);

Lekker loungen en relaxen in de tuin

Lekker loungen en relaxen in de tuin

Geef mij 20 graden, zon en een heerlijk zitje uit de wind en ik heb een top dag! Voeg daaraan toe een e-book, een muziekje op de achtergrond, een drankje bij de hand en wat zonnebrand op mijn gezicht en mijn dag kan niet meer stuk. Zijn de weergoden me helemaal goed gezind en is het 5 graden warmer, dan gaat de kleding uit en de bikini aan en lig ik prinses heerlijk op mijn lounge stoel. Heb ik daarnaast een wilde bui dan gooi ik het bovenstukje uit en zet ik de stoel in de relax stand, doe mijn ogen dicht en waan mijzelf in een ver land en hoor ik de zee ruisen. Ja, ik heb een enorme fantasie wink

 

6 ultieme lounge- en relaxmomenten in de tuin

 

Een heerlijke lounge-plek

Wij wonen aan een dijk en daardoor loop je bij ons niet direct de tuin in als je de achterdeur uit loopt. We hebben daar een flink terras gemaakt op houten palen. Van daaruit kan je met een strapje naar de tuin. Dat hoge terras is mijn ideale relax-plek want er staat een prachtige houten loungeset. Als het maar even droog is en zonnig, dan zit ik daar tussen de middag mijn boterhammetje te eten. Even een momentje voor mezelf voordat ik weer aan het werk ga.

 

Pak een boek

Ik lees heel graag. Op vakanties gingen er minimaal 8 dikke pillen mee. Ook toen onze dochter nog klein was, maakte ik tijd voor mezelf en mijn leesmomenten. Dan ging manlief ’s ochtends fietsen en had ik haar onder mijn hoede en als hij terugkwam dan had ik mijn uurtjes alleen op het strand met boek. Ideaal geregeld. Maar zelfs met beperkte eigen tijd had ik halverwege de vakantie al geen boeken meer. Alles uit.

Sinds dat ik een e-reader heb, kan ik blijven lezen. En heb ik even niks nieuws, dan lees ik gewoon een boek dat ik eerder al las. Mijn ultieme moment in de tuin is als mijn e-reader is opgeladen en ik even in een andere wereld kan duiken.

 

Tuinhuis met overkapping

Een tweede terras met avondzon

Volgend jaar gaat hij er komen: een tuinhuisje met overkapping waar ik een tweede loungehoek kan creëren. Op ons hoge terras is de zon weg vanaf 17.30 uur. En voor de lange zomeravonden waarop we lekker buiten kunnen eten en BBQ-en zou ik graag zo’n tweede terras maken. Eentje waarbij ik ook nog een buiten-werkplek kan creëren. Dat is pas echt ultiem! Nog even sparen… Maar ik zie mezelf al helemaal zitten.

 

De buitenkeuken

We hebben een grote gas barbecue. Op zich zou dat prima kunnen voldoen. Maar echt ultiem vind ik de buitenkeuken. Lekker buiten koken en gelijk serveren aan onze grote houten tafel onder de dakplatanen. Of gezamenlijk pizza's bakken in de pizza oven in je tuin. Hoe idyllisch. Of dat ook nog te realiseren is, valt nog te bezien. Maar dromen mag altijd, toch?

 

Zwembad

Een ultiem relaxmoment is als je zo vanaf je terras in een zwembad kan duiken. En dan niks fancy of zo, maar wel een zwembad dat je kan afdichten met een overkapping of afdekzeiltje. En met een filter en pomp zodat je er langer lol van hebt dan 2 dagen voordat er blaadjes, vliegjes en weet ik veel wat voor rommel in drijft. Het nieuwe zwembad komt natuurlijk bij mijn nieuwe tweede terras te staan. Zie je het al voor je…?

 

relaxen in de hangmat

De hangmat

We hebben er al eentje en deze wordt regelmatig tussen 2 platanen in de tuin gehangen om even een ultiem relax moment te ervaren. Muziekje op en oogjes dicht. Zeker wanneer het bladerdek van de platanen niet zó dicht is gegroeid dat je alleen nog maar in de schaduw ligt. Een prachtige dag in de lente is dus ideaal als relaxmoment in de hangmat. Heb je geen bomen, dan kan je ook een hangmat met onderstel kopen. Dan kan je je hangmat in de tuin neerzetten waar jij dat wilt.

 

Dit zijn mijn ultieme relaxmomenten in de tuin. Wat zijn die van jou?

Uitgelichte afbeelding is van Jamie Hooper by Shutterstock

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.