);

Zo maak je een smoothie met de Nutriboss blender

Zo maak je een smoothie met de Nutriboss blender

Ik ben al heel lang benieuwd of ik meer energie krijg als ik mijn dag start met een groene smoothie als ontbijt. Want uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit het geval zou zijn, net als een betere gezondheid en een stralender huid. In mijn omgeving hoor ik veel positieve geluiden en dat zou ik graag zelf ook willen ervaren. Echter hadden wij thuis geen blender en blijkt het maken van smoothies met een staafmixer toch niet zo makkelijk te zijn. Mijn poging om een gezonde groene smoothie te maken met onder andere bladselderij en citroen liep uit op een glas met groene vloeistof en een klont groene prut die niet weg te drinken en zelfs niet weg te kauwen was. Kortom, voor het maken van een smoothie heb je waarschijnlijk toch echt een goede blender nodig. Dus toen de mogelijkheid kwam om de Nutriboss Bullet Blender te mogen testen werd ik meteen héél enthousiast!

 

Wat is een groene smoothie

Een groene smoothie is eigenlijk niets anders dan een sapje of puree. Het wordt gemaakt door fruit , bladgroente en water/sap met eventueel de toevoeging van kruiden in een blender fijn te mixen tot een egaal sapje. De dikte wordt bepaald door de hoeveelheid toegevoegd water of fruitsap. Het wordt een “groene” smoothies genoemd door de toegevoegde bladgroente die de smoothie een groene kleur geeft.

Bij groene bladgroenten kun je denken aan andijvie, boerenkool, spinazie en sla. Bij kruiden aan citroenmelisse, peterselie of munt. Voor het  fruit kan je in principe alle fruitsoorten kiezen zowel verse als ingevroren. Bij het kiezen van het fruit wordt vooral rijp en zoet fruit aangeraden, omdat deze de soms bittere smaak van de bladgroente goed kan maskeren. Denk hierbij aan fruit als mango, nectarines, meloen en bananen. Wil je je smoothie romig maken voeg dan avocado toe.

 

Waarom zijn groene smoothies zo populair?

De reden dat deze sapjes momenteel erg populair zijn, is dat je op een vrij makkelijke manier je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnen kan krijgen. En het eten van voldoende groente en fruit zorgt er weer voor dat je meer energie, een betere spijsvertering, een mooiere huid en een betere gezondheid in het algemeen krijgt. Daarnaast kunnen groene smoothies heel goed ingezet worden als je op een gezonde manier een aantal kilo’s wilt verliezen. Dit alles klinkt mij in ieder geval als muziek in de oren. Dus maar snel beginnen met het maken van deze smoothies met de Nutriboss Bullet Blender, zodat ik goed kan testen of deze hiervoor geschikt is.\

Nutriboss blender smoothie maken

 

Hoe maak je een groene smoothie met de Nutriboss Bullet Blender

Kies allereerst een combinatie van groene bladgroente, kruiden en fruit en was en snijd deze. Vul een van de 3 bijgeleverde grote plastic mengbekers met een deel van alle ingrediënten (niet alles past vaak in 1 keer) en voeg water naar behoefte toe. Draai de deksel met de vlijmscherpe messen erop en plaats de mengbeker op de power unit. Duw de maatbeker naar benden en draai de mengbeker kort van links naar rechts, zodat alles gehakt en gemengd wordt. Je kunt de blender ook vastzetten om maximaal gedurende 1 minuut alles te hakken en te mengen. Ik heb het idee dat het beter gaat als je steeds kort hakt en mengt. Voeg de resterende ingrediënten toe als het eerste deel egaal geworden is en het volume afgenomen is. Je groene smoothie is gereed als alle ingrediënten toegevoegd zijn en het een egaal sapje geworden is. Wil je de smoothie gelijk opdrinken draai dan de messen van de mengbeker en vervang deze door 1 van de bijgeleverde drinkringen. Heb je het gemaakt voor onderweg dan vervang je het door een afsluitdeksel. Persoonlijk vind ik het ideaal dat je de gemaakte smoothie niet hoeft over te gieten. Er zitten 3 grote mengbekers bij dus je hoeft ook niet alles gelijk af te wassen om het apparaat opnieuw te kunnen gebruiken.

 

Waar is de Nutriboss Bullet Blender nog meer geschikt voor

Mocht je geen fan van groene smoothies zijn dan wil dat niet zeggen dat een Nutriboss Bullet Blender niets voor jou is. Want de deze blender kan ook heel goed gebruikt worden voor het maken van (eiwit)shakes voor bijvoorbeeld krachtsporters of gewoon voor een lekkere shake of fruitsapje tussendoor. Zo gebruik ik de Nutriboss Bullet Blender om voor mijn dochters een heerlijke milkshake te maken. Het fruit verandert in enkele seconden in een moes en na de toevoeging van ijs of yoghurt en een scheutje melk heb je een binnen een minuut een milkshake. Ook een gezond sapje van bijvoorbeeld banaan, aardbeien en sinaasappel is in no-time klaar. Wanneer je gebruik maakt van perssinaasappels zou ik deze even persen. Wij vonden namelijk de vliesjes van de perssinaasappels bitter smaken.

Volgens de beschrijving van het apparaat kan je de blender ook gebruiken voor het maken van soep, het hakken van pinda’s en noten, het maken van babyvoeding en het raspen van kaas. Dat laatste heb ik meteen uitgetest omdat ik zelf een hekel heb aan de kaasrasp. En ja, 2 blokken wat oudere en harde kaas veranderen binnen no time in strooi kaas en met de toegevoegde strooideksel was het ideaal om zo over de pasta te strooien. Voor het maken van babyvoeding kan ik me voorstellen dat het handig is. Wat van de eigen gekookte groente in de blender en het verse babypotje is een feit. De noten en pinda’s zal ik niet testen vanwege mijn eigen allergie hiervoor, maar het crushen van ijsblokjes (die ook behoorlijk hard zijn) gaat probleemloos. Dus ideaal als je deze in een cocktail wil gebruiken.

 

Wat vind ik van de Nutriboss Bullet Blender

Allereerst vind ik het een mooi en handzaam apparaat wat zeker niet misstaat op het aanrecht, maar ook weinig plek in een keukenkastje zal innemen. De toevoeging van de uitgebreide (15-delige ) accessoire set is heel praktisch. Door de aanwezigheid van 3 mengbekers kan je op één dag de blender voor meerdere toepassingen gebruiken zonder tussendoor te moeten afwassen. Ook hoef je door de verschillende deksels (drinkring, afsluitdeksel en strooideksel), het gemaakte product niet meer over te gieten wat knoeien en afwassen scheelt. Persoonlijk vind ik het een groot voordeel dat alles gewoon in vaatwasser kan.

Voor de door mij geteste toepassingen  werkt de blender prima. In enkele seconden is alles fijn gehakt en gemengd en heb ik een egale smoothie, een lekkere milkshake, geraspte kaas of  ijsslush. Wel heb ik gemerkt dat het belangrijk is dat de deksel met de messen er goed opgedraaid wordt . Zit de deksel niet helemaal goed doordat het wat vuil/eten tussen zit, dan draait de mengbeker niet meer soepel  in het aan en uit systeem of komt die zelfs vast te zitten. Dit is wel weer op te lossen als je de blender stopt door de stekker uit het stopcontact te halen.

In de beschrijving staat dat je niet langer dan 1 minuut achter elkaar moet hakken, omdat de motor dan kan doorbranden. Echter ruik ik al bij korter gebruikstijd de motor. Geen idee of dit wat wil zeggen want het geeft geen effect op het mengen en hakken.

Na het uittesten van de Nutriboss Bullet Blender ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het apparaat zeker vaker ga gebruiken en het ook kan aanraden voor ieder die op zoek is naar een handzame blender om snel een smoothie, shake of sapje te maken.

Door het gemak en de snelheid van de blender, ga ik me de komende tijd verdiepen in het maken van verschillende gezonde groene smoothies met de Nutriboss. Ook ga ik wat recepten uit het bijgevoegde boekje uitproberen. Deze is echter alleen in het engels.

Ben je na het lezen van de ze blog ook enthousiast geworden dan kan je deze Nutriboss Bullet Blender hier bekijken en bestellen.

Shirley

Een persoonlijk bericht van Sint voor jong en oud

Een persoonlijk bericht van Sint…

Bijna is het weer zo ver dat Sinterklaas vanuit Spanje naar Nederland komt gevaren. Mijn kinderen zijn er al druk mee bezig. De speelgoedboekjes…

Angela Schijf gaat op stap met Mozart

Angela Schijf gaat op stap met…

Al de hele herfstvakantie keken zowel de kinderen als ik uit naar ons geplande theaterbezoek in theater Agnietenhof in Tiel. We zouden gaan…

Een t-shirt bedrukken met je eigen glitter ontwerp

Een t-shirt bedrukken met je eigen…

Houden jij of je zoon of dochter van glitter? Hoe leuk is het dan om een t-shirt te bedrukken met een eigen ontworpen glitter afbeelding?…

Mijn naam is Shirley en ik ben moeder van 3 prachtige dochters Eline (2009), Fenne (2012) en Vivine (2014). Naast dat ik het heerlijk vind om moeder te zijn, ben ik 2015 gestart met mijn eigen bedrijf Ontspannen uk. Ik wilde namelijk andere ouders ook laten ervaren wat de positieve effecten van (baby)massage en yoga op kinderen zijn. Daarnaast ben ik druk met mijn webshop met leuke kraamcadeautjes.

In mijn blogs zal ik, net als ik tijdens mijn lessen babymassage, de lezers aan het denken willen zetten, herkenning willen oproepen of van tips willen voorzien. De onderwerpen waarover ik schrijf zullen gaan over de belevenissen met mijn dochters, weetjes over baby’s en alles wat ontspanning kan geven. Leuk als je reageert op mijn blogs!

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.