Met de auto op vakantie: hier moet je aan denken!

Met de auto op vakantie: hier moet je aan denken!

We hebben geboft met het weer de afgelopen weken. Als ik die zon zo zie, dan krijg ik zo’n zin in de zomervakantie! Net als de jaren ervoor gaan wij weer met de auto op vakantie. Voorgaande jaren hing hier de caravan achter, maar dit jaar gaan we een glamping tour doen door de Ardennen en naar Frankrijk. Lekker logeren in luxe stacaravans en tenten. Dus de caravan blijft deze zomer in de stalling staan.

Ga jij, net als 40% van de Nederlanders, met de auto op vakantie, dan is dit blog met tips best handig.

 

Wat moet er mee in de auto?

Wetten, regels en verplichtingen zijn in elk land anders. Bijna overal zijn gevarendriehoeken en veiligheidshesjes verplicht, maar wist je bijvoorbeeld dat je voor Hongarije verplicht een alcoholtest in de auto moet hebben? En dat je in België en Polen een brandblusser in de auto moet hebben? Nou is die eerste alleen verplicht voor mensen met een Belgisch kenteken, maar de ANWB adviseert het ook voor Nederlanders om discussie met de politie ter plaatse te voorkomen.

Verplicht meenemen op een autovakantie

 

Waar je verder aan moet denken…

  • Heb je een werkende creditcard voor de (Franse) tolwegen? Of misschien zelfs voor Frankrijk een tolbadge aangeschaft, zodat je die speciale tolpoorten waar zelden iemand staat, kunt gebruiken?
  • Cash in de portemonnee voor het geval je moet tanken en het pinnen op z’n gat ligt? (wij hebben het meegemaakt hoor!)
  • In de meeste landen is het alleen toegestaan om handsfree te bellen. Maar let op: in Frankrijk mag je ook geen oordopjes of koptelefoon gebruiken en mag je dus alleen bellen via de carkit.
  • De rustigste rijdagen zijn op donderdag en zondag. Op zondag is er ook vaak geen vrachtverkeer.
  • De drukste dag is de zaterdag en deze dagen moet je vooral zien te vermijden in 2018: 28 juli, 4 augustus, 11 augustus en 18 augustus.
  • Ben je goed verzekerd? Ook tegen diefstal? Een check bij autoverzekering vergelijken kan geen kwaad.
  • En neem je verzekeringspapieren ook mee als je op weg gaat!
  • Weet je, soms is een gewone papieren wegenkaart best handig. Vooral als je navigatie er opeens mee ophoudt of gewoon om te weten waar je nou eigenlijk bent op dat moment.

 

Ik las ergens dat van al die Nederlanders die met de auto op vakantie gaan de meesten naar Duitsland gaan, daarna is België het meest populair en op de derde plek staat Frankrijk. Wij gaan dus naar België en Frankrijk deze zomer. Waar ga jij heen?

» Lees meer blogs over vakantie

» Lees hier een blog over wagenziekte

 

Uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

 

Meer blogs van Esmée:

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Juni: grote hoogtes en diepe dalen

Niet dat mijn leven elke dag vol met belangwekkende gebeurtenissen is hoor. Maar de maand juni was er eentje met hoogtepunten en dieptepunten.…

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Mijn 7 kom-tot-mezelf-momenten

Als ik een week hard gewerkt heb of ik heb wat moeizame momenten gehad die dag, dan móet ik even tijd voor mezelf nemen. Ik zet dan Esmée…

De zwartste dag uit mijn leven

De zwartste dag uit mijn leven

Het is morgen 30 jaar geleden: 16 juni 1989. 30 jaar geleden dat ik ’s ochtends nog vol verwachting en onschuld wakker werd, uitkijkend naar…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.