Voorbij is de moeder-dochter kwalitijd

Voorbij is de moeder-dochter kwalitijd

Het moment is aangebroken dat onze kleine meid 4 is en nu dus naar de basisschool gaat. Super leuk natuurlijk. Vooral voor haar een mooie nieuwe fase en mama die wat makkelijker haar werk kan inplannen. Maar weet je wat ik echt vreselijk vind? Dat ik onze moeder-dochter dagjes en uitjes mis! Voorheen werkte ik 3 hele dagen en de andere 2 dagen waren volop genieten. Samen of met vriendinnen en hun kinderen. Vaak gingen we er op uit.

 

Elke week in de Efteling

We hadden een abonnement op de Efteling dus daar waren we 2 jaar lang wekelijks te vinden. Veel vrienden en ook oma en tante hadden er één dus die gingen vaak mee. Maar samen konden we ook enorm genieten . Zoals afgelopen zomer gingen we samen. Het was een heerlijk zonnige dag, weinig mensen en mevrouw wilde wel 4 keer naar de sprookjesboom show. Prima! Doen we dat toch.  We genoten zo dat we de tijd vergaten dus leek het mij een leuk idee om daar poffertjes te gaan eten en de dag af te sluiten met de show van Aquanura, het was immers heerlijk weer, tot we uit het restaurant kwamen en het met bakken naar beneden kwam. Ok en nu? Ik wilde deze dag niet afsluiten met naar de auto rennen, nee, we gaan naar de show! Dus hup de winkel in en poncho’s gekocht . Wat een pret!

 

Ik ga onze momenten missen

Maar goed o.a. deze dagjes samen uit ga ik dus erg missen! Maar ook onze pyjama dagjes waar we op ons gemakje aan wakker werden. We in bed bleven tot 10 uur en verder een beetje rommelden in huis. Dat is er ook niet meer bij. Ja, in het weekend, maar dat is toch anders want dan is papa thuis (sorry schat. Zal ik haar dan toch stiekem af en toe een dagje thuis houden zolang dat nog mag?

Wat zijn jullie het meeste gaan missen toen jullie kinderen naar school gingen?

 

Hoe krijg ik haar op tijd op school?

Waar ik ook zo tegenop zie, zijn de ochtenden. Hoe ga ik haar in godsnaam iedere ochtend om half 9 ontbeten en al op school krijgen? Afgelopen weken heeft ze 1 ochtend per week geoefend en toen was het al lastig haar uit bed te krijgen en een ontbijt erin lukt al helemaal niet. Als ik moet werken komt oma hier naartoe dus kon ze gewoon uitslapen of in pyjama blijven. En ontbeet ze pas bij oma. (Oma woont bij ons in de straat, hoe luxe) Hoe doen al die moeders dat toch?

 

Toch wel lekker m'n kind op school

Maar goed. Ondertussen zit ze al een week op school. Ze vind het fantastisch en ook ik heb eigenlijk meteen mijn balans gevonden. (Lees : stiekem vind ik het heerlijk!) In de ochtend loopt het vanzelf. Er zit niet altijd even veel eten in haar buik voor we vertrekken, maar daar schijnt ze zelf geen moeite mee te hebben. Ze neemt 2 stuks fruit mee en die zijn altijd op. Ik kom eindelijk aan dingen toe , die ik dus door onze moeder-dochter kwalitijd niet gedaan heb. Denk aan haar fotoalbum inplakken en de zolder opruimen, welke omgebouwd gaat worden tot fotostudio, Woehoeee!

En ik kan zonder dat ik al te veel oppas nodig heb mijn werkzaamheden doen. Afgelopen woensdag was ik jarig dus zijn we uit school samen gaan lunchen. Dus toch nog ons momentje samen. Voor niks zorgen gemaakt dus.  Binnenkort ga ik eens kijken voor een abonnement op diergaarde Blijdorp. Want daar zijn we op haar vrije middagen zo heen gereden! Ik ben weer in mijn nopjes !

 

Meer blogs van Yvonne:

De VTech bloghop Storio Max XL 2.0

De VTech bloghop Storio Max XL…

Wow! Wat was onze dochter van 4 jaar blij verrast toen ze deze nieuwste kindertablet in haar schoen kreeg! Ik mag namelijk deze toffe nieuwste…

En toen wilde ik toch moeder worden

En toen wilde ik toch moeder worden

Ik werkte al jaren in de kinderopvang en zag vooral hoe ik geen moeder wilde zijn. En misschien ook wel helemaal geen moeder wilde worden.…

De schoolfotograaf komt: tips van een fotograaf

De schoolfotograaf komt: tips van…

In de app van de school van je kinderen volgt het bericht: De schoolfotograaf komt! Super leuk en altijd weer een bijzonder moment. Meteen…

Mijn naam is Yvonne en ik ben geboren in 1982. Ik woon samen met Tom en onze dochter Sjors (4) in Willemstad (NB). Ik was jaren werkzaam in de kinderopvang, maar mijn contract liep af en daarom is het nu even tijd voor nieuwe dingen. Bijvoorbeeld mijn hobby fotografie. Daar ga ik mij nu meer in ontwikkelen. Ik heb veel oefenshoots en ik heb mezelf ingeschreven voor een basisopleiding. En natuurlijk wil ik zoveel mogelijk tijd met onze schurk doorbrengen.

We houden ervan om naar de Efteling te gaan, een wandeling in het bos of aan het strand te maken, maar ook thuis schminken, knutselen, verkleden en dansen doen we graag. 

Reacties 0

Voeg een nieuwe reactie toe: