);

De Little Tikes watertafel Fountain Factory

De Little Tikes watertafel Fountain Factory

De afgelopen dagen was het behoorlijk warm. En er is dan niets fijner dan afkoelen met wat water. Dat kan natuurlijk op veel manieren en de meest voor de hand liggende manier is zwemmen of spetteren in een opblaasbadje, maar het kan ook anders. Een watertafel is een speelse en leerzame manier om lekker met water bezig te zijn en wat zorgt voor uren speelplezier.

 

Over De Little Tikes Watertafel

De Little Tikes watertafel is erg veelzijdig en heeft daardoor veel ontdek- en ontwikkelmogelijkheden. Het bestaat uit een basis met daaraan een waterpomp, een tuimelemmertje en een kiekeboe-floater. In het midden staat een watertoren waar het water naartoe gepompt kan worden, maar hij kan ook vanaf de bovenkant gevuld worden. Het water gaat vanuit daar naar een sproeier, slang of kraan. Deze zijn alle drie met kraantjes open of dicht te draaien. Verder zit er nog een trechter, waterbeker en bootje bij.

Het in elkaar zetten van de losse watertafelonderdelen gaat vrij simpel (mits je de handleiding volgt die uit plaatjes en tekst bestaat). Het was nog wel even een gepriegel om het buisje van de watertoren in het slangetje van de pomp te krijgen, maar ook dat is uiteindelijk gelukt...met de hulp van superpapa.

Het vullen van de watertafel kost niet veel moeite. Er gaan ongeveer drie emmers water in, maar met een tuinslang gaat het ook prima natuurlijk. Voor het leeg laten lopen van de tafel kun je de stop, die in de bodem zit, openen. Het water loopt er dan vanzelf uit. En als je het water opvangt, kun je dat water weer gebruiken om de plantjes water te geven…zo wordt het gazon ook niet gelijk soppig wink

Little Tikes watertafel Fontein

 

De Little Tikes Fountain Factory getest

Wij mochten dus een watertafel van Little Tikes testen…nou ja, de dames dan. De Little Tikes Fountain Factory. Normaal gesproken zijn de dames bij het samenspelen vooral aan het ravotten en jagen ze achter elkaar aan. Maar dit keer verbaasden ze me. Blijkbaar was de watertafel zo interessant dat alles goed onderzocht moest worden en gingen ze als kleine wetenschappertjes aan de slag. De jongste (een jaar) was vooral bezig met spetteren, drinken en alles pakken (lees: uit elkaar halen om te kijken hoe het in elkaar zit). De oudste (vier jaar) was lekker bezig met de kraantjes en de pomp. Beide dames hebben zich heerlijk vermaakt. Ze hebben veel alleen gespeeld, maar af en toe hebben ze ook even lekker samen gespeeld. Dat is dan weer het fijne veelzijdige van de watertafel; hij ontleent zich prima voor samenwerking en teamwork, maar er is ook meer dan genoeg om ook lekker zelf te kunnen ontdekken.

 

Bij het opruimen van de watertafel kun je er voor kiezen om het een plekje te geven in de tuin, maar je zou hem ook weer uit elkaar kunnen halen om hem in de doos tijdelijk weg te zetten tijdens de niet zo warme dagen. Het is immers zo weer opgezet voor urenlang waterpret.

 

De Little Tikes Watertafel Fontein kopen?

De adviesprijs voor deze watertafel is €69,99. Hij is onder andere hier te koop met een actieprijs momenteel!

Kijk voor meer leuk buitenspeelgoed op onze pagina met Speelgoed webshops

 

Pompoensoep met appeltjes

Pompoensoep met appeltjes

Dat ik dol op pompoen ben is geen geheim. Naast dat het ontzettend lekker en gezond is, is het ook nog eens leuk om mee te werken. In de herfst…

De hilarische muts van Flipeez

De hilarische muts van Flipeez

Toen ik de muts van Flipeez voor het eerst zag, moest ik gelijk lachen. Wat een lekker eigenwijze muts zeg. Hij is ontzettend vrolijk en binnen…

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

Recept: heerlijke vanilleworteltjes

De meeste kinderen lusten volgens mij wel worteltjes. De een vindt ze rauw lekkerder en de ander gekookt en sommigen lusten beide graag. Hier…

Mijn naam is Natascha en ik ben in 1981 geboren. In 2015 heb ik mijn man leren kennen en werd ik bonusmama van een lieve, vrolijke, pientere meid van 2,5 jaar. In 2016 ben ik mama geworden van een actieve, leergierige meid. Het is heerlijk om mama te zijn, maar even mezelf zijn is ook wel fijn. Wanneer ik (eindelijk) wat tijd voor mezelf heb, kook ik graag en naai ik kleding of dingen om mee te spelen. En als we verwend worden met een paar avonduurtjes voor onszelf, zijn we druk aan het lego bouwen met z’n tweetjes. Verder heb ik altijd in het onderwijs gewerkt en ik hoop binnenkort weer voor de klas te kunnen staan.

 

Reacties 1

This thread has been closed from taking new comments.