);

Met je kind naar een musical

Met je kind naar een musical

Afgelopen weekend zijn we met onze dochter naar Beauty and the Beast geweest in het Circustheater in Scheveningen. Ik kan mijn eerste grote musical nog herinneren waar ik als kind heen ging met mijn moeder. Dat was toen Phantom of the Opera. Ik weet niet eens het hele verhaal meer, maar de details zijn me wel bijgebleven én het feit dat ik het zó indrukwekkend vond. De muziek, het decor, het grote ensemble en natuurlijk de schitterende zang van de hoofdrolspelers. Ook heb ik in mijn tienerjaren de dansmusical Cats gezien. Geweldig! Dus toen ik een dochter kreeg, hoopte ik dat ze mijn liefde voor musical en theater zou delen. En gelukkig, dat doet ze.

 

Samen met je kind naar een musical

Voor Website 4Mama hebben we samen al veel kindermusicals gezien, zoals: Rapunzel, André het Astronautje, Suske en Wiske, Dora, en zo kan ik nog even doorgaan. Maar nog nooit waren we in een groot theater als het Circustheater geweest bij een grote mensen musical. Tot afgelopen zondag.

Zondag zijn we voor het eerst naar een grote productie geweest. Ook manlief, die eigenlijk geen musical-fan is, ging mee. We gingen naar de nadagen van de productie Beauty and the Beast. Een verhaal dat mijn dochter uiteraard, net als alle meisjes, goed kent. Dus dat hoefde geen uitleg meer. Deze musical loopt bijna ten einde en daarom konden we de kaartjes met 50% korting kopen. Dan nog zijn ze 34,50 per stuk als je 1e ring boekt, maar dat heb ik er dan voor over. Want ik wilde zo graag dat ze eens een grote musical mee zou maken.

Cast Beauty and the Beaus

Alleen de zaal al is indrukwekkend. Hoewel ik moet zeggen, dat ik in kleine theaters wel eens beter gezeten heb, is natuurlijk de ambiance geweldig. Ze keek dan ook haar ogen uit. Dat er een live orkest speelt, was ook een belevenis. We zaten 2e rij links van het midden. Je kijkt dan uiteraard niet op het podium, maar zit er zo dichtbij dat je alle mimiek heel goed kunt zien. Ik had zelf ook nog nooit zo dichtbij het podium gezeten.

Vooral het begin is best even spannend voor een net 8 jarige. Dus dat was even ogen dicht en vingers in haar oren. Maar zoals ze zelf zei: “dat is even in het begin, zo meteen wordt het vast minder eng”. En dat was ook zo. In deze voorstelling moesten we het doen met voornamelijk under-studies, maar eigenlijk maakte dat helemaal niets uit. De oorspronkelijke hoofdrolspelers waren mij sowieso nagenoeg onbekend. Er werd uitstekend gezongen en gedanst en natuurlijk werden serieuze stukken afgewisseld met hilarische momenten.

Het was zó leuk, dat zelfs manlief het geweldig vond na afloop. Dus die krijgen we hopelijk de volgende keer weer mee ;-) 

Nu dagen naderhand heeft mijn dochter het nog steeds over deze mooie musical. Hoe leuk dat moment was en wat haar favoriete momenten uit de musical voorstelling was.

Ben je nog in de gelegenheid om te gaan en is er nog een restje vakantiegeld over? The Beauty and the Beast is zeker een aanrader om met je kinderen heen te gaan. Maar je moet wel heel snel zijn, want zondag is de laatste voorstelling!

 

Fotocredits: Deen van Meer

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.