De mama van baby Zoë

De mama van baby Zoë

Angela is getrouwd en heeft 2 prachtige dochters én een hond. Na de geboorte van haar eerste dochter is zij voor zichzelf begonnen en is als zelfstandig professional aan de slag gegaan als webontwikkelaar en online marketeer. In de mama van baby Zoë vertelt ze over de bevalling van haar 2e dochtertje, dat nog maar net 2 maanden oud is en hoe het is om haar moeder te zijn.

 

Je dochter heet Zoë. Vanwaar de keuze voor deze naam?

We hebben eigenlijk niet echt nagedacht over de naam, we vonden het gewoon een stoere naam. Onze andere dochter heet Lizzie en vonden dit wel mooi samen.

 

Hoe verliep de bevalling van Zoë?

Op zaterdagavond 26 november lag ik nietsvermoedend te slapen op de bank want ik voelde mij enorm vermoeid. Tot ik rond 20.00 wakker werd van een harde knak onderin mijn buik en ik verloor ineens mega veel vruchtwater. Dit was het dus, mijn vliezen waren gebroken! Binnen een uur kwamen de weeën opzetten en was de verloskundige inmiddels gearriveerd.

Ik had om 21.00 2cm ontsluiting, we gingen rustig aan naar het ziekenhuis, want ik wilde graag in het kraamhotel bevallen. Daar aangekomen om 22.00 was het nog vrij rustig en kon ik de weeën erg goed opvangen onder de douche. Om een lang verhaal kort te maken: rond 02.00 ging het hard toen ik op 5cm zat. Ik kreeg een weeën storm en uiteindelijk mocht ik om iets over 4 uur gaan persen en is Zoë om 04.21 geboren. 

Het was echt een bevalling uit het boekje. Ik ben op eigen kracht zonder pijnstilling bevallen in het kraamhotel. We mochten 2 uur na de bevalling ook meteen al naar huis.

 

En dan ben je moeder, voelde dat ook direct zo?

Ik was al moeder, maar dat gevoel klopt wel.

 

Was Zoë een makkelijke baby?

Een pasgeboren baby is nooit makkelijk haha. Om de 3 uur een voeding geven, en als ze huilen weet je vaak niet waarom (behalve als het etenstijd is natuurlijk).

 

Wanneer sliep ze voor het eerst door?

Zoë is nu 7 weekjes jong, ze slaapt nu sinds 1 week door. We hebben verder niets speciaals daarvoor gedaan. Lizzie sliep door toen ze 10 weekjes was, daarvoor hebben we de laatste fles gewoon ietsjes meer voeding gegeven.

 

Gaf je borstvoeding of flesvoeding? En vanwaar die keuze?

Flesvoeding, gewoon zodat niet alleen ik de fles hoef te geven. Ik weet dat het met gekolfde melk ook kan, maar toch. Ik zie dat kolven en zo niet echt zitten.

 

Hoe heb je het eerste jaar ervaren als nieuwbakken moeder?

Het eerste jaar met Lizzie vond ik super mee vallen, ik was continu thuis om voor haar te zorgen. Toen Lizzie een aantal maandjes was ben ik voor mezelf gaan werken als Webontwikkelaar en Online Marketeer. Nu Lizzie bijna 2 jaar is en Zoë erbij is, vind ik het wel een stuk zwaarder. 

 

Wanneer ben je weer gaan werken? Of heb je andere keuzes gemaakt?

In eerste instantie hadden we besloten dat ik gewoon voor de kinderen zou gaan zorgen. Maar kort na de geboorte van Lizzie in 2015 ben ik voor mezelf begonnen.

 

Gaat Zoë nog naar opa/oma, gastouder of kinderdagverblijf? 

Nee, ik werk voor mezelf vanuit huis wanneer het mij uitkomt en kan zo mijn kinderen opvangen.


Heb je daarna nog een kindje gekregen of is er nog een kinderwens voor de toekomst?

Laat ik het zo zeggen, we hebben er nu 2, en in principe is het gezin compleet. Maar we houden de optie open hihi laugh

 

Angela en haar baby ZoëDank je wel Angela voor je bijdrage aan deze rubriek en de foto's van je dochters. Wil je Angela volgen en weten waarover ze schrijft? Kijk dan eens op haar blog. Je kunt haar ook volgen op Facebook en Instagram.

 

Meer lezen van deze rubriek: De mama van baby…?

Voordelen van de jade roller: geschiedenis en hype

Voordelen van de jade roller: geschiedenis…

Vraag je je ook af waarom je overal op social media de jade roller voorbij ziet komen? Jade rollen is een eeuwenoude…

Top 10 tips om niet aan te komen tijdens de vakantie

Top 10 tips om niet aan te komen…

Er is niets leukers dan op vakantie gaan. Je verkent nieuwe steden, ontdekt nieuwe culturen, geniet van het strand en natuurlijk van het heerlijke…

Als moeder meer tijd voor jezelf nemen

Als moeder meer tijd voor jezelf…

Als moeder ben je al gauw druk. Druk met het huishouden, de kinderen, je werk, een sociaal leven en van alles waar je geen nee tegen kon,…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.