);

Wat een dotje is Dotje + winnen!

Wat een dotje is Dotje + winnen!

Na het lezen van de oproep van Dotje, die op zoek was naar een nieuw huisje, wist ik daar wel iemand voor. Of eigenlijk, twee iemanden! Ik heb maar liefst twee meisjes die haar met open armen zouden ontvangen en met knuffels zouden overstelpen. Mijn jongste dametje is drie jaar en mijn middelste meisje is vijf jaar en ze zijn beiden gek op popjes.

 

Dotje is van alle markten thuis

Toen Dotje bij ons aan was gekomen, deed ze haar naam wel echt eer aan! Wat een zoet en schattig popje. Ze is onwijs zacht en spreekt meteen de verbeelding aan. Als we haar zelf een naam hadden mogen geven, dan hadden we haar waarschijnlijk zelf ook Dotje genoemd. Eigenlijk is ze alles ineen: een lief en zacht popje, een ballerina, een prinsesje en een elfje. Zo kan ze verschillende rollen vervullen in het spel van mijn meiden. Dat doet ze dan ook veelvuldig! Zo was ze gister nog een vlindermeisje en is ze vandaag een betoverende prinses.

spelen met popje Dotje

 

Dotje is niet meer weg te denken

In bed zorgt ze ervoor dat het mijn meiden niet ontbreekt aan fijn gezelschap. De afgelopen nachten bracht ze door bij mijn middelste meisje. Dotje voelt zich daar ook wel op haar gemak en ze heeft daar zelfs al haar eigen hoekje. Vanochtend had ze een theekransje met een handjevol andere popjes. Dotje genoot ervan en ook mijn meiden hadden dikke pret. Oh, en mocht er nou een beetje thee worden gemorst, geen nood! Dotje is gewoon wasbaar. En als nou alleen haar jurkje of blousje vuil is geworden, geen probleem! Haar jurkje en blousje kunnen gewoon uit worden getrokken, dus de kleertjes kunnen eventueel ook zonder het popje worden gewassen. Al heeft mijn jongste hier geen boodschap aan, zij vindt het sowieso leuk om de kleertjes aan- en uit te trekken.

knutselsetje van popje Dotje

 

Knutselen met Dotje

Toen het voor Dotje even tijd was om haar rust te nemen, stortten wij ons op het knutselsetje met Dotje in de hoofdrol. Deze bestaat uit vijf stevige tekenvellen waarmee je met behulp van vouwlijntjes en door de figuren uit te knippen, een compleet dorpje in elkaar kunt knutselen. De fantasie van de meiden schoot alle kanten op en ze leefden zich helemaal uit. De taartenkastelen, muffinhuisjes en prinsessenfeetjes vlogen je om de oren. Alle ingrediënten om een heus taartendorpje tot leven te wekken. De meiden verzonnen moeiteloos hun eigen verhalen erbij. Dotje voelde zich ook erg thuis in dat gezellige dorpje. Voor mama was het een feestje om erbij te zitten en ik liet me ook helemaal meevoeren in deze heerlijke fantasiewereld.

Knutselen met Dotje knutselsetje dorpje make

 

Poster Taartenhuisjes

We werden ook nog verwend met een Taartenhuisjes Poster. Een ware blikvanger en een echte aanvulling voor dat leuke dorpje die we in elkaar hadden geknutseld. Oké, de poster diende eigenlijk een ander doel, want een poster hoor je eigenlijk aan de muur te hangen. Maar je kunt er ook geweldig mee spelen op de vloer! Zo ontdekten we al gauw. Toch bleef het bij ons bij een eenmalige speelsessie, want het zou jammer zijn als het zou beschadigen tijdens het spel. Onze middelste heeft nét een nieuwe slaapkamer, dus die prachtige poster die zal daar een mooi plekje aan de muur krijgen!

 

Leuk om te weten

Dotje is geschikt vanaf kindjes van 10 maanden, dertig centimeter lang en is Fair trade geproduceerd. Het popje kost € 21,50 excl. 5 euro verzending. Het popje Dotje, de poster en het Dotje knutselpakketje zijn ontworpen door Hanneke de Jager. Zij is ontwerpster en illustratrice van o.a. schattig en stoer (kinder)beddengoed, behang, prachtige muurstickers, kaarten, (kinder)boeken en nog heel veel meer. Deze en alle andere producten zijn verkrijgbaar op de website van Hanneke de Jager: www.hannekedejager.com

Als je enthousiast bent geworden, dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de website van Hanneke de Jager, je vindt er nog veel meer leuks! Wij hebben Dotje in onze harten gesloten en ze hoort er al helemaal bij!

 

Toffe winactie!

Wij mogen een klein meisje of jongetje heel blij maken met een eigen Dotje én een knutselsetje. Wil je kans maken, dan doe je even het volgende:

We maken op vrijdag 1 november de winnaar bekend!

En de winnaar is: Saskia Lemmens-Van der Struif. Gefeliciteerd Saskia! Stuur je even een mail met je adresgegevens naar: info@website4mama.nl?

Succes!

Eropuit in Volendam en Marken met kinderen

Eropuit in Volendam en Marken met…

Wij mochten onlangs op ontdekkingstocht door Volendam. Dit deden we met een geweldige speurtocht voor kinderen die ons met verhaalvontuur.nl…

Column: De veelzijdige rol als moeder

Column: De veelzijdige rol als…

Naast de rol van moeder vervul ik nog talloze andere rollen voor mijn wondertjes. Ja, sorry… mijn sarcasme nam het nu al over. Laten we ze…

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit nog voorbij?

Gaat die onderbroekenlol-fase ooit…

“Ik zie je tietuuuh mama!”, schatert mijn middelste dochter vanuit bad, als ik de douchecabine uitstap. “Eh..borsten, bedoel je?”, probeer…

Ik ben Judith: mama van drie meiden: 2012, 2014 en 2016. Passies: Schrijven/ fotograferen. Liefhebber van: Humor, Sarcasme, Lekker eten, Gezelligheid, Alleen zijn, Samen zijn, Zon, George Michael en nog zoveel meer! Guilty pleasure: Redbull. Quote: ‘Loslaten is de moeilijkste vorm van liefde’. Ik schrijf: vaak met een knipoog, soms rauw en intens, bijna altijd met een vleugje humor .

Biografie in een notendop: Ik heb een roerige jeugd genoten en ben mijn moeder op 26 jarige leeftijd aan zelfdoding verloren. Ik kom haar nog regelmatig tegen nu ik zelf moeder ben. Zij en haar omstandigheden zijn regelmatig onderwerp van mijn schrijven. Maar ik haal mijn inspiratie ook veelvuldig uit mijn drie meiden en andere allerhande verwonderingen. 

Reacties 2

 1. Marian

  okt 21, 2019 at 08:13

  Wat is Dotje leuk! Mijn kleine meisje ook zo'n dotje ;-) zou ik graag verrassen met dit pakketje .
  Helaas ben ik niet actief op FB, volg op andere wijze. 2. Els Black

  okt 29, 2019 at 05:27

  Ik doe graag mee voor ons jongste nichtje!This thread has been closed from taking new comments.