);

Mallorca met kinderen: de leukste tips

Mallorca met kinderen: de leukste tips

Zoek je een leuke vakantie voor het hele gezin? Dan is Mallorca een echte aanrader. De ene kant van het eiland zit wel vol met feestgangers; de andere kant is ideaal voor jonge gezinnen.

Met het vliegtuig ben je er in ongeveer twee uur. Ter plaatse kun je gemakkelijk een auto huren. Het is niet duur en geeft je veel vrijheid om te gaan en te staan waar je wil en wanneer je maar wil. Zo kun je moeiteloos heel het eiland verkennen. Je kunt er heel veel dingen doen die leuk zijn voor het hele gezin. Dit zijn de leukste tips op een rijtje:

 

De stranden van Mallorca

Waar je ook verblijft op het eiland, het strand is nooit ver weg. Elke stad heeft wel een mooi strand in de buurt. Er zijn veel strandtentjes waar gezellige muziek uit de speakers klinkt. Zit je daar niet op te wachten, dan zijn er genoeg rustige plekjes te vinden. Voor 6 euro per dag kun je een strandbedje huren. Dit kan overal op het eiland. Het strand van El Arenal loopt langzaam af. Dat is prettig als je met kleine kinderen op vakantie bent.

 

De grotten van Drach

De grotten van Drach, oftewel de drakengrotten, zijn heel leuk om met een gezin te bezoeken. Delen van de grotten zijn prachtig verlicht. Als je kinderen nog niet eerder stalagmieten en stalactieten hebben gezien, dan zullen de grotten een grote indruk op ze maken. Aan het einde bevindt zich een groot ondergronds meer en een beeldschone concertzaal, waar je getrakteerd wordt op een gave muzikale show. Na de voorstelling kun je met een bootje terug varen over het meer.  

 

Palma de Mallorca

De hoofdstad van het eiland, Palma de Mallorca, mag je absoluut niet missen. Je kunt heerlijk rondslenteren door het oude centrum. Er zijn wel veel trappen. Met een buggy is dat minder handig. In Palma de Mallorca kun je lekker shoppen of naar de boten kijken in de haven. De grote kathedraal La Seu is ook de moeite van een bezoekje waard.

Aan de rand van de stad ligt het prachtige kasteel Castell de Bellver. Het kasteel stamt uit de veertiende eeuw en heeft een ongebruikelijke, ronde vorm, wat het bouwwerk heel bijzonder maakt. Vroeger was het een militaire gevangenis en tegenwoordig een toeristische attractie. De entree bedraagt € 4,-. Op zondag is het gratis.

 

Naar de speeltuin

Het stikt van de speeltuintjes op Mallorca. Van kleintjes tot hele grote, en ze zijn allemaal uniek. Je vindt ze overal: in de stad en op het strand. Het is altijd leuk om als afwisseling met andere uitstapjes even een tussenstop te maken bij een speeltuintje, zodat de kinderen even lekker kunnen ravotten.

 

Ga naar een waterpark

Ga je in de zomervakantie naar Mallorca, dan is het er gemiddeld 30 graden. Met zulke temperaturen is het dan ook heerlijk om verkoeling te zoeken in het water. Je kunt naar de zee, of naar een van de drie grote waterparken die het eiland rijk is: Hidropark, Aqualand en Western Water park. Aqualand en Western Water Park zijn het grootst en hebben leuke attracties voor alle leeftijden. Ze zijn helaas ook best prijzig. Hidropark is kleiner en goedkoper, maar heeft ook genoeg leuke attracties.

Mallorca met kinderen

 

Bezoek een baai

De oostkust van het eiland heeft verschillende mooie baaien, omgeven door steile rotspartijen. Zo heeft Cala d’Or een prachtige baai, maar in het hoogseizoen kan het er behoorlijk druk zijn. Als je de drukte een beetje wil vermijden, dan kun je naar Cala Egos. Het is een wat kleinere plaats, maar ook heel mooi, en alle faciliteiten zijn er aanwezig.

 

Doe een excursie

In de grote badplaatsen worden veel excursies aangeboden. Die zijn heel leuk om te doen met het gezin. zo kun je glasboottochten en jeepsafari’s boeken. Je kunt ook de trein pakken van Palma naar Soller. Deze route wordt door de Spanjaarden bestempeld als een van de mooiste treinroutes van Europa. In 45 minuten reis je door een prachtig berglandschap. Met kinderen is dat precies lang genoeg.

» Lees hier: meer blogs over vakanties met kinderen

» Lees hier over de accommodatie in Mallorca: Globales Bougainvilla Mallorca

 

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Een ouderwets gezellige spelletjesplek

Een ouderwets gezellige spelletjesplek

Natuurlijk, computers hebben de toekomst. En nee, vroeger komt nooit meer terug. Maar soms is het gewoon lekker om weer even terug te kruipen…

Zo bouw je een gecoördineerde garderobe

Zo bouw je een gecoördineerde garderobe

De modewereld is continu in beweging en dat betekent dat de huidige mode ook ieder seizoen anders is. Tegenwoordig blijven trends maar kort,…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.