);

Zo win je meer ruimte in de slaapkamer

Zo win je meer ruimte in de slaapkamer

Wij wonen in een dijkwoning. Een typische dijkwoning uit het begin van de vorige eeuw met een flinke woonruimte en met 1 verdieping waar geslapen wordt. De enorme ruimte die wij beneden hebben, is niet te vergelijken met de slaapverdieping. Daar kunnen we net rechtop staan. Het is dus niet verwonderlijk dat we de beschikbare ruimte graag zo effectief mogelijk gebruiken.

Slaap je net als wij direct onder een schuin dak, dan kan je met deze tips ruimte winnen.

 

Een dakkapel voor meer ruimte 

Heel voor de hand liggend, maar waar je echt heel veel ruimte mee wint, is het plaatsen van een dakkapel. Daarmee verleng je de kamer met soms wel 2 meter en geef je de kamer zoveel meer mogelijkheden. Zo kan je de gewonnen ruimte gebruiken voor het plaatsen van een bureau en er een werkplek van maken.

 

Welke dakkapel kies je?

Maar voor welke dakkapel kies je dan? Dat is een beetje afhankelijk van de stijl van je huis en hoeveel onderhoud voor jou wenselijk is. De goedkoopste dakkapel is er eentje van hout. Het voordeel hiervan is dat het een natuurlijke uitstraling heeft, maar het heeft ook onderhoud nodig. Je kan ook kiezen voor een fractie duurdere kunststof dakkapel en heb je een flink budget dan kies je voor een polyester dakkapel. Vervolgens heb je nog de keuze uit een prefab of een op maat gemaakte dakkapel. Het spreekt voor zich dat de dakkapel die zo kant en klaar uit de fabriek komt goedkoper is, dan eentje die helemaal op maat gemaakt wordt.

Maar je kán dus met een redelijk beperkt budget enorme ruimtewinst boeken bij het plaatsen van een dakkapel.

Handig: checklist dakkapel kopen

 

Kasten op zolder 

Een slaapkamer onder een schuin dak heeft vaak maar 2 en als je geluk hebt 3 rechte wanden, waarvan 1 doorbroken wordt door de ingang/de deur. Wij hebben maar 2 rechte wanden, waarvan 1 met een deur en daarbij is die ene rechte wand ook nog eens zo laag, dat een normale kast er niet kan staan. Dus dat betekent dat je creatief om moet gaan met de bestaande ruimte en kastruimte moet creëren.

Dat hebben wij gedaan door kasten te maken van een gedeelte van de schuine wand. Zowel in onze slaapkamer als op de overloop. Vooral op de overloop is echt zo’n rommelkast. Alles gaat erachter. Deuren dicht en je ziet er niks meer van wink

 

Roomdivider

Heb je een beperkte ruimte in de slaap- of studeerkamer, dan kan je ook werken met een roomdivider. Met andere woorden: een soort kast dat als wand in de open ruimte fungeert en je kamer in 2 delen verdeelt. De kast is vaak open, maar je kan natuurlijk ook een dichte kast maken en deze gebruiken voor kleding of andere spullen.

 

Verdere ruimtebespaarders 

Heb je weinig kast- en opbergruimte, dan is het handig om bij voorkeur dichte bakken te hebben waar je speelgoed en andere rommel in kwijt kan. Een tripje naar de Ikea doet voor dit soort oplossingen wonderen.

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.