);

Mijn mening hoeft niet op social media

Mijn mening hoeft niet op social media

Laten we voorop stellen dat ik een mening heb. Eigenlijk wel over (bijna) alles! Ik kom namelijk uit een gezin waar veel gepraat werd. Gepraat en gediscussieerd. Over van alles. Tijdens mijn Middelbare schooltijd kwamen (vooral tijdens het avondeten) de gekste discussies op gang. Over kerncentrales, het Midden Oosten, HIV, BOM moeders, het vallen van de Berlijnse muur, het geloof, de politiek, werkelijk alles werd besproken, en er werd van mij verwacht dat ik mijn mening over alles kon onderbouwen. En tja, ik liet het met een zes jaar oudere zus op het Gymnasium wel uit mijn hoofd om me aan discussies te wagen over onderwerpen waar ik me niet in verdiept had!

 

Vaccineren, zwarte piet, asielzoekers…..

Het is dus logisch dat ik een mening heb, en dat ik die veelal weet de onderbouwen met steekhoudende argumenten. Ik vind het alleen niet nodig om deze te pas en te onpas te ventileren via Social Media! Vraag aan familie, vrienden en kennissen wat mijn mening over iets is en ze weten het je te vertellen. Zo ook mijn mening over: “Moet je kinderen nu wel of niet vaccineren?”, “Moet Zwarte Piet verbannen worden?”, “Is borstvoeding de beste voeding voor je kind?”, “Moeten de grenzen dicht voor asielzoekers”, “Is Amerika beter af met Hillary of Donald?”. Echt, ik heb er, een hele duidelijke mening over!

En die mening mag je weten, alleen graag een-op-een besproken en met ruimte voor hoor en wederhoor! Want dat stompzinnige elkaar over-en-weer op Social Media afbranden, rijst toch echt de pan uit? Een moeder die er voor kiest om haar kind niet te laten vaccineren wordt voor kindermishandelaar uitgemaakt, en een moeder die haar kind juist wel wil laten vaccineren wordt beticht van gebrek aan inzicht en verstand. Een moeder die het jammer vindt dat Zwarte Piet verdwijnt, wordt uitgemaakt voor racist, en een moeder die vindt dat Zwarte Piet niet meer kan wordt uitgescholden voor links tuig. Een moeder die er van geniet dat haar kind al een jaar borstvoeding krijgt wordt uitgemaakt voor zeug, en een moeder die liever flesvoeding geeft heeft volgens velen niet het beste voor met haar kinderen. Om over de Pro’s en Contra’s over asielzoekers en Hillary of Donald nog maar te zwijgen!

 

Discussies op social media

Vanwege mijn werk ben ik dagelijks te vinden op Social Media, en met name bij Facebook ontkom ik niet aan het respectloze over en weer gescheld naar elkaar. Blijkbaar kan je in je emotie alles van je afschrijven wat je op dat moment wilt, en voel je jezelf beter als je in de reacties terug ziet dat je honderden medestanders hebt. En misschien is het stiekem ook wel leuk om weer te kunnen reageren op al die verhitte tegenstanders die ook een reactie achterlaten? De haat, het onbegrip en veelal ook de kortzichtigheid en domheid van mensen bezorgt me keer op keer kippenvel!

En hoe verleidelijk het soms ook is om te mengen in een oververhitte discussie over iets, ik hou me er buiten. En drie keer raden waarom? Buiten het feit dat ik heb leren discussiëren van mijn ouders hebben ze me gelukkig nog iets bijgebracht, RESPECT!

En dat is iets waar het veel mensen aan ontbreekt tegenwoordig!

 

Foto van Shutterstock

Niet in ieder mens schuilt iets goeds helaas

Niet in ieder mens schuilt iets…

In juli 2006 werd onze Luca geboren. Met 37 weken is mijn bevalling op gewekt nadat met 36 weken mijn vliezen waren gebroken. Nu weet ik dat…

Een moment voor jezelf, hoe heerlijk zou dat zijn

Een moment voor jezelf, hoe heerlijk…

Of ik zin heb om een weekje mee te gaan naar Ibiza? Deze vraag werd mij een kleine maand geleden gesteld. "Even lekker met de meiden onder…

KISS me baby

KISS me baby

Tijdens knuffelen en lichamelijk contact wordt er een wonderbaarlijk stofje in de hersenen aangemaakt; oxytocine, ook wel het knuffelhormoon…

Ik ben Nathalie, 46 jaar en moeder van twee zoons, Luca (2006) en Noah (2009). Sinds augustus 2013 ben ik de trotse eigenaar van een webshop vol Stoere Jongenskleding. Klein begonnen omdat het me “leuk leek om erbij te doen”, maar inmiddels weet ik beter. Nu dus fulltime aan de weg aan het timmeren om van mijn webshop “een begrip” in Nederland en België te maken. Van een drukke baan als afdelingsmanager buitenshuis naar een drukke baan als ZZP’er binnenshuis, was een behoorlijke omslag, maar inmiddels zou ik niet anders meer willen!

Ik verbaas me dagelijks over mijn eigen kinderen, maar ook over de mede-moeders in mijn omgeving. Ik hoop dat ik via mijn blogs een stukje herkenning oproep bij iedereen. Vaak met een lach, soms met een traan.

 

Reacties 4

 1. Rory

  nov 08, 2016 at 09:21

  Yep, ik begrijp wat je bedoelt. Toch roept al dat nare heen en weer geroep soms zoveel irritatie bij mij op. Dat ik wil reageren. Niet met modder gooien. Maar wel een constructieve mening delen. Om te proberen het verschil te maken. Aan de andere kant is mijn mening ook maar een mening. Ik vind het constructief maar dat is misschien niet wat een ander vindt. Lastig...  1. Het is ook heel lastig om je mond te houden als het zoveel irritatie opwekt, ik ken dat gevoel.......daarom kies ik er soms ook voor om zo'n hele discussie maar niet te lezen/volgen ;-) 2. Iedereen heeft wel een mening, soms een hele duidelijke soms een minder overtuigende. Hoe dan ook vind ik niks van alles een excuus om alles maar eruit te flappen onder het mom van "ik wil je niet kwetsen hoor maar....." of "mijn mening is dat....."
  Het is hetzelfde als iemand een bloedneus slaan en dan zeggen "sorry, hier heb je een zakdoekje".
  Het dilemma wat ik zelf ervaar is wanneer je juist doet om je mond wel open te trekken. Je wilt niet dat er over je heen gelopen wordt maar je wilt ook niemand een bloedneus slaan... lastig, lastig, lastig! 3. Ik snap wat je bedoelt, ik ben er ook zuinig in om mijn mening te geven over bepaalde onderwerpen. Wanneer het een ander kan kwetsen, ik er te weinig verstand van heb of mijn mening toch niks uit zal halen, hou ik 'm voor me. De zwartepietendiscussie is er bijvoorbeeld één in de laatste categorie.
  Maar toch zijn er ook nog genoeg onderwerpen waar ik wel mijn mening over geef, in de hoop een verschil te kunnen maken met het delen van mijn kennis en ervaring.This thread has been closed from taking new comments.