maar vooral ook voor de kids. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.