);

De leukste winterjassen voor dames

De leukste winterjassen voor dames

Ben je op zoek naar een nieuwe dames winterjas? Dan wil je vast weten wat op dit moment trendy is en waar je in je keuze op moet letten als je er eentje aanschaft. Want er zijn zoveel verschillende soorten winterjassen: van korte stoere bomberjacks tot bijna enkellange trendy gewatteerde jassen. In dit artikel heb ik voor jou de leukste, mooiste en warmste winterjassen voor dames verzameld die ik onlangs zag bij OTTO.

 

puffer winterjassen voor dames

Nooit meer koude billen

Helemaal trendy zijn momenteel de bijna enkellange gewatteerde en doorgestikte winterjassen. Om toch enige bewegingsvrijheid te houden, hebben veel van deze jassen aan de zijkant ritsen of drukkertjes. Want hoe lekker warm dan ook… deze lange winterjassen zitten als een koker om je benen heen waardoor je met rennen en zitten beperkt bent in je bewegingsvrijheid. Het is dus niet de ideale jas als je bijvoorbeeld op een fiets zit of met het openbaar vervoer rijdt. Vaak zie je dan ook dat de jas open wordt gedragen als er iets anders gedaan moet worden dan wandelen.

De getoonde jassen zijn de merken (van L naar R):

 1. Tommy Jeans  285,90
 2. Superdry  149,95
 3. Tamaris  169,99
 4. Junge  328,99
 5. Alife and Kickin  109,99

 

Bomber jacks winterjassen dames

Lekker kort en stoer

Bomberjacks zijn korte stoeren jassen en ze passen perfect op een spijkerbroek met stoere laarzen eronder. 9 van de 10 keer hebben bomberjacks in de winter een capuchon al dan niet met bontrandje. Bomberjacks in de zomer hebben deze vaak niet. De bomberjacks zijn over het algemeen lekker warm, dik gevoerd en hebben fijne steekzakken.

Dit zijn de getoonde winter bomberjacks:

 1. Only  40,99
 2. Superdry  80,99
 3. Superdry 144,99
 4. Only  49,99

 

ideale winterjassen voor wandelingen met de hond

Ideaal voor lange wandelingen met de hond

Ben je op zoek naar een fijne winterjas waarmee je lange wandelingen kunt maken met de hond? Dan moet je winterjas aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo kan je in dat geval beter niet kiezen voor een gewatteerde jas. Waarom niet? Die zijn vaak wat kwetsbaarder. Een opspringende hond kan dan heel makkelijk met zijn nagels je jas kapot trekken. De buitenzijde van je jas moet dus tegen een stootje kunnen en bij voorkeur ook regenafstotend zijn en afgedichte naden hebben. Verder zijn diepe zakken fijn. Om bijvoorbeeld een balletje in te bewaren en natuurlijk hondensnoepjes en poepzakjes voor onderweg.

Dit zijn de getoonde jassen die aan die voorwaarden voldoen:

 1. Icepeak  143,99
 2. Poldrino  159,99
 3. Kangaroo  91,99
 4. Deproc  119,99

 

winterjassen mantels dames

Klassiek sjiek

Je kent ze vast wel: de mantel. Ideaal voor een avondje uit. De mantel is vaak van wol of zachte stof gemaakt en heeft geen rits maar knopen of gewoon simpel een overslag met ceintuur. Het is dus geen jas die je aandoet bij de wandeling met de hond door nat en winters weer. Nee, de mantel trek je aan over je jurkje als je naar het theater gaat of op sjiek gaat dineren, zodat bij voorkeur je jurk niet onder je jas vandaan piept. Hoewel er uiteraard ook kortere mantels zijn, zoals op nummer 4 te zien is.

 1. Only  69,99
 2. Tamaris  90,99
 3. Ashley Brooke by Heine  249,00
 4. Vero Moda  79,99

 

Voor welke winterjas heb jij gekozen?

 

Meer blogs van Esmée:

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.