);

Must-have materialen voor tuinonderhoud

Must-have materialen voor tuinonderhoud

Tuinieren heeft geen vaste regels die je precies moet volgen. Het is meer een kwestie van uitproberen, leren van fouten en geduld hebben. Het is natuurlijk handig om goede zaden te gebruiken en ervoor te zorgen dat je planten de juiste grond en licht krijgen. Maar het is ook belangrijk om het juiste gereedschap en de benodigdheden te hebben voor de klus. Je hoeft geen dure en ingewikkelde apparatuur te kopen, maar het is slim om te investeren in degelijk gereedschap dat lang meegaat. Hier zijn 4 items die je in ieder geval nodig hebt om je tuin te onderhouden.

Kar of kruiwagen

Je zult altijd wel moeten slepen met zware zakken potgrond of plantenbakken als je regelmatig in de tuin werkt. Een kruiwagen kan daarom goed van pas komen, maar weet ook dat er andere modellen zijn met meerdere wielen. Je hebt ook varianten die wat dikkere banden hebben, die weer handig zijn als je tuin ongelijkmatig is. Het is een goed idee om even stil te staan en na te denken waar jij de kar of kruiwagen precies voor wilt gebruiken. Probeer er anders eens een paar uit om te kijken wat jij prettig vindt sturen.

Grasmaaier

Heb jij een mooie grasmat in de tuin liggen? Dan wil je deze waarschijnlijk ook mooi houden, en daar komt een grasmaaier bij kijken. Je kunt een grasmaaier kopen in verschillende modellen, waaronder elektrische, grasmaaiers op benzine en zelfs robotmaaiers. Robotmaaiers kunnen ideaal zijn als je geen zin hebt om telkens het gras zelf te maaien. Weet wel dat deze niet geschikt zijn voor tuinen met verschillende hoogtes en veel obstakels. Een elektrische of accu grasmaaier zou misschien de beste keuze kunnen zijn, aangezien je zo ook het milieu in acht neemt.

Handige snoeischaren

Deze zijn echt onmisbaar. Je kunt ze gebruiken om bloemen af te knippen, gras bij te snoeien, gebroken takken weg te knippen of zelfs die perfecte peper te oogsten. Het is slim om stevige snoeischaren te kiezen met scherpe messen. Probeer verschillende modellen uit om een paar te vinden die fijn in jouw handen liggen. Je kunt er een kopen van een bekend merk, die zijn misschien wat duurder, maar ze zijn wel beter en gaan langer mee dan de goedkopere varianten. Deze worden namelijk snel bot. Je zou ze natuurlijk ook regelmatig kunnen laten slijpen om ze scherp te houden.

Tuinschep

Je kunt een tuinschep gebruiken om gaten te graven voor nieuwe planten, maar ook om planten te splitsen die te groot worden of zelfs om dode planten weg te halen. Ook hier zijn weer verschillende soorten waar je uit kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een schep met een rechte rand. Deze is ideaal voor het maken van duidelijke grenzen in de tuin. Maar een puntige schep daarentegen kan handig zijn om struiken weg te halen. Hoe dan ook, het is een handige tool die je zeker moet hebben.

Dus, werk jij graag in de tuin? Haal deze benodigdheden dan zeker in huis, want die zul je nodig hebben!

De haren van je kind wassen; zo pak je het aan

De haren van je kind wassen; zo…

Haren wassen: hoe gewoon het ook is… het is niet onbelangrijk. Wil je een gezonde haardos krijgen en houden, dan gebruik je het liefst een…

Klein wonen met kinderen: 4 tips voor gedeelde slaapkamer

Klein wonen met kinderen: 4 tips…

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn. We hoeven niet allemaal in een enorme villa te wonen om gelukkig te zijn. Toch kan het met kinderen…

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.