Mei: Oostenrijk, Europa-Park en Kinderfeestje

Mei: Oostenrijk, Europa-Park en Kinderfeestje

De vorige maand had ik geen tijd om een maandoverzicht te maken. Toen zat ik namelijk met m’n gat in de sneeuw. Sneeuw in mei? Jawel! We waren in Oostenrijk. In Stubai Tirol om precies te zijn en op de Stubai Gletsjer kan je tot in juni skiën. Wat een belevenis. Maar er gebeurde nog veel meer in de afgelopen maand mei. Lees en kijk je mee?

 

Skiën in Stubai – Tirol

Wat een geweldige ervaring was dat. We waren door het toerismebureau van Stubai in Tirol Oostenrijk uitgenodigd om een paar dagen te komen skiën en de omgeving te ontdekken. We verbleven in een geweldig hotel, hebben door boomtoppen geklommen, gefietst, gewandeld, gezwommen en natuurlijk geskied op het grootste gletsjer skigebied van Tirol – de Stubai Gletsjer.

» Lees hier onze review: vakantie in Stubai – Oostenrijk

 

 

Europa-Park

Aansluitend mochten we naar het Zwarte Woud in Duitsland. Naar Europa-Park, het grootste pretpark van Duitsland en het op een na best bezochte attractiepark van Europa. We verbleven daar in een blokhut van woensdag t/m vrijdag en hadden donderdag en vrijdag ruim de tijd om het park te ontdekken. Dat deden we samen met Lisette en haar zoons (lisetteschrijft.nl) en Merel en haar dochter (lotuswritings.nl) We hadden een geweldige tijd, ook met de andere blogcollega’s en hun kinderen die daar waren. Lees hier mijn review over Europa-Park.

 

 

Ortho

We hadden onze eerste controle nadat Marisa haar blokbeugel kreeg, zo'n 2 maanden geleden. En eerlijk is eerlijk, ik zie echt al wel verschil. Ze moet het ding dag en nacht dragen, maar 's nachts was tot nu toe nog niet gelukt. Ze kwam niet in slaap en ik had zoiets van… ach we hebben anderhalf jaar de tijd… dan maar iets minder snel rechte tandjes. Dus ik had haar toestemming gegeven om het ding 's nachts uit te laten. En ook het feit dat je de beugel uit kan doen, werkt bij ons niet heel erg goed. Hij is al een keer vergeten in een lunchroom, lag na de lunch meerdere keren hier in huis en mevrouw was naar school. Dussss…. hij was meer uit dan in. Laten we het daarop houden. Marisa had een overbeet van 11 millimeter en nu nog 9. Yeey!! 2 mm eraf, maar wel op ons kop gekregen van de Orthodontist. Die eerste 2 mm hadden we cadeau gekregen, maar willen we profijt hebben van de beugel, dan moet hij ook 's nachts gedragen worden. Bummer!

Ik heb dus even streng moeten optreden en eigenlijk ging het daarna heel soepel. Hij wordt nu 's nachts gedragen en je ziet haar gebit met sprongen vooruit (of eigenlijk achteruit) gaan.

Beugelbekkie

 

Kinderfeestje

Door allerlei omstandigheden had onze dochter nog geen kinderfeestje gehad na haar verjaardag op 2 april. Het voordeel van iets later je kinderfeestje vieren, is dat het vaak wat lekkerder weer is en we hebben een heerlijke dag gehad met minigolfen, trampoline springen en spelen in de speeltuin van de Steengroeve in Chaam. De pannenkoeken waren verrukkelijk hoewel ik misselijk werd van de taarten die ervan gemaakt werden cheeky

» Lees ook: verjaardagsfeestjes voor meiden

pannenkoeken tijdens verjaardag

 

Tandarts

Ik heb al een paar jaar last van gevoelige tanden en ga door de grond als ik iets kouds of heets drink of eet. Eten doe ik alleen nog maar aan de rechterkant van mijn mond, want ik heb een paar keer behoorlijk pijn gehad bij het per ongeluk kauwen aan de linkerkant. Maar inmiddels werd het echt te gek. En ik betwijfelde of het niet iets anders was dan gevoelige tandhalzen. Daarom heb ik uiteindelijk toch maar een afspraak bij de tandarts gemaakt voor een foto.

Ik wacht nog op de uitslag.

 

Summer shopping

Die dame van ons groeit nogal hard en het zomerspul van vorig jaar past niet meer. En met die mooie dagen word je geconfronteerd met het feit dat ze te weinig hoogzomerkleding in de kast heeft liggen. Met 1 korte broek kom je er gewoon niet als het dagen achtereen gemiddeld zo’n 25 graden is. Dus we hebben de lokale economie even gespekt en wat leuke zomerkleding gekocht. Van links naar rechts: een heel stoer shirt met tekst en prints van Geisha (deze moest gelijk aan), slippertjes en een superleuke bikini van O'Neill, een lekker zomers setje van Retour in felgeel met wit en uiterst rechts een shirt met vleermuismouwen van Vingino. Nu nog een leuk spijkerrokje en mevrouw is good to go deze zomer. 

zomerkleding shoppen marisa

 

Voorbereidingen voor Blogger by Nature

Zaterdag 2 juni is het zover. Dan gaat de 2e editie van het kennisevent Blogger by Nature, dat ik samen met collega’s Joyce en Marguerita organiseer, van start in Stayokay Soest. Heel hard heb ik er de laatste tijd aan gewerkt en we kunnen rekenen op meer dan 60 bloggers en leuke bedrijven op het netwerkplein. Ik kijk erg uit naar de trainingen van Henk over DA/PA, Jody over Pinterest, Gea over Google Analytics en niet te vergeten collega Linda over haar tips en trucs om te kunnen groeien met je blog. Volgende maand vertel ik je er alles over.

 

Dat was mijn maand mei. Hoe was die van jou?

 

Meer blogs van Esmée:

De zwartste dag uit mijn leven

De zwartste dag uit mijn leven

Het is morgen 30 jaar geleden: 16 juni 1989. 30 jaar geleden dat ik ’s ochtends nog vol verwachting en onschuld wakker werd, uitkijkend naar…

Je dierbaren gedenken en dichtbij je dragen

Je dierbaren gedenken en dichtbij…

Vroeg je me het 20 jaar geleden dan wist ik het zeker. Ik wilde…

Het verlangen naar een maatje: hond Charlie

Het verlangen naar een maatje:…

Al sinds ze 6 is, staat het torenhoog op haar verlanglijstje: een hond. Het verlangen naar een maatje voor het leven (voor zolang dat hondenleven…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte een bedrijf in social media en online marketing Linea Recta. Hier help ik kleine zelfstandig ondernemers met hun online presentatie en zichtbaarheid. Website4Mama was een andere droom die ik realiseerde. 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.