De mama van baby Amber

De mama van baby Amber

Marijke is 39 en al 20 jaar samen met haar man, waarmee ze dochter Amber kreeg. Ze heeft samen met haar man een bedrijf en werkt daarnaast parttime als invalleerkracht in het basisonderwijs. In de mama van baby Amber vertel Marijke over de bevalling van haar dochter en de babytijd. Lees je mee? 

 

Je dochter heet Amber. Vanwaar de keuze voor deze naam?

Al ver voor we samen nadachten over kinderen wist ik al dat de naam Amber bijzonder was. Geen idee meer waarom. Dus toen ik in verwachting was van de oudste werd de meisjes naam een makkelijke keuze. Verrassend genoeg had de papa van Amber ook deze naam in zijn hoofd. Het moest gewoon zo zijn.

 

Hoe verliep de bevalling van Amber?

Amber werd geboren 3 dagen na de uitgerekende datum. ’s Ochtends rond half 10 braken de vliezen en ’s avonds om 18.34 werd ze in het ziekenhuis geboren. Na een best heftige bevalling, met heerlijke rugweeën, uiteindelijk toch wat pijnstilling en het wegvallen van de persweeën. Mama verloor te veel bloed en viel daarna steeds flauw, maar verder eitje toch…..

 

En dan ben je voor de eerste keer moeder, voelde dat ook direct zo?

Nee en ja. Ik wist eerlijk gezegd niet zo goed wat ik met dat kleine wezentje moest. Ik was dolverliefd, maar de eerste nacht heeft de verpleging haar weggehaald omdat ze niet sliep naast mijn bed en ik moest slapen. De nacht erna heeft ze alleen maar gehuild, man wat was ik blij met kraamzorg de volgende ochtend. Ik had geen idee wat te doen… Maar wel verliefd, maar zo onwerkelijk. 

 

Was Amber een makkelijke baby?

Na de eerste opstart problemen was Amber een hele makkelijke en tevreden baby. At en sliep goed, en ontwikkelde zich razendsnel. 

 

Wanneer sliep ze voor het eerst door?

Ze sliep al heel snel door. Dat is bij elk kind natuurlijk anders. Maar het hielp hier uitstekend om te voeden op verzoek. Van de kraamzorg moesten we haar wakker maken op tijd. Dat werkte niet, ze werd gewoon niet wakker. En dan sliepen we weer en toen had Amber natuurlijk honger. Dus zodra we op verzoek gingen voeden, was het ook klaar. Ze bepaalde zelf wanneer ze kwam en dat was prima. Ze groeide goed en we sliepen daardoor allemaal beter.     

 

Gaf je borstvoeding of flesvoeding? En vanwaar die keuze?

Borst in eerste instantie. Daarna fles. Ik wilde niet kolven toen ik weer aan  het werk ging. Dus vandaar dat ik overstapte. Borst wilde ik gewoon wel eerst proberen. Waarom niet proberen te gebruiken waar de natuur je mee gezegend heeft. En dat ging gelukkig goed.

 

Hoe heb je het eerste jaar ervaren als moeder van Amber?

Inmiddels is dat eerste jaar al weer een beetje in de vergetelheid geraakt. Ze is nu net 9 geworden. Maar moeder worden, een nieuwe baan, het was best zwaar. Maar ook heerlijk. Ik zou het zo weer overdoen. 

 

Wanneer ben je weer gaan werken? Of heb je andere keuzes gemaakt?

Na mijn verlof begon ik met mijn nieuwe baan. 

 

Ging Amber nog naar opa/oma, gastouder of kinderdagverblijf? En is de keuze bewust geweest en/of gebaseerd op kosten?

Kinderdagverblijf. Dit was toen een bewuste keuze. Heerlijk spelen met andere kinderen en opa en oma altijd achter de hand als er een keer noodopvang nodig was.


Heb je daarna nog een kindje gekregen of is er nog een kinderwens voor de toekomst?

Ja er is een tweede bijgekomen. Een lief broertje voor Amber. Er komt nu niets meer bij. Wij zijn compleet zo.

 

 

marijke en amberDank je wel Marijke voor je mooie bijdrage aan deze rubriek en de foto's van je dochter Amber en je gezin. Wil je Marijke volgen en weten waarover ze schrijft? Kijk dan eens op haar blog en je kunt haar volgen op FacebookInstagram en Twitter.

 

Meer lezen van deze rubriek: De mama van baby…?

Hoe combineer je het moederschap met ondernemerschap?

Hoe combineer je het moederschap…

Sinds vorig jaar oktober zit ik thuis. Mijn werkgever en ik besloten na 11 jaar uit elkaar te gaan. Daar zat ik dan, werkloos en het solliciteren…

Voordelen van de jade roller: geschiedenis en hype

Voordelen van de jade roller: geschiedenis…

Vraag je je ook af waarom je overal op social media de jade roller voorbij ziet komen? Jade rollen is een eeuwenoude…

Top 10 tips om niet aan te komen tijdens de vakantie

Top 10 tips om niet aan te komen…

Er is niets leukers dan op vakantie gaan. Je verkent nieuwe steden, ontdekt nieuwe culturen, geniet van het strand en natuurlijk van het heerlijke…

Reacties 1

  1. Marijke

    okt 30, 2016 at 07:01

    Leuk! Ik ben er trots op. Ik heb hem natuurlijk gedeeld op onze Facebookpagina!This thread has been closed from taking new comments.