);

Een geboorte aankondiging: de leukste manieren

Een geboorte aankondiging: de leukste manieren

Binnenkort dient zich een nieuwe wereldburger aan. Jouw zoon of dochter wordt geboren. Wat een geweldige en spannende tijd breekt er aan. En natuurlijk wil je de geboorte van je baby van de daken schreeuwen. De hele wereld mag weten dat jullie de gelukkige ouders zijn van een prachtige baby.

Maar welke manieren zijn er allemaal om dit mooie nieuws met de wereld te delen? Een appje is natuurlijk snel gestuurd, maar het kan vast veel creatiever en met veel meer impact.

De leukste geboorte-aankondigingen heb ik voor je op een rijtje gezet.

 

  1. Een geboortebord in de tuin of aan het raam

Een van de meest mooie aankondigingen van een nieuw leven vind ik de geboorteborden. Zo heb je bijvoorbeeld een geboortebord voor in de tuin, maar als je geen tuin hebt dan is een raambord ook een mogelijkheid. Vaak heeft het bord een afbeelding van een dier met hierop de naam van je baby. Je kan bijvoorbeeld bij geboortebordwinkel jouw geboortebord bestellen met de afbeelding die jij leuk vindt en de naam van je baby. Ze zijn in verschillende groottes verkrijgbaar (tip: koop ‘m niet te klein bij een grote voortuin) en de kosten zijn vanaf 32,95.

 

  1. Het geboortekaartje

Gelukkig zijn we nog zó digitaal ingesteld, dat het tastbare geboortekaartje wordt overgeslagen. Overweeg je toch om geen geboortekaartje te laten maken? Denk dan eens aan je baby in kwestie. Het is toch leuk om later je eigen geboortekaartje terug te vinden in bijvoorbeeld het geboorteboek! Dus doe je het niet voor jezelf of voor je familie en vrienden, doe het dan voor je kind en laat een geboortekaartje maken.

 

  1. Cadeautjes

Stuur kleine geschenken of lekkernijen naar familie en vrienden met een subtiele hint, zoals babyvoetjes op koekjes of een knuffelbeestje met een kaartje eraan.

 

  1. Video-aankondiging

Maak een korte video waarin je het moment van de geboorte vastlegt of direct daarna en de belangrijkste details deelt. Dit kan een emotionele en persoonlijke touch geven. Zorg er wel voor dat eventuele blote lichaamsdelen bedekt zijn wink.

Je kan tegenwoordig ook kaartjes laten maken met hierin een video, die de ontvanger via een QR-code kan zien. Zo kan je een prachtig aandenken maken van de aankondiging van de geboorte van jullie baby.

 

  1. Broertjes en zusjes betrekken

Laat oudere broers en zussen een rol spelen in de aankondiging. Ze kunnen een tekening maken of iets kleins voor de nieuwe baby creëren. De eerste kennismaking van grote broer of zus met de baby is ook vaak een schattig en hartverwarmend moment. Hou je camera daarom in de aanslag!

 

  1. Puzzel aankondiging

Stuur familie en vrienden een gepersonaliseerde puzzel die, wanneer ze hem oplossen, de aankondiging onthult. Maak de puzzel alleen niet zó moeilijk dat overgrootoma ‘m niet kan maken. Dat zou zonde zijn wink

 

  1. Raad de naam aankondiging én winactie

Stuur alle letters van de naam van je baby los in een envelopje. Doe er een kaartje bij met een QR-code waar men de geraden naam kan invoeren. Je kan zo’n formuliertje heel makkelijk aanmaken via Google forms. Degene die wint (snelste juiste reactie bijvoorbeeld) die mag als eerste beschuit met muisjes komen eten. Na opa’s en oma’s uiteraard, want die gaan altijd voor…

 

Hopelijk heb je met deze lijst een paar leuke ideeën opgedaan voor de geboorte-aankondiging van jullie baby.

De fashion musthaves voor deze zomer

De fashion musthaves voor deze…

De zomer is in aantocht. Eerst moet het natuurlijk nog écht lente worden, maar de eerste warme zonnestralen heb ik op mijn huid gevoeld en…

De gevolgen van HELLP syndroom

De gevolgen van HELLP syndroom

Bijna 16 jaar geleden beviel ik 8 weken te vroeg vanwege HELLP syndroom. De eerste symptomen van zwangerschapshypertensie als veel vocht vasthouden…

Ben jij al klaar voor de lente?

Ben jij al klaar voor de lente?

Op dit moment is het nog koud, nat en waait het hard. Hoewel de natuur weer langzaam tot leven komt, is de lente nog ver te zoeken. Toch gaat…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.