);

De mama van baby Liam

De mama van baby Liam

Barbara Barendse is 41 en heeft 3 kinderen. 2 meiden en een knul in de leeftijd van 8,5 en 2. Ze fotografeert, reist en schrijft graag en deze week kun je haar bijdrage aan de rubriek “De mama van baby….” lezen, waarin ze vertelt over de bevalling van haar laatste kind Liam en het eerste jaar dat ze zichzelf zijn mama mag noemen. 

 

Je zoon heet Liam. Vanwaar de keuze voor deze naam?

Mijn zoon heet Liam, het is een naam die ik al meer dan 7 jaar in mijn hoofd had en na 2 dochters mocht ik hem dan eindelijk gebruiken voor mijn zoon, alhoewel het niet in de lijn van de verwachting lag, dat er nog een derde kind zou komen. Toch wel een leuk cadeautje! De naam heeft voor mij geen speciale betekenis, ik vind de naam oprecht erg leuk!

 

Hoe verliep de bevalling van Liam?

Bij Liam hebben we gekozen voor een geplande keizersnede, dit was omdat mijn vorige bevalling na drie dagen uitliep in een keizersnede en ik dit niet nogmaals dit risico wilde/ durfde te nemen. De keizersnede verliep zoals ik had verwacht. En ik knapte ook erg snel weer op.

 

En dan ben je voor de 3e keer moeder, voelde dat ook direct zo?

Bij mijn eerste kindje heb ik echt een jaar nodig gehad om de moederrol te groeien, maar bij nummer drie ging het echt vanzelf. Veel gaat intuïtiever en dat vond ik heerlijk. 

 

Was Liam een makkelijke baby?

Liam was een heel makkelijke baby, hij had in het begin alleen erg last van reflux, dat vond ik zo zielig, uiteindelijk is hij na 10 weken opgenomen geweest in het ziekenhuis voor een paar dagen. Met medicatie en een zuurremmer werd het voor ons allen een stuk dragelijker.  

 

Wanneer sliep hij voor het eerst door?

Liam sliep door bij een jaar, helaas heb ik geen tips, ik denk dat het voor ieder kind anders is, ten minste dat is mijn ervaring na 3 kinderen. Ik heb bij alle drie mijn kinderen hetzelfde gedaan en bij alle drie sliepen ze op een andere leeftijd door. Het is net als bij alle ontwikkelingen die een kind doormaakt, allemaal op zijn eigen tijd. Tenminste dat denk ik en deze verklaring werkte voor mij prima.    

 

Gaf je borstvoeding of flesvoeding? En vanwaar die keuze?

Ik gaf borstvoeding, bij alle drie, dit was aanvankelijk geen bewuste keuze, maar werkte bij alle drie heel goed. Ik vond het telkens weer jammer als de borstvoeding klaar was. Dat was bij alle drie rond de negen maanden en ook echt keuze van de kinderen zelf.

 

Hoe heb je het eerste jaar ervaren als moeder van Liam?

Mijn allereerste jaar als moeder heb ik als zwaar ervaren, soms zou ik willen dat ik het over kon doen met wat ik nu weet. Stiekem heb ik denk ik toch een PND (red: postnatale depressie) aangetikt, maar bij Liam heb ik echt voornamelijk genoten. Ik wist toen ook hoe snel het allemaal zou gaan en nam daar dan ook bewust de tijd voor om te genieten en de boel de boel te laten. Een echte aanrader voor alle nieuwe moeders, de tijd vliegt echt voorbij, baby`s groeien echt snel, maak tijd voor je kindje, de rest komt echt wel. 

 

Wanneer ben je weer gaan werken? Of heb je andere keuzes gemaakt?

Ik ben bij alle drie na mijn verlof + wat vakantieverlof weer gaan werken. Wel op part-time basis en dat was wat betreft het werken wel erg lekker om er even uit te zijn. Maar sinds een jaar ben ik helemaal gestopt en daar zie ik ook erg de voordelen van in. Het brengt veel meer rust en is ook veel overzichtelijker in de gezinshectiek. 

 

Gaat Liam nog naar opa/oma, gastouder of kinderdagverblijf? En is de keuze bewust geweest en/of gebaseerd op kosten?

Mijn eerste ging naar een vriendin voor 1 dag in de week, 1 dag ouderschapsverlof en 1 vrije dag van mijn man. En dat was inderdaad gunstiger voor de kosten, maar het voelde ook heel vertrouwd om mijn kindje in een vertrouwde omgeving te hebben. Nu ik thuis ben, is dat niet meer nodig. 


Zou je nog een kindje willen in de toekomst?

Na nummer 3 komt er geen baby meer. Baby`s zijn leuk, maar de fases ernaar zijn ook heel leuk. Liam is nu 2 jaar en ik zie uit naar wat er nog komen gaat.

 

 

barbara barendse en gezinDank je wel Barbara voor je leuke bijdrage aan deze rubriek en de mooie foto's van je gezin. Wil je Barabara volgen en weten waarover ze schrijft? Kijk dan eens op haar blog en je kunt haar volgen op Facebook en Instagram.

 

Meer lezen van deze rubriek: De mama van baby…?

5x kinderschoenentrends van dit moment

5x kinderschoenentrends van dit…

Zijn de huidige schoenen van jouw kind echt aan vervanging toe? Dan is het tijd om te beginnen met de zoektocht naar nieuwe schoenen. Bij…

Geboortekaartje ontwerpen? Dit zijn de trends van nu

Geboortekaartje ontwerpen? Dit…

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Of je nu voor het eerst ouder wordt of je gezin uitbreidt, je wilt de komst van jullie kleine op een fantastische…

Samen met je kind knutselen: 4 inspiratie projecten

Samen met je kind knutselen: 4…

Samen met je kind wat ondernemen is altijd leuk en versterkt daarbij de band tussen moeder en kind. Een activiteit hoeft niet altijd ingewikkeld…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.