);

De leukste kinderfilms tijdens de voorjaarsvakantie

De leukste kinderfilms tijdens de voorjaarsvakantie

Wij hadden tijdens de voorjaarsvakantie in het zuiden prachtig weer. Koud maar zonnig. Niet écht weer om in de bioscoop te zitten, maar wij gaan ALTIJD minimaal 1x naar een leuke familiefilm of tekenfilm tijdens de vakanties. Dus ook deze vakantie. En deze vakantie hebben we zelfs 2 kinderfilms gezien. Die films noemen we het eerst. Maar er draaien nog meer leuke films op het moment, dus ik heb het lijstje aangevuld en daarbij de trailers opgezocht.

 

Naar Kinepolis Breda

Wij gingen voor het eerst naar Kinepolis, net aan de oostelijke rand van Breda. Normaal gesproken gaan we naar een bioscoop in het centrum van de stad. Maar welbeschouwd zijn we dan én langer onderweg omdat het in de stad is én je betaalt ook nog eens 4 euro voor de parkeergarage. En dat terwijl Kinepolis qua tijd sneller is en het parkeren gratis!

Ook de hele belevenis in Kinepolis was heel prettig te noemen. Mooie zalen, fantastisch geluid, fijne ruime stoelen en veel beenruimte. Nou zaten wij in een “cosy seat” helemaal bovenin de zaal, die je voor 2,50 extra kunt boeken, dus dat was sowieso ruim met een eigen haakje voor je jas en een tafeltje voor je drinken en popcorn (want hier geen bios zonder popcorn).

Tip: ga je naar Kinepolis Breda… tegenover heb je Happy Italy, een Italiaan waar je snel en vriendelijk geholpen wordt met heel leuke prijzen pizza’s, pasta’s en salades. Wij gingen alleen na afloop even voor een echt Italiaans ijsje voor dochterlief en een Latte Macchiato pour moi maar de luchten waren heerlijk en het eten, dat ik zag langskomen, was om te watertanden. Gaan we zeker een keer voor terugkomen. De Mac zit daar overigens ook, maar daar ben ik geen fan van.

Goed, over die leuke familiefilms die tijdens de voorjaarsvakantie draaien…

 

Coco

Prachtige kleurrijke film over een Mexicaans jongetje met liefde voor muziek terwijl muziek luisteren en maken in zijn familie verboden is. Verboden omdat zijn over over overgrootvader, muzikant, zijn familie in de steek liet om succesvol te worden met zijn muziek en nooit meer terugkeerde. Door omstandigheden stapt hij als levend jongetje over naar het rijk der doden en ontmoet daar zijn gestorven familieleden. Het gaat te ver om het hele verhaal hier te vertellen, maar wij (dochter en ik) waren erg onder de indruk van deze film. Het is niet een film voor kinderen onder de 6 jaar. Het is af en toe best spannend en ook het verhaal en de achtergrond van de film wordt door kleine kinderen niet begrepen. Ik vind 6 al discutabel, maar dat moet iedereen voor zich weten natuurlijk. Maar wij vinden deze film een absolute aanrader. Eentje die lang blijft hangen.

 

Diep in de zee

Diep is een eigenwijze, avontuurlijk en redelijk irritante kleine octopus. Echt zo lovable is hij eigenlijk niet. Hij luistert nooit naar anderen, doet altijd zijn eigen zin, is nogal bazig van aard en iedereen moet daarom naar hem luisteren. Door zijn schuld is de kolonie waar hij woont in gevaar. Ze kunnen de grot waarin ze wonen niet uit door een grote rots en hete lava stroomt de grot binnen. Hij en zijn 2 vrienden zijn buiten en hij moet walvis… zien te vinden. Na een lange reis vindt hij die natuurlijk ook maar komt in grote problemen. Hij komt er uiteraard achter dat samenwerken betekent dat je open moet staan voor andere meningen en dat dit de enige manier is om de boel te redden. Dat is dan ook gelijk de moraal van het verhaal.

Ga deze film in 3D zien, want dan is hij zoveel leuker dan in 2D!

 

Early Man

Dit is een zogenaamde stop-motion film. Voor elke seconde aan film worden 15 beelden geschoten. De poppetjes zijn gekleid. En ook heel het decor is van hout en klei gemaakt. Heel knap om te zien wat er dan voor film uit komt.

Early Man is een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden. Holbewoner Dug en zijn stamgenoten rocken de steentijd, maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd. Samen met zijn vriend Zwijnkop bedenkt Dug een plan om zijn thuis te redden. Een prehistorisch potje voetbal tussen de twee stammen zal bepalen wie de vallei zal veroveren. Early Man zit vol met unieke karakters, woordgrappen en droge humor.

 

Ferdinand

FERDINAND speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje. Als hij ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een fantastisch avontuur. Ferdinand bewijst dat je, je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat.

 

Ted & het geheim van Koning Midas

Ted Stones reist naar Las Vegas voor een presentatie van archeologe Sara Lavroff. Ze heeft bewijs gevonden van het bestaan van de Halsketting van Midas, de mysterieuze koning die volgens de mythe alles wat hij aanraakte in goud liet veranderen. 

De hereniging met Sara wordt verstoord wanneer een rijke slechterik haar ontvoert, om zo de talisman te vinden die oneindige rijkdom kan brengen. Samen met zijn vriendjes Belzoni de papegaai en Jeff de hond begint Ted aan een reis rond de wereld om Sara te redden. Onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden… Maar ook nieuwe vijanden!

 

Bob de Bouwer – Mega Machines

Scoop, Muck en Liftie zijn er helemaal klaar voor om Bob te helpen met de grootste klus die hij ooit heeft gedaan: een dam bouwen en een oude steengroeve veranderen in een waterreservoir voor Lentestad. Bob vraagt een andere bouwer, Conrad, om met zijn Mega Machines te helpen met het leegmaken van de steengroeve. Conrad is stiekem jaloers dat Bob het contract voor de bouw van de dam heeft gekregen. Hij wil Bobs reputatie onderuithalen dus besluit hij de dam te saboteren. Bob heeft al snel in de gaten dat er iets niet pluis is… en nu zullen hij en zijn team er alles aan moeten doen om Lentestad te redden!

 

Zit er voor jullie een leuke kinderfilm bij die jullie tijdens de vakantie willen gaan zien? Kijk hier voor de leuke kinderfilms bij Kinepolis tijdens de voorjaarsvakantie.

 

2 x 2 bioscoopkaarten winnen voor een film en bij een bios naar keuze!

Van Kinepolis mogen we 2x 2 bioscoopkaartjes weggeven voor een kinderfilm naar keuze in de voor jou dichtstbijzijnde Kinepolis! Hoe cool is dat! Wat je moet doen om kans te maken?

 • Ga naar het actiebericht op Facebook (let op deze actie start dinsdag 20 februari om 19.45 uur)
 • Geef dit bericht een heart
 • Laat weten welke film je wilt gaan zien en in welke Kinepolis (kijk hier voor de vestigingen)
 • Een zelfde reactie hieronder geeft je een extra winkans. Let op: je schrijft je daarmee automatisch in voor onze nieuwsbrief
 • Ons volgen op Instagram en je reactie op het actiebericht geeft ook een extra winkans

Laat vooral je Facebookvriendinnen weten dat we deze actie hebben. Wie weet ga je dan wel met z'n vieren!

DE WINNAARS ZIJN BEKEND! 2 kaartjes gaan naar:

 • Esther Slootjes-Breed
 • Sylvia Peeters

Stuur in een mailtje naar info@website4mama.nl svp de film die jullie willen zien, in welke kinepolis je die wilt zien, de datum dat jullie willen gaan en met hoeveel personen. 2 kaartjes (volwassene + kind) zijn gratis, de rest van de kaartjes betaal je aan de kassa. De mail dient uiterlijk woensdag 28 februari bij mij binnen te zijn.

Meer blogs van Esmée:

Elektrisch rijden? Hier moet je rekening mee houden!

Elektrisch rijden? Hier moet je…

Steeds meer mensen gaan elektrisch rijden. De elektrische auto’s worden ook steeds beter. Dat mag ook wel, want ik vond het persoonlijk nog…

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 21

 1. Christa lindhout

  feb 20, 2018 at 07:53

  Ik wil graag met mijn dochter naar ferdinand in de bios van Zoetermeer 2. Yvonne

  feb 20, 2018 at 07:56

  Wij willen heel graag naar pieter konijn... Dit roept sjors al vanaf dat ze het voorstukje gezien heeft toen we bij de film Ferdinand waren in kinepolis breda. Dit is tevens onze favo bios! Liefs Yvonne  1. 4Mama

   feb 20, 2018 at 08:00

   Oeh, die film is voor 6+ en best spannend hoor. Geen schattig konijntje die Pieter Konijn. En komt pas eind Maart. Draait momenteel dus niet en kun je niet uit kiezen. 3. Barbara

  feb 20, 2018 at 07:58

  Wij hebben diep in de zee nog niet gezien en die draait in Zoetermeer. Komt mooi uit ?? 4. Ingrid Hopster

  feb 20, 2018 at 08:01

  Ik zou graag met mijn zoon Quinten naar Coco gaan in Enschede 5. Maaike

  feb 20, 2018 at 08:03

  Wij willen graag naar Bob de Bouwer in Zoetermeer! 6. Wendy J

  feb 20, 2018 at 08:05

  Wat leuk! Ik zou heel graag met de kindjes naar "Diep in de zee" gaan bij Kinepolis Breda. 7. Marange Krouwel

  feb 20, 2018 at 08:07

  Jaaa leuk! We willen naar Coco...al sinds de kerstvakantie. In Zoetermeer onze hometown. Fingers crossed 8. Mariska giulianojazzlyna

  feb 20, 2018 at 08:07

  Ik zou graag met mijn kids naar coco of bob de bouwer willen in zoetermeer 9. Amanda van den Berg

  feb 20, 2018 at 08:08

  Gave actie! Wij willen heel graag de film "Ted & het geheim van Koning Midas" gaan zien in Kinepolis Zoetermeer! 10. Lysanne

  feb 20, 2018 at 08:15

  Wij zouden graag naar Coco of Ted willen! In Breda!! De andere films hebben we al gezien in Kinepolis Breda! 11. Nienke

  feb 20, 2018 at 08:29

  Coco in Oss lijkt ons super! 12. Sabine Bientje

  feb 20, 2018 at 08:53

  Wat leuk!!! De vakantie begint hier volgende week en ik weet zeker dat ik mijn dochter enorm kan verrassen met een uitje naar de bioscoop! Het eerste deel van Ted hebben we hier oneindig vaak gekeken dus deel twee valt ongetwijfeld ook goed in de smaak!!!
  Kinepolis Emmen is hier maar 15 minuutjes vandaan en zou echt heeeeeeel leuk zijn ???????? 13. Esther

  feb 20, 2018 at 10:31

  Dat zou super leuk zijn met mijn twee meiden voor het eerst naar de bioscoop!! Kinepolis in zoetermeer naar “diep in de zee” lijkt me helemaal gezellig! 14. Marcia Kan

  feb 20, 2018 at 11:19

  Zoveel leuke kinderfilms, lastig kiezen! Ik denk dat het dan toch Early Man wordt, omdat onze meiden zelf ook vaak bezig zijn met het maken van stop-motion filmpjes. Hoe gaaf dat er nu een stop-motion film in de bios draait! Wij gaan ook bijna altijd naar Kinepolis Breda. Ideaal aan te rijden en fijn dat gratis parkeren. Vaak ook nog even een bezoekje aan de naastgelegen Decathlon. Erg leuk dat Happy Italy er nu zit. Ook dat bowling/lasergamecentrum is iets om te onthouden voor een kinderfeestje!???? 15. Jolanda Baltus

  feb 21, 2018 at 09:08

  Ik heb in de voorjaarsvakantie een dag vrij genomen om wat leuks te doen met mijn zoontje Danley, maar we weten alleen nog niet wat. Kaartjes voor de bioscoopfilm van Bob de Bouwer in de bioscoop in Schagen zou echt een verrassing voor hem zijn! 16. Cynthia Brands

  feb 21, 2018 at 11:41

  Graag zou ik met al mijn mannetjes naar de nieuwe film van Bob de Bouwer gaan. Altijd leuk om een bios-dagje in de vakantie te doen. Kinepolis Dordrecht is bij ons favoriet. Heerlijk schoon, rustig en makkelijk parkeren. 17. Melek

  feb 22, 2018 at 08:38

  Oooeehhh gaaf! Mag ik ook meedoen? Kinepolis in Oss en ik zou graag naar Diep in de zee willen! Vissen... we kunnen er geen genoeg van krijgen hier 18. Hilde

  feb 23, 2018 at 08:25

  Ik zou met mijn kinderen naar early man gaan in Dordrecht. 19. Natasja

  feb 23, 2018 at 11:11

  oh wat leuk! Heel graag ga ik met onze 3 kinderen naar de film Ferdinand in Kinepolis Enschede. Diep in de Zee is ook leuk, wie weet gaan we wel 2 x ? 20. Els Black-Stoker

  feb 23, 2018 at 03:20

  Ik doe graag mee, want James wil graag de Bob de bouwer in Groningen!This thread has been closed from taking new comments.