);

De 5 leukste iPhone apps voor kinderen

De 5 leukste iPhone apps voor kinderen

Soms zijn er van die momenten dat het enorm fijn is als de kids zichzelf even bezighouden. Als je aan het koken bent, in een restaurant op het eten moet wachten, in de wachtkamer bij de dokter zit, enzovoorts. Als je kind is uitgekeken op het gebruikelijke koekje, pakje drinken, kleurboek en potloden is daar de reddende engel: je iPhone. Maar welke apps zijn nou leuk om erop te zetten? De vijf leukste apps staan hier voor jou op een rij. Voor de kleintjes maar ook voor grotere kinderen. En stiekem ook een hele leuke voor jezelf wink

 

Dr. Panda

iPhone app dr. Panda voor kidsMijn favoriet voor de kids toen ze klein waren  (al vindt mijn dochter van 7 het nog steeds leuk) de Dr. Panda apps. De apps van Dr. Panda hebben geen enorm hoge educatieve waarde maar laten je kind kennis maken met ‘grote mensen’ dingen. Van koken tot zieken verzorgen in het ziekenhuis. De spuit in de bil vinden ze hier nog steeds hilarisch. De app Dr. Panda Restaurant behoorde ook tot één van de favorieten.

Dr. Panda apps zijn beschikbaar als gratis versie maar dan kan je slechts een deel van het spel spelen. Erg leuk om mee te beginnen en te kijken welke versie van Dr. Panda je kind het meest aanspreekt.
Koop je de app ( variërend van € 2,29 tot 3,49 ) dan zijn er uitgebreide instellingen beschikbaar waarmee je bijvoorbeeld advertenties kan uitschakelen (zonder betaling) of in de restaurant app kan aangeven dat je vegetariër bent. 
Geschikt voor kids van 3 – 5

Link game: naar dr. Panda

 

Sago Mini Wereld

iPhone app Sago MiniwereldGeen ruimte of zin in 358 kinderapps op je iPhone? Sago Mini Wereld is dan ideaal. In  Sago Mini Wereld vind je de complete collectie van Sago Mini games. Je betaalt per maand maar krijgt dan toegang tot ruim 20 games. Het abonnement kan je op meerdere toestellen gebruiken. Never a dull moment dus. Nog een fijne bijkomstigheid: de app heeft geen internetverbinding nodig.

Het is natuurlijk logisch dat je niet zomaar elke maand gaat betalen. Daarom kan je de app gratis installeren en dan heb je 24 uur toegang om de app uit te proberen. De kosten zijn €4,99 per maand of €32,99 per jaar. Mocht je geen abonnement afsluiten dan heb je in ieder geval toegang tot drie games die je gratis kan spelen: Sago Mini Friends, Forest Flyer en Babies Dress Up. Sago Mini World is geschikt voor kids van 2-5 jaar.  

Link game: naar Sago Mini Wereld

 

Auto Bouwpakket: kids-spel

iPhone app Auto BouwpakketEen super toffe constructie app die mijn jongens (en meisje) vele uren bezig houdt! De meest bijzondere auto’s worden gebouwd en vervolgens uitgebreid getest op de testbaan. Test geslaagd? Dan is het tijd om vol gas de snelweg op te gaan. Valt er toch iets uit elkaar, kan je zo de werkplaats weer in om verder te sleutelen aan je bolide.

In de gratis versie kan je kind al veel creativiteit kwijt maar is het een grote hit dan doe je een in-app aankoop van €3,99 om toegang te krijgen tot alle auto’s en racetracks.
Geschikt voor kids van 4 – 12

Link game: naar auto bouwpakket

 

Pixel Art – Kleur met nummers

iPhone app Pixel ArtDeze app is voor jong en oud erg leuk. Mits je van kleuren houdt. Maar dat kan je dan op zo’n beetje alle mogelijke manieren. Van mandala’s en patronen tot bloemen, eten en nog veel meer. Wat ook heel tof is: met de Pixel Art – camera maak je van je leukste selfie een pixelafbeelding om in te kleuren. Je kan ook foto’s uit je eigen galerij gebruiken.

De gratis versie biedt al heel veel mogelijkheden. Nadeel is wel dat er soms advertenties voorbij komen en voor sommige afbeeldingen moet je eerst een filmpje kijken. Dat duurt niet zo lang, 30 seconden, voor mijn kids was het niet hinderlijk. Je kan ook kiezen voor een wekelijks abonnement met een proefperiode van drie dagen.
Geschikt voor kids van 4 tot volwassenen van 104

Link game: naar Pixel Art

 

Zappelin

iPhone app ZappelinVan spelletjes en filmpjes tot voorlezen en liedjes zingen. De Zappelin app is ideaal want ook offline werkt de app perfect. Bob de Bouwer, Nijntje, Pim & Pom en nog vele anderen kunnen eindeloos op repeat. De app is gratis en je hebt geen reclames etc. die voorbij komen.

Het grote voordeel van deze app vind ik dat je de kindjes gerust hun gang kan laten gaan en er geen dingen voorbij komen die niet geschikt voor kinderen zijn. De Zappelin app wijst zichzelf en de kids hebben daardoor in no time door hoe alles werkt.
Geschikt voor kids van 2 – 6 jaar

Link game: naar Zappelin

 

iPhone apps cadeau doen?

Bij Primera kan je terecht voor heel veel dingen als boeken, tijdschriften, cadeautjes en stationery. Maar je kan er ook een iTunes giftcard kopen, wat een heel leuk cadeau is voor een jarig neefje of nichtje, buurkindje of klasgenootje met kinderfeestje. Maar ook voor je eigen kind kan zo’n giftcard een leuk cadeautje zijn. Past ook goed in de Sinterklaasschoen bijvoorbeeld wink

 

Credits: de bovenste getoonde foto van het meisje spelend op de smartphone is van Shutterstock.

 

Meer blogs van Lein:

Een eigen paard of pony- wat heb je allemaal nodig?

Een eigen paard of pony- wat heb…

De 5 leukste iPhone apps voor kinderen

De 5 leukste iPhone apps voor kinderen

Soms zijn er van die momenten dat het enorm fijn is als de kids zichzelf even bezighouden. Als je aan het koken bent, in een restaurant op…

Tips om het nieuwe schooljaar relaxt te starten

Tips om het nieuwe schooljaar relaxt…

Voor sommigen is de laatste week van de schoolvakantie alweer aangebroken. Wil jij een relaxte start van de het nieuwe schooljaar? Lees de…

Hoi, ik ben Lein! Een geboren en getogen Amsterdamse uit ’82 en woonachtig op de prachtige Veluwe. Ondernemer, drievoudig moeder en vrouw van. Ik word dolgelukkig van to-do-lijstjes, koken, thee met melk en glutenvrije gebakjes.

Je mag me ’s nachts wakker maken voor een roadtrip met een lekkere bolide. Auto’s en autorijden zijn mijn grote passie. Ik zie ons leven dan ook, heel toepasselijk, als een roadtrip. Opvoeden, je relatie, het gezinsleven, het is een reis vol ontdekkingen. De ene keer vol gas op de linkerbaan maar regelmatig verlaten we de snelweg om al cruisend over smalle binnenwegen de mooiste plekken te ontdekken. Onder andere door chronische ziekte binnen het gezin zijn we tot de ontdekking gekomen dat Offroad wegen ook in ons routeboek staan. Gewapend met geduld, liefde, humor, een krik en een paar reservewielen komen we er wel doorheen.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.