);

De Maya Show van Studio 100

De Maya Show van Studio 100

Het is een prachtige herfstzondag en die wordt nog mooier, want vandaag ben ik met mijn dochters Eline (7 jaar) en Fenne (4 jaar) uitgenodigd om de Maya show van studio 100 in de Schouwburg in Doetinchem bij te wonen. Fenne zou het liefst al gelijk na het ontbijt vertrekken, maar we moeten nog even wachten want de kindervoorstelling begint pas om 13.30.

Maya de Bij is bij ons allen een goede bekende, want vroeger toen ik zelf jong was, waren de filmpjes, van toen nog Maja de Bij, een van mijn favorieten. Dus toen de remake op tv kwam heb ik deze veelvuldig met mijn dochters bekeken. Toevallig was er onlangs bij een supermarktketen een actie van studio 100 en  hebben mijn dochters  naast het boek van Maya de Bij ook de knuffels Maya, Willy en de wesp (Zoem volgens mijn dochter van 2) van mijn moeder  gekregen. Maya en Willy mochten natuurlijk vandaag niet ontbreken tijdens het bezoek aan de musical. Bij binnenkomst leverde de knuffels wat jaloerse blikken op, maar al snel bleek dat  deze ook hier gewoon te koop waren.

 

Het verhaal van de musical van Maya en de pollenbollen

Maya de Bij is bezig met het organiseren van een verrassingsfeestje voor Willy zijn verjaardag. Ze heeft Willy op pad gestuurd om pollenbollen te halen als versiering voor zijn verjaardagstaart. Omdat Willy altijd zijn verjaardag vergeet, heeft hij niet door dat de taart voor hem is.

Als Willy terugkomt met de pollenbollen blijkt dat hij er onderweg 3 verloren heeft. Maya en Willy gaan daarom op avontuur om de verloren pollenbollen terug te vinden. Ze gaan onderweg naar de rozenvelden, lelievelden en het veldbloemenperk en beleven daar avonturen met hun vrienden Flip, Beatrice en  Ben en met de gemene spin Tekla. En of ze alle pollenbollen weten terug te vinden dat blijft nog even de vraag….

Maya en de pollenbollen studio 100

Wat vonden wij van de musical?

We hebben alle drie genoten van de voorstelling. Als ik tijdens de voorstelling opzij keek zag ik bij mijn dochters alleen maar glunderende en lachende gezichtjes. Ook klapte, stampte en zongen ze lekker mee.

Maya en de pollenbollen is een musical waarbij vrolijke liedjes afgewisseld worden met stukjes toneelspel met daarin veel humor. De kinderen in de zaal, bloemen uit de bloemenweide, werden ook betrokken in het stuk. Iedereen werd meegenomen met de zoektocht naar de pollenbollen. De avonturen die beleefd werden op de verschillende velden stonden los van elkaar, maar kwamen samen door de zoektocht naar de pollenbollen. Deze avonturen waren kort en bondig, zodat het ook boeiend blijft voor de jonge bezoekers. Voor ons had het stuk nog wel wat langer mogen duren, maar voor de allerkleinste was dit prima. Het stuk is voor kinderen vanaf 2 jaar, alhoewel ik betwijfel of mijn dochter van 2 jaar zolang stil zou kunnen blijven zitten. Maar dat is waarschijnlijk sterk kind afhankelijk.

 

Red: De Maya Show van Studio 100 is tot en met 4 februari 2017 te zien in 13 theaters door heel Nederland. Kijk hier voor de speellijst. En ben je ANWB lid, dan ontvang je 20% korting op de entreeprijs van de Maya Show.

Lees hier meer over kindermusicals die dit najaar in het theater staan.

Een persoonlijk bericht van Sint voor jong en oud

Een persoonlijk bericht van Sint…

Bijna is het weer zo ver dat Sinterklaas vanuit Spanje naar Nederland komt gevaren. Mijn kinderen zijn er al druk mee bezig. De speelgoedboekjes…

Angela Schijf gaat op stap met Mozart

Angela Schijf gaat op stap met…

Al de hele herfstvakantie keken zowel de kinderen als ik uit naar ons geplande theaterbezoek in theater Agnietenhof in Tiel. We zouden gaan…

Een t-shirt bedrukken met je eigen glitter ontwerp

Een t-shirt bedrukken met je eigen…

Houden jij of je zoon of dochter van glitter? Hoe leuk is het dan om een t-shirt te bedrukken met een eigen ontworpen glitter afbeelding?…

Mijn naam is Shirley en ik ben moeder van 3 prachtige dochters Eline (2009), Fenne (2012) en Vivine (2014). Naast dat ik het heerlijk vind om moeder te zijn, ben ik 2015 gestart met mijn eigen bedrijf Ontspannen uk. Ik wilde namelijk andere ouders ook laten ervaren wat de positieve effecten van (baby)massage en yoga op kinderen zijn. Daarnaast ben ik druk met mijn webshop met leuke kraamcadeautjes.

In mijn blogs zal ik, net als ik tijdens mijn lessen babymassage, de lezers aan het denken willen zetten, herkenning willen oproepen of van tips willen voorzien. De onderwerpen waarover ik schrijf zullen gaan over de belevenissen met mijn dochters, weetjes over baby’s en alles wat ontspanning kan geven. Leuk als je reageert op mijn blogs!

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.