);

Loop oordopjes review: voor hooggevoelige mensen

Loop oordopjes review: voor hooggevoelige mensen

Ben je hoogsensitief oftewel hooggevoelig en ben je snel overprikkeld als het gaat om harde geluiden, dan kunnen Loop oordopjes wel eens een uitkomst zijn. Elke testte deze Loop oordopjes uit en dit zijn haar bevindingen.

Als moeder van 2 jongens weet ik dat geluid iets is wat bij het leven hoort. Toch kan het lastig zijn als je extra gevoelig bent voor geluid. Soms kan ik me er helemaal overprikkeld door voelen en voelt het alsof die burn-out, die ik achter me heb gelaten weer terug komt. Daarom ben ik zoekende naar dingen die kunnen helpen. Zo bestelde ik Loop oordopjes. Een merk wat sinds kort op de markt is en waar mensen nogal enthousiast over zijn. Dat wilde ik zelf wel even ervaren.

 

Wat zijn Loop oordoppen?

Loop oordopjes zijn een ding in de wereld van de hooggevoeligen. Er zijn 2 dingen waarom deze oordopjes anders zijn en waarom ze momenteel erg aantrekkelijk zijn. Als eerste valt het design van de dopjes op. Geen oranje of doorschijnende dopjes gemaakt van foam of siliconen. Maar juist een mooi design in allerlei kleurtjes. Met deze oordopjes wil je wel gezien worden. Ten tweede heeft Loop een heel assortiment aan dopjes die verschillende decibellen aan geluid tegenhouden. In tegenstelling tot de meeste merken die alleen dopjes verkopen om zoveel mogelijk geluid tegen te houden heeft Loop ook dopjes die bijvoorbeeld meer geschikt zijn voor verjaardagen of het ouderschap. Het achtergrond geluid wordt weggefilterd zodat er minder prikkels binnenkomen.

 

De eerste indruk

Na lang twijfelen heb ik 2 soorten oordopjes besteld. De zogenoemde ‘engage’ oordoppen die zo’n 16 decibel tegenhouden en de ‘quit’ oordoppen die 27 decibel tegenhouden. Op internet vond ik een kortingscode op een blog. En daardoor betaalde ik zo’n tientje minder dan de oorspronkelijke prijs. Want ik ga eerlijk zijn, goedkoop is anders. Voor de basic dopjes betaal je zo’n €19,95. Voor de andere soorten betaal je €29,95. De bestelling ging snel en makkelijk. Een week later lagen de oordopjes op de mat.

Check hier de meest recente prijs

De dopjes zien er kwalitatief goed uit en zitten netjes verpakt. Je krijgt verschillende maten meegestuurd zodat jouw maat er altijd bij zit. Ook krijg je een bewaarbakje zodat je de dopjes veilig kunt opbergen. So far so good!

loop oordopjes review voor hooggevoelige mensen

Het gebruik van Loop oordopjes

Nu ben ik best ervaren wat betreft het gebruik van oordopjes. Ik neem altijd een aantal mee in mijn broekzak. Wat geluid betreft kan ik niet veel hebben. Geen harde geluiden maar ook bijvoorbeeld ruis en geroezemoes kan ik heel slecht verdragen.

Het design is gewoon mooi. Het lijkt haast wel een accessoire. Ik heb een smalle gehoorgang en merk dat zelfs de kleinste maat niet 100% goed zit. Tocht lukt het om ze best comfortabel te dragen. Ze voelen als gewone oordopjes en zo werkt in ieder geval de ‘quit’ oordoppen ook. Met deze oordoppen kun je het goed stil maken in je omgeving en je volledig concentreren. Nieuwsgieriger was ik naar de ‘engage’ oordoppen, die zouden dus ruis tegenhouden maar je zou wel een gesprek kunnen volgen. En inderdaad, dat klopt. Het is net alsof ze ongeveer de helft van het geluid wegfilteren. Deze dopjes vind ik fijn om de hele dag in te houden.

 

Pluspunten van Loop oordopjes

- De oordopjes zien er mooi uit. Het lijkt wel een soort fashion-item.
- Je krijgt meerdere maten meegestuurd waardoor ze bijna iedereen wel zullen passen.
- Ze beloven wat ze zeggen. Ze dempen het geluid voor een deel of helemaal.

 

Minpunten

- De oordopjes zijn prijzig. De goedkoopste zijn €19,95. Daar kun je ook een familiepakket basic oordopjes van kopen.
- De verzendperiode is vrij lang. Het duurde langer dan een week.

 

Mijn conclusie over de Loop oordoppen

Ga je deze dopjes wekelijk dragen, dan kan het zeker wel uit. Ze doen wat ze beloven en zijn mooier dan ‘normale’ oordopjes. Ga je éénmalig bijvoorbeeld naar een concert en gebruik je ze daarna nooit meer? Ga dan voor de goedkopere variant. Dan is het zonde van het geld.

Dit gastblog is geschreven door Elke van Elkeblogt.net.

Gooi het roer om en ga aan de slag vanuit huis

Gooi het roer om en ga aan de slag…

Je bent ZZP’er en huurt elders een ruimte om te werken. Maar je merkt dat het je steeds meer moeite kost om ’s ochtends naar ‘kantoor’ te…

Een ouderwets gezellige spelletjesplek

Een ouderwets gezellige spelletjesplek

Natuurlijk, computers hebben de toekomst. En nee, vroeger komt nooit meer terug. Maar soms is het gewoon lekker om weer even terug te kruipen…

Zo bouw je een gecoördineerde garderobe

Zo bouw je een gecoördineerde garderobe

De modewereld is continu in beweging en dat betekent dat de huidige mode ook ieder seizoen anders is. Tegenwoordig blijven trends maar kort,…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.