);

Musical de Kleine Zeemeermin - een prachtig avontuur

Musical de Kleine Zeemeermin - een prachtig avontuur

Lees je vaker onze blogs, dan weet je dat we (dochter en ik) fan zijn van de sprookjesmusicals van Van Hoorne Entertainment. Elk jaar in september gaat er weer een nieuw sprookje in première en dit theaterseizoen is dat De Kleine Zeemeermin. Wij gaan alleen al voor de hilarische Titus en Fien, maar ik keek zelf ook weer erg uit naar het zangtalent van Sita, die eerder al de hoofdrol mocht vertolken in Rapunzel en Assepoester.

Nu mocht ze de hoofdrol van Ariël vertolken, die in deze musical waarschijnlijk vanwege een rechten kwestie Elise genoemd wordt. Nou worden alle sprookjesmusicals met enige dichterlijke vrijheid in een eigen vat gegoten, dus dat Ariël Elise werd en Botje nu Gup heet vond eigenlijk niemand vreemd.

 

De Kleine Zeemeermin de musical

Iedereen kent het verhaal van de Kleine Zeemeermin, dus ik hoef daar niet uitgebreid over uit te wijden. Het verhaal speelt zich grotendeels uiteraard “onder water” af. En het viel mij op dat de cast synchroon over het podium bewoog. Je kunt dat ook in het filmpje hier onder zien. De stroming en stuwing van de zee is merkbaar in de bewegingen van de spelers. Leuk ook dat door het gebruik van Heelys Elise en Gup over het toneel “zweven”. Zulke details, daar houd ik van. Een kind zal het een worst zijn, maar het geeft bij mij aan dat daar echt aandacht aan besteed is.

De enigen die geen “last” hadden van de zeestroming waren Titus en Fien. Ook na zoveel sprookjesmusicals gezien te hebben, gaat het duo ons nog niet vervelen. En uiteraard ook dit keer zit er een grapje in dat alleen de volwassenen snappen. Kinderen lachen weliswaar hard mee, maar weten eigenlijk niet waarom ze lachen. Dat maakt het des te grappiger.

musical de Kleine Zeemeermin

 

Zangtalent in deze musical

Ik heb geen valse noot gehoord. Grote credits voor hoofdrolspeelster Sita en voor Richard Spijkers die Koning Triton, de vader van Zeemeermin Elise, speelt. De man is een waardig Koning van de Zee met gebeeldhouwde borst en een prachtige zangstukken. En Sita is weer allerliefst met haar heldere en prachtige stem.

Natuurlijk maakten we weer een compilatie van deze musical: De kleine zeemeermin

 

 

Zoals gezegd, wij hebben weer genoten van een mooie musical. De Kleine Zeemeermin vinden wij (dochter en ik) een aanrader. De musical is tot en met 23 juni 2019 in 150 theaters door heel Nederland te zien. Kijk HIER voor meer informatie en om te checken wanneer De Kleine Zeemeermin bij jou in de buurt in het theater staat!

» Lees ook: De leukste kindermusicals 2018/2019

De foto van de cast is gemaakt door Jet & Michel Vonk

 

Meer blogs van Esmée:

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.