);

De leukste familiespellen voor tijdens de feestdagen

De leukste familiespellen voor tijdens de feestdagen

Speel jij wel eens een spelletje met je kind? Een potje mens-erger-je-niet of Uno? Het familiespel Monopolie of Trivial Pursuit? Dochter en ik zijn gek op spelletjes, zolang ze voor mama niet te moeilijk zijn. Als ik namelijk constant de handleiding erbij moet houden om te weten wat de volgende stap in het spel is, dan haak ik af. Hij moet dus mama hufterproof zijn, simpel, niet al te moeilijk én te winnen… want mama wil ook wel eens winnen, haha.

De volgende familiespellen vinden zowel dochter als ik té leuk om te spelen op weekenden, vrije dagen en natuurlijk tijdens de gezellige feestdagen. Welk spel is jouw favoriet?

 

Trivial Pursuit Familie Editie

 

Trivial Pursuit familie editie

Dat vind ik nou écht een leuk spel. Niet moeilijk om te snappen en goed voor de algemene ontwikkeling. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar vanwege de toch af en toe lastige vragen die ertussen zitten.  Het leuke van de familie editie is dat het een leuk spel is voor zowel volwassenen als kinderen vanwege de 2 x 200 kaarten met volwassen- en kindervragen. Het is een spel dat je net zo makkelijk met z’n tweeën speelt als met z’n zessen.

Wij hebben al veel uurtjes lol gehad van de Trivial Pursuit Familie editie. Wat mij betreft een absolute aanrader.

Trivial Pursuit koop je momenteel extra goedkoop voor €31,99 bij bol.com

 

 

Monopoly Gamers

Monopoly voor gamers

Wie kent het spel Monopoly niet? Het spel werd al in 1935 voor het eerst op de markt gebracht en sindsdien is het meer dan 200 miljoen keer verkocht. Ongelooflijk, maar waar! Regelmatig verschijnen speciale edities van dit beroemde spel, zoals deze Monopoly Gamers. Een editie die wij mochten uitproberen.

Dit spel biedt Super Mario figuren als pionnen, elk met hun eigen speciale krachten. Speel als Mario, Princess Peach, Yoshi of als Donkey Kong. Het spel is afgelopen als je aan het eind Bowser verslaat! Het draait in dit spel nu eens niet alleen om geld; als speler verdien je punten door munten te verzamelen, bezittingen te kopen en Bosses te verslaan. De speler die aan het eind van het spel de meeste punten heeft wint!

Persoonlijk vond ik deze wat minder mama hufterproof. Ik vergat constant de regels en dat zijn er nogal wat. Ook kreeg ik de indruk dat er wat weinig munten in het spel waren, waardoor de bank op een gegeven moment blut was. Het kan ook zijn dat we het niet goed deden. Dochter had het sneller door dan mama, dus daar hield ik me dan maar aan vast. Die is overigens laaiend enthousiast over dit spel en dat is het belangrijkste. Ik neem nog maar eens de spelregels door….want het moet hier regelmatig gespeeld worden.

Je koopt dit spel bij bol.com nu voor €29,99!

 

Spel Coinhole

 

Coinhole

Social games zijn enorm in opkomst. Gezellig met een grote groep om de tafel en de meest hilarische spelletjes spelen met z’n allen. Omdat we ook met kinderen te maken hebben moeten het dan wel spellen zijn die ook door kinderen gespeeld kunnen worden. Coinhole is zo’n spel. Het is een behendigheidsspel waarbij je een munt in een gat moet zien te krijgen. Niet makkelijk kan ik je vertellen. Maar wel leuk!

Coinhole koop je voor €19,95

 

 

 

Spel Get a Grip

Get a Grip

Hilarisch dit spel, waarbij je je handen in moet pakken in speciale “handschoentjes” en waarbij je vervolgens allerlei opdrachten moet uitvoeren. Dat gaat natuurlijk lastig, tekenen als je je duim niet gebruiken kunt. Het leukste is om dit spel te spelen met meerdere spelers. Ik speelde het samen met mijn dochter, dus met z'n tweeën en dan ben je wel snel uitgespeeld. Echt een leuk gezelschapsspel voor 4 of meer spelers met hilariteit alom.

Je koopt dit spel voor €24,99.

 

En? Zit er een spel bij die je jezelf met je gezin of een groep familieleden en vrienden ziet spelen tijdens de komende winterdagen? 

 

» Kijk hier bij een collega blogger voor meer kerstspelletjes voor kinderen 

» Dit is een aanrader! Dit blog geeft je een heel compleet overzicht van heel veel gezelschapsspellen gerangschikt op leeftijd

 

Meer blogs van Esmée:

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe badkamer

Mijn wensenlijstje voor een nieuwe…

Weet je wanneer ik extra geniet van een vakantie of een weekendje weg? Als de accommodatie in kwestie een mooiere badkamer heeft dan ik thuis…

De beste vloeren voor een gezin met jonge kinderen

De beste vloeren voor een gezin…

Wanneer je een huishouden hebt met kleine kinderen, dan stel je heel andere eisen aan de vloeren in je woning dan…

Investeren in je ontwikkeling door coaching

Investeren in je ontwikkeling door…

Elke euro die ik tegenwoordig besteed in mijn business aan coaching is direct een investering in mijn eigen ontwikkeling. Maar je hoeft natuurlijk…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter, hond Charlie en Pongo het konijn woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik trainingsevents organiseer voor bloggers en online ondernemers en online producten ontwikkel.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.