);

Mijn week: dikke enkels, hart & lef en midgetgolf

Mijn week: dikke enkels, hart & lef en midgetgolf

Vorige week schreef ik voor het eerst een zogenaamd “weekoverzicht” over het waarom van een weekoverzicht als ik toch niet veel meemaak. Ik heb namelijk in mijn ogen een redelijk saai leven met af en toe een uitschietertje. Conclusie naderhand was wel, dat het die week eigenlijk enorm meeviel met de saaiheid en ik ontving leuke reacties dus bedacht me dat ik dit best vaker wil gaan doen. Maar dan wel alleen als ik ook echt iets te vertellen heb uiteraard.wink

Deze week stond in het teken van “voor mezelf kiezen”. Daar zijn wij vrouwen en mama’s erg goed in. Iedereen en alles voor jezelf laten gaan. Nou is een beetje egoïsme me niet vreemd hoor, maar als je 60 uur in de week werkt en jezelf in de weekenden niet oplaadt met leuke dingen omdat je dan ook zo nodig online moet zijn, dan blijft er van jezelf niet veel over. Dat merkte ik de afgelopen weken, ik voelde me net een lege schel. Ik jankte om elke scheet, liep mezelf compleet voorbij en of ik nou ook heel gezellig was… ik betwijfel het.

 

Hart & Lef: kiezen voor mezelf

Ergens in maart gaf ik toe aan mijn impuls iets voor mezelf te doen. Ik kocht een kaartje voor de Hart & Lef inspiratiedag; een dag met andere vrouwelijke ondernemers en allerlei presentaties en trainingen. Ik bedacht mezelf dat ik er nooit slechter van kon worden, dus ik kocht het kaartje en dinsdag was dan de dag aangebroken. Jammer dat het die dag prutweer was, maar dat mocht de pret niet drukken. Op naar Schipluiden! Het werd een gezellige dag met presentaties met voor mij wisselend succes en zelfs met tranen, maar ik werd wel met mijn neus op de feiten gedrukt. Zo kon ik niet langer doorgaan. De boog kan niet altijd gespannen zijn. Ik moet minder uren gaan werken en meer tijd voor mezelf en gezin uittrekken. Het weten en het ook doen zijn 2 verschillende dingen en die dag besloot ik het ook echt te gaan doen. Een belangrijke stap voor mij dus. Nu nog volhouden…

Dikke enkels

Dikke enkels

Al weken heb ik last van dikke enkels en voeten. En niet een beetje, nee echt DIK waarbij je het idee hebt waar begint in godsnaam mijn kuit. Tot aan mijn voeten was het 1 recht stuk. Needless to say dat ik me daar niet echt prettig bij voelde. Dus ik kocht op vrijdag een potje “vocht & doorbloeding” van Golden Naturals op aanraden van de drogist en eindelijk had ik de woensdag erop weer redelijk “normale” enkels, hoewel nog steeds niet al het vocht verdwenen is. Nu blijf ik de capsules nog een paar keer per dag slikken om ervoor te zorgen dat ze niet weer dik worden. Als je nog tips hebt… Dat je beter veel water in 1x kunt drinken in plaats van veel slokjes gedurende de dag, dat weet ik inmiddels. Maar misschien zijn er nog meer trucs om van die dikke enkels af te komen of ze te voorkomen?

 

Wat leuks doen in het weekend

Wat ik me dinsdag voornam, heb ik zaterdag in de praktijk gebracht. We besloten die dag heel kneuterig te gaan midgetgolfen. Gewoon omdat dochterlief een paar weken geleden aangaf dat wel weer eens te willen gaan doen. Na even googlen werd het Pannenkoekenhuis De Steengroeve in Chaam (Brabant) nabij Breda. Voor ons 20 minuutjes rijden, dus we waren er zo. Voor 3,50 per persoon hebben we anderhalf uur lol gehad en balletjes geslagen op de prachtige 18 holes baan en het was serieus LEUK! Ik had zelf geen geweldige start, maar ik was daarna wel heel constant met 2 á 3 slagen. Dus mama won uiteindelijk laugh Yeah! Haha. Daarna hebben we heerlijk gegeten op het grote terras, nog even in de speeltuin gespeeld en het kabouterpad gelopen in het tegenoverliggende bos. Ik maakte er een filmpje van… kijk maar.

Leuk als je ons ook volgt op YouTube!

 

Eigenlijk wilde ik daarna nog even naar de Mediamarkt voor een nieuwe laptop, een vlogcamera en een nieuwe weegschaal maar we misten de afslag bij Breda en besloten toen dat het eigenlijk te mooi weer was om in de Mediamarkt te gaan rondlopen. Thuis aangekomen pakte ik mijn hangmat en mijn e-reader en deed een poging om te lezen. Mijn luiken vielen alleen dicht, dus van lezen is het niet gekomen.

Wat een heerlijke dag. Met dagen als deze hoop ik snel weer opgeladen te zijn.

 

 

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 2

 1. Gre

  jun 12, 2017 at 11:32

  Ik heb een niet zo leuke tip voor je, voor je dikke enkels ;-)
  Steunkousen of tegenwoordig hebben ze geloof ik een chiquere naam "compressiekousen" :-)
  Sinds mijn zwangerschap moet ik ze ook regelmatig dragen met grote tegenzin heb ik ze vorige week echt een paar dagen gedragen voor een goede vochtafvoer. En het helpt echt goed! Succes ermee.
  Groetjes Gré 2. Lodi

  jun 12, 2017 at 11:44

  Ik dacht ook meteen aan steunkousen, al heb je tegenwoordig hele leuke vrolijke kousen hoor! En voor jezelf kiezen, het is zo belangrijk. Wij moeders vergeten het vaak, maar je merkt op en gegeven moment dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Ik hoop dat het je en beetje lukt om rustig aan te doen. En midget golf, haha ik ben ook echt fan van dit spelletje en mijn kinderen ondertussen ook :), maar winnen is me nog nooit gelukt!This thread has been closed from taking new comments.