);

LinkPizza: geld verdienen met affiliate marketing

LinkPizza: geld verdienen met affiliate marketing

Maak jij met je blog gebruik van affiliate marketing? Toen ik net startte met bloggen, had ik geen idee. Ik zette vrolijk linkjes in de tekst waar mijn lezers een boek konden kopen of die leuke outfit van een bepaald merk konden vinden. Ik weet dat daar op geklikt werd en wie weet werd er ook gekocht. Ik ben zeker vele euro’s misgelopen op die manier. Want echt, affiliatelinks plaatsen is de makkelijkste manier om geld te verdienen met je blog.

Dus toen ik dat eenmaal doorhad, ben ik me er wat meer in gaan verdiepen. Verder dan een affiliate account bij bol.com kwam ik eigenlijk niet. Al die verschillende netwerken en verschillende manieren van inloggen, soms of eigenlijk heel vaak niet in het Nederlands, ik kwam er geen wijs uit. Te ingewikkelde procedures en om eerlijk te zijn, is het nou ook niet een onderwerp waar ik veel tijd aan wilde besteden.

 

LinkPizza is puur affiliate gemak

In de loop van vorig jaar kwam ik in aanraking met LinkPizza, een Nederlands affiliatenetwerk en platform dat bloggers en adverteerders tracht samen te brengen. Alle affiliate adverteerders, die ook bij andere netwerken zijn aangesloten, kun je via LinkPizza laten lopen. Je bent dan wel iets meer commissie kwijt dan wanneer je dat rechtstreeks doet of bij alle netwerken afzonderlijk, maar dat is dan gelijk ook het gemak waar je voor “betaalt”. LinkPizza zet namelijk automatisch alle links om in affiliatelinks. Ook de oude linkjes die je ooit in een ver verleden geplaatst hebt, zijn na het installeren van de LinkPizza code omgetoverd in affiliatelinks. Je hoeft dus niet meer goed scorende artikelen in Google na te lopen op links om geld te gaan verdienen. Dat doet LinkPizza al voor je.

 

Waar je op moet letten

Omdat een affiliatelink nofollow hoort te zijn, is de link die LinkPizza omzet ook automatisch nofollow. Heb je daarentegen met een klant een followlink afgesproken en is die klant tevens aangesloten bij een affiliate netwerk, dan zou deze link automatisch in een affiliatelink worden omgezet en daarmee dus nofollow worden. Via de LinkPizza plugin voor WordPress kun je de link uit het affiliatesysteem houden. Heb je geen WordPress zoals ik, dan moet je of in de code van de link de verwijzing naar LinkPizza en de nofollow verwijderen of je maakt er een verkorte bit.ly link van. Verkorte links worden door LinkPizza niet herkend als affiliatelink.

 

LinkPizza’s marktplaats

Aanmelden bij LinkPizza heeft niet alleen als voordeel dat je makkelijk affiliate-inkomsten kunt genereren. De LinkPizza marktplaats brengt adverteerders en bloggers en andere online influencers bij elkaar. Je kunt hier jezelf voorstellen aan potentiële adverteerders en je bezoekersaantallen en social media links kwijt. Deze cijfers worden automatisch geupdate, maar kunnen wel handmatig gewijzigd worden. Er wordt hard gewerkt om opdrachten van adverteerders uit te kunnen zetten bij aangesloten bloggers. Zelf heb ik nu 2 opdrachten mogen doen.

 

Fijne communicatie

De communicatie met de medewerkers van LinkPizza gaat vlot. Je hebt een chatfunctie op de website en over het algemeen wordt er snel op je vragen gereageerd. Pitchen gaat heel makkelijk en alles is geautomatiseerd. De adverteerder met de opdracht kan via de website direct contact hebben met de blogger om te onderhandelen over de prijs. Ik vond het allemaal heel soepel en snel verlopen, maar dat kan per adverteerder verschillend zijn.

 

Mocht je naar aanleiding van mijn verhaal overtuigd zijn, kun je je hier aanmelden bij LinkPizza.

Ben je een adverteerder, bijvoorbeeld een webshop, en wil je dat bloggers over je webshop en producten gaan schrijven? Ook dan kun je je aanmelden. Je kunt via de marktplaats ook heel makkelijk de diverse blogs checken. Een schat aan informatie voor adverteerders.

En ja, dit is een affiliatelink. Het kost jou niets, maar levert mij een klein zakcentje op als je je via die link aanmeldt bij LinkPizza wink

Afbeelding: Shutterstock

 

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Kamperen is het leukste wat er is voor de kids

Kamperen is het leukste wat er…

Zolang het droog weer is, is kamperen tijdens de vakantie het allerleukste wat er is. Dat vond ik 20 jaar geleden en dat vind ik nog steeds.…

Energie besparen begint bij isoleren!

Energie besparen begint bij isoleren!

Een goed geïsoleerd huis is essentieel om energie te besparen en het comfortniveau te verhogen. Daar bedoel ik mee, dat het makkelijk behaaglijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 3

  1. Bedankt voor deze uitleg. Ik heb al zoveel over linkpizza gehoord. Nu snap ik ook daadwerkelijk hoe het werkt. Ik heb een affiliate met Bol.Com maar twijfel of ik er mee door wil. Al hun links zijn automatisch follow en hun plugin maakte mijn blog erg traag. Ik heb alles verwijderd. Moet het alleen nog stop zetten. Kan ik via linkpizza nog wel bol. Com linken?    1. Esmée

      apr 22, 2017 at 09:38

      Hi Melanie, je moet dan in je CMS bij bol.com zelf aangeven dat de link no-follow moet zijn. LinkPizza geeft aan dat ze dit automatisch al doen. Bol.com kan ook via LinkPizza en je hoeft dan alleen de paginalink te delen. Zij maken er dan een affiliatelink van. Buiten het affiliategemak hebben ze ook steeds meer opdrachten te vergeven. Dus het is zeker zinvol om er een account aan te maken. Heb je nog vragen, stel ze gerust. Groetjes, Esmée  2. Bedankt voor deze uitleg. Ik heb al zoveel over linkpizza gehoord. Nu snap ik ook daadwerkelijk hoe het werkt. Ik heb een affiliate met Bol.Com maar twijfel of ik er mee door wil. Al hun links zijn automatisch follow en hun plugin maakte mijn blog erg traag. Ik heb alles verwijderd. Moet het alleen nog stop zetten. Kan ik via linkpizza nog wel bol. Com linken?This thread has been closed from taking new comments.