);

Na een verbouwing de kinderkamer inrichten

Na een verbouwing de kinderkamer inrichten

Er is weer eens verbouwd in Huize D. 2 van de kinderkamers hebben nieuwe ramen gekregen. Pfff, wat een werk zeg. Maar wat een heerlijk vooruitzicht dat komende winter de wind niet door de kamers raast. Brrrr, wat was het koud afgelopen winter! De oude ramen waren wel dubbel glas, maar dan wel dubbel glas van 30  jaar oud. 30 jaar oud hè! 30 jaar geleden was dubbel glas toch een 'tikkeltje' anders dan het dubbel glas van tegenwoordig en dan druk ik me nog heel voorzichtig uit. De aluminium kozijnen waren stervenskoud en het vocht drupte zo naar beneden. Een grote bron van schimmel, iewww.

Alsof dat niet genoeg ellende was, werd het ook nog eens Siberisch koud afgelopen winter. Dat hadden we niet zien aankomen. Wat heb ik gebaald toen het -18 C met de oude ramen. Ik krijg spontaan weer kippenvel als ik eraan terug denk, zó naar was het. Sjonge, wat een verschil met hoe het nu is. Lang leve de nieuwe kiep- kantelramen. De kou blijft lekker buiten het nieuwerwetse dubbelglas. Het heeft nogal wat voeten in de aarde gehad om door het offertebos de bomen te zien, maar nu het eindelijk zo ver is, is het heerlijk. Het oogt een stuk mooier, het is stiller, hygiënischer én het is een stuk warmer in huis! Wat wil een mens nog meer?

 

Na verbouwen ook de kinderkamer opnieuw inrichten

Het jammere van verbouwen is datgene wat nieuw is, gelijk zo afsteekt tegen de rest. Herkenbaar zeker nu iedereen muurtjes aan het schilderen is geslagen. Ook al is de boel een jaar geleden geschilderd, ziet het er zo belachelijk aftands met al dat blinkende spul dat 'ikbensplinternieuw' lijkt te schreeuwen in hoofdletters. Toch maar een likje verf hier en een likje verf daar. En als je dan toch bezig bent... Dan wil je het natuurlijk goed doen ook. Dus kijk je ook naar de aankleding van je kinderkamer. 

Er komen wat nieuwe hebbedingetjes, een nieuwe vloerlamp en de absolute must in de kamers; nieuwe rolgordijnen. En dan wel verduisterende rolgordijnen  om precies te zijn, want onze slapers voelen exact aan wanneer de zon op komt. Zucht. Dat is in de zomer echt een paar uur te vroeg voor moeders. Het is onbegrijpelijk dat die kinderen van mij niet gewoon doorslapen tot een gristelijk tijdstip, maar hun innerlijke haan is er als de kippen bij wanneer de zon op komt. Dan moeten ze kennelijk ook opstaan en zij wakker betekent automatisch jij óók wakker. K3 (kind3) heeft daar het grootste handje van en laat moeders dat nou echt niet oké vinden. Dus hoe donkerder de kamer is, hoe beter dat is voor ieders veiligheid. Kom maar door met die verduisterende gordijnen. Het lontje is anders te kort om de dag zonder razen door te komen.

 

Rolgordijnen zijn ideaal

Rolgordijnen zijn ideaal voor een kinderkamer, want door de ruime keuze is er altijd wel een dessin wat in de kamer past. Zo makkelijk is dat. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het ook heerlijk vind dat je een rolgordijn makkelijk en zonder gedoe kunt ophangen. Zo gepiept. Waren alle klusjes in huis maar zo gemakkelijk. Wel even opletten dat het trekkoordje vast zit.  K1 trekt zich nu ze ouder wordt, zich steeds vaker terug op haar kamer om daar te spelen, om in alle rust alleen een boekje te lezen of om te werken aan het vijfde deel van haar boekenreeks Mienetje de Muis. Zo veel bedrijvigheid vraagt om een goede nachtrust. Het is fijn dat 's avonds met een simpele trekbeweging de rust in de slaapkamers wederkeert. Alles is direct pikkedonker. Ook al gaat de zon voorlopig nog niet onder, achter het rolgordijn is het bedtijd. Slaap lekker.

 

Meer blogs van Melek:

Eindelijk! We hebben Corona!

Eindelijk! We hebben Corona!

De tafel ligt bezaaid met zelftesten en ontbijtspul. Was deze test nou van jou? Niets aanraken, alleen mama doet de testen! Mag die deur dicht,…

Mijn kind is bang om ontvoerd te worden

Mijn kind is bang om ontvoerd te…

Of ik K2 wil ophalen staat er in het bericht. Huh, nu al? Ik ben verbaasd, omdat het nog lang geen 17 u is. Het vriendje woont 6 huizen verderop…

Ow ow Corona: uitgestelde zorg

Ow ow Corona: uitgestelde zorg

2 maanden geleden was het dan eindelijk zo ver. De Hypochonder en ik keken er al maanden reikhalzend naar uit. 2 maanden geleden was het immers…

Hoe spreek je haar naam eigenlijk uit? Meylek dus! Melek heeft samen met Wouter 3 dotjes van eigenwijze kinderen. De oudste en enige dochter is van 2014, rap volgde meneer in 2015 en in 2017 kregen ze hun jongste boef. Naast Neerlandica en blogger voor o.a. De Tuinschuur, is Melek ook eigenaar van het huiskamerrestaurant De Groene Smulpaap. Ze kookt en eet graag lekkere dingen, recenseert, moestuiniert, betwetert, reist, bemoedert en speelt óók nog eens improvisatietoneel. Met haar scherpe blik observeert en schrijft ze verhalen over en met haar kroost. Ze is begonnen met naailessen, dus wie weet rolt er nog eens een broekje uit de oven in plaats van taart!  

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.