);

Mijn meisje houdt van jongensdingen

Mijn meisje houdt van jongensdingen

Mijn oudste meisje is echt een doerak. Een ‘’tomboy’’, zoals een hippe term dit tegenwoordig aanduidt. Net als haar mama vroeger. Ook ik bouwde de hoogste torens van LEGO of blokken en voor boompje klimmen draaide ik mijn hand niet om. Jurkjes waren maar stom en ik ging glunderen van stoere broeken en mooie truien. Mijn oudste heeft dit dus niet van een vreemde. Het grote verschil is, dat ik ook net zo makkelijk met poppen speelde en echte meidendingen deed. Mijn dochter heeft daar nou echt geen interesse in.

 

Mijn dochter wordt niet blij van meisjesspeelgoed

Ze kan echt gepikeerd zijn wanneer ze ergens een typisch meisjescadeautje krijgt aangeboden. Een schattig, roze prinsessenkleurboek bijvoorbeeld. Of een ander typisch meisjesding. Ze verafschuwt het en zal dan ook niet doen alsof ze het leuk vindt. Nee, dat vindt ze werkelijk waar niets aan. Stom! Ze begrijpt niet waarom ze geen jongensdingen krijgt. Ja, dat snap ik ook niet. Zo is de maatschappij ingericht. Die gaat er in de meeste gevallen klakkeloos
van uit dat zij meisjesdingen leuk vindt.

Ik vertel haar altijd dat zij mag spelen waarmee ze wil en ze aan mag trekken wat zij mooi vindt. Of het nou voor jongens of voor meiden is. Als zij het mooi vindt en zich er prettig bij voelt, dan is het altijd oké. De geruststelling is altijd groot als ik haar dit vertel. Want met enige regelmaat vraagt zij zich dit af en vraagt ze om bevestiging. Zij heeft inmiddels ook wel de leeftijd dat ze in de gaten heeft dat meiden van haar leeftijd veelal andere interesses hebben.

dochter in Turle pak

 

Wees jij maar lekker jezelf zo ben jij het mooiste!

Speel jij maar lekker met je Turtlepak en speel jij maar lekker met je LEGO. Trek jij maar lekker die stoere broek aan en kleur jij maar lekker met oranje in plaats van met de zoetsappige meidenkleuren. Het is allemaal goed. Want jij vindt dat mooi. En jij bent goed en mooi zoals jij bent. Jij bent het allermooiste en allerliefste als jezelf. Dat staat jou het beste en zo zit jij het lekkerste in je vel. Dat is wat ik als mama het allerbelangrijkste vind.

Ze is echt haar authentieke zelf en laat zich niet weerhouden door de standaard of het gemiddelde. Prachtig vind ik dat! Ik hoop zo dat ze dit altijd vast weet te houden en trouw blijft aan zichzelf.

Tegenwoordig is ‘’genderneutraal’’ een hot item. Dat vind ik dan weer het andere uiterste. Er zijn nou eenmaal twee geslachten en daar vind ik niets mis mee. Die term heb je ook helemaal niet nodig om te bepalen waar je voorkeur naar uit gaat. Volg gewoon je hart. Dat klopt altijd. 

 

Meer blogs van Judith:

Over volwassen worden enzo...

Over volwassen worden enzo...

Terwijl de ene 90’s hit na de andere de boxen uit knalt, zit onze oudste dame ongeïnteresseerd en onderuitgezakt op de achterbank in onze…

Het moederschap is niet een grote roze wolk

Het moederschap is niet een grote…

Moeder zijn is natuurlijk het grootste voorrecht in het leven. Niets mooiers dan je kroost op zien groeien tot mooie, evenwichtige mensen.…

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 2

  1. In mijn jonge jaren (ahum) speelde ik niet graag met barbiepoppen, wel met speelgoedauto's.    1. Ik zie je je reactie nu pas! Ik was ook geen typisch meisje, meisje. Een mooie mengelmoes van twee werelden :-)This thread has been closed from taking new comments.