);

Leuke vakantieapps voor kinderen

Leuke vakantieapps voor kinderen

De vakantie staat voor de deur of is begonnen. Een goed moment om voor je vertrek even wat leuke vakantieapps te installeren op je smartphone of tablet. Zo kunnen je kinderen zich tijdens de autorit prima vermaken. Maar ook als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen zijn vakantieapps ideaal voor kinderen. Het komt altijd weleens voor dat het een dagje slecht weer is. Wat moet je dan doen om je kinderen te vermaken? De ouderwetse bordspelletjes kun je in ieder geval thuislaten, tenzij je er gek op bent natuurlijk. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone of tablet en je kinderen zijn uren zoet. Voor iedere leeftijdscategorie zijn er wel een aantal interessante vakantieapps te vinden.  

 

Vakantieapps voor kinderen t/m 5 jaar

Peppa op vakantie

Als je kleine kinderen hebt is de app "Peppa op vakantie" een aanrader. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Peppa Big, het bekende varkentje van o.a. televisie gaat in deze app lekker op vakantie. Het varkentje gaat lekker zwemmen, een dagje uit naar het strand, maar gaat ook gezellig zingen. Als kind kun je natuurlijk lekker meezingen met de liedjes. Maar ook het plakken van stickers behoort tot de mogelijkheden. Kortom, een leuke en uitdagende app voor de allerkleinsten!

Jip en Janneke Dieren

Wie kent Jip en Janneke niet? In deze prachtige app komen de bekende tekeningen van mevrouw Westendorp in beeld. Je kindje kan de dieren in de app aanraken. Zo maakt je zoon of dochter kennis met de soorten dieren. Maar dat is niet alles. Je kind kan ook puzzels maken, uiteraard is de moeilijkheidsgraad afgestemd op de leeftijd van je kind!

 

Vakantieapps voor kinderen 6 t/m10 jaar

Vakantie-bieb

De vakantie-bieb is een geweldige app waarin alles draait om het lezen van boeken. Deze app kan door het hele gezin gebruikt worden maar is vooral gericht op kinderen van 6 tot en met 10 jaar. Kinderen kunnen kiezen uit verschillende e-boeken, waaronder bekende titels zoals De Grijze Jager, Mees Kees op de planken en Dolfje Weerwolfje.

Tuinvogels

De Vogelbescherming Nederland heeft een app gemaakt waarmee je vogels beter kunt leren kennen. Is je zoon of dochter erg geïnteresseerd in dieren en dan voornamelijk vogels? Dan is deze app iets voor hem of haar! Het voordeel van deze app is dat je deze ook in Nederland kunt gebruiken, ook als je niet op vakantie gaat. Maak kennis met de vogels die rondvliegen en ontdek nieuwe soorten. Kortom, een hele leerzame app voor in de vakantie!

 

Vakantieapps voor kinderen 10 t/m 12 jaar

Hello Kitty Travel Assistant

Is je kind helemaal fan van Hello Kitty? Download dan de Hello Kitty Travel Assistant app. Deze app vertelt je alles over het land waar je op vakantie bent. Zo kun je eenvoudig controleren wat de weersvoorspellingen zijn bijvoorbeeld. Daarnaast is het mogelijk om na te gaan wat de actuele wisselkoers is van de munteenheid van het land. Een app met nuttige vakantie informatie dus!

Doki English

Wil je je kind kennis laten maken met andere talen, zoals het Engels? Met Doki English kun je je kind op een leuke manier kennis laten maken met het Engels. Met de app kun je onder andere audio-opnames beluisteren, illustraties bekijken en animaties afspelen. Naast de versie om Engels te leren kun je ook een Spaanse, Franse en Duitse versie downloaden. De ideale app om een buitenlandse taal onder de knie te krijgen dus!

 

Dit artikel is via een samenwerking met internetvergelijk.nl; een vergelijkingssite voor internet abonnementen en providers, tot stand gekomen.

Foto van Shutterstock

Kerstkaarten kopen: klein gebaar veel waardering

Kerstkaarten kopen: klein gebaar…

Verstuur je nog steeds kerstkaarten? Daarmee laat je zien aan je vrienden en familie dat je echt om ze geeft. In dit digitale tijdperk versturen…

De verbouwing van je woning: waar begin je mee?

De verbouwing van je woning: waar…

Voel je je niet meer helemaal thuis in je woning? Bevalt bijvoorbeeld de keuken of badkamer niet meer helemaal? Of vind je de stijl van je…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.