);

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Nog even en de voorjaarsvakantie begint weer. Veel mensen gaan deze week op wintersport, maar er zijn natuurlijk ook nog meer dan genoeg die thuis blijven. Het is vaak koud en nat in de voorjaarsvakantie. Om er een leuke week van te maken, heb ik een paar uitjes op rij gezet om deze week op pad te kunnen. En heb jij nog leuke tips? Voel je vrij en vul deze lijst alsjeblieft aan in de reacties onder dit artikel. Let er trouwens wel op, dat niet alle vakanties gelijk lopen voor noord, midden en zuid. Check van te voren even of de activiteiten die je wilt doen er nog wel zijn in de week dat jullie vakantie hebben.

 

Kids Adventure week in Zandvoort

Van speurtochten tot het bouwen van zandkastelen, leuke bordspelen en disco zwemmen vullen het programma en garanderen een onvergetelijk dagje uit. Kijk voor het volledige programma hier. En geniet van het strand in Zandvoort (ook leuk voor een heerlijke lange wandeling langs de zee).

 

Star Wars expositieDe Star Wars expositie in het Museum van de twintigste eeuw

Het museum van de twintigste eeuw is in Hoorn. Het museum bevindt zich in de oude gevangenis en dat is al een belevenis op zich. De toiletten bevinden zich in oude celblokken en overal hangt toch een beetje een duistere sfeer. Het museum op zich is al ontzettend leuk. Het Museum is een waar Feest der Herkenning. Je ontdekt leuke voorwerpen van vroeger, maar leert ook over armoede, hard en lang werken en eenvoudige woonomstandigheden. Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw!  Momenteel is er beneden in het Museum een Star Wars expositie. Deze expositie is leuk voor jong en oud. Getoond worden 40 jaar aan Merchandise van Star Wars producten. Kinderen kunnen zich verkleden als hun Star wars held, door Laser stralen lopen en je vergaapt je aan de vele spullen die ten toon gesteld zijn.

 

Glow In The Dark Midget Golf

Een van de verjaardagsfeestjes afgelopen jaar vierden wij in Aalsmeer Hier heb je GlowGolf. Echt een ervaring op zich!  Midgetgolf in het donker. Alleen verlicht door blacklight. De banen, de obstakels op de banen, de golfballen geven licht waardoor het Oer Hollandse spelletje midgetgolf een heel bijzondere ervaring wordt.  Op deze geheel vernieuwde 15 holes GlowGolf baan sla je af "in het hart van de aarde" tussen de mijnkarretjes, rotspartijen en verborgen schatten.

 

Modelbouwshow in de Zeelandhallen in Goes

18 en 19 Februari is er in de Zeelandhallen in Goes een Modelbouwshow. Spoortreinen, prachtige vrachtwagens, racewagens en boten, alles is er op schaal te vinden, te kopen en belangrijker nog: te bouwen!

Ook aanwezig zijn de liefhebbers van LEGO tijdens de Clubdag van @LEGO. Kortom, voor elk wat wils op de 14.000 vierkante meter beursvloer.

 

Harry Potter Expo in Utrecht

In Utrecht is momenteel de Harry Potter Expo. Een must om heen te gaan voor alle Harry Potter fans.  Harry Potter: The Exhibition is een 1400m2 ervaringsgerichte tentoonstelling, waar bezoekers zodra ze binnen komen ondergedompeld worden in de wereld van Harry Potter. Alle informatie over deze expositie vind je hier

 

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

Stap in de wereld van stoere zeehelden, grote schepen en kanonnen. Het Scheepvaartmuseum organiseert in de voorjaarsvakantie familierondleidingen waarbij je kennismaakt met Michiel de Ruyter. Van 18 februari tot en met 5 maart kunnen kinderen van zeven tot en met twaalf jaar iedere dag om 13:00 uur aansluiten bij deze spannende tour. Kleuters gaan op reis met Rinus de Rat en zijn vriend kapitein; deze tour start iedere dag om 12:00 uur en 14:00 uur.

 

De LEGO Batman Film  

Ik kan er niet omheen, ik moet echt met de jongens naar de LEGO Batman Film. Zoveel reclame als er voor gemaakt is. Dit wordt in ieder geval een van de uitjes deze week. In de LEGO Batman film liggen er grote veranderingen op de loer voor Gotham City, en als Batman de stad wil redden uit de handen van De Joker en zijn sluwe plannen, zal hij zijn waakzame rol moeten laten vallen. Batman zal dit keer moeten proberen samen te werken met anderen, en misschien, heel misschien, zal Batman het dit keer leren om meer relaxed te zijn. De film speelt in vele bioscopen in Nederland.

 

Aanvulling geweldig uitje met WINACTIE van de redactie:

Batman movie weken LEGOland

LEGOland Discovery Centre

Zoals Lodi hierboven al gemeld heeft, is op 10 februari de nieuwe LEGO Batmanfilm in première gegaan. Het Legoland Discovery Centre in het Duitse Oberhausen haakt hier van 10 februari tot 5 maart op in. Hier kunnen alle fans de film zien en hun helden tijdens een Meet & Greet persoonlijk ontmoeten en als herinnering een eigen LEGO Duplosteen in de LEGO fabriek maken. Ook kunnen ze als superheld op de foto in een nagebouwd filmdecor.

LEGOLAND® Discovery Centre Oberhausen is een leuke plek voor een avontuurlijk familie-uitje. Het hele gezin kan zich onderdompelen in de kleurrijke LEGO wereld en zich creatief uitleven in de indoor speeltuin met meer dan 4 miljoen LEGO-steentjes. Bovendien kan een bezoek gemakkelijk gecombineerd worden met een bezoekje aan het naastgelegen Sealife.

Jij kunt 4 kaarten winnen naar LEGOland Discovery Centre! Wil je kans maken dan geef je hieronder een reactie. Je schrijft je daarmee ook in op onze nieuwsbrief News4Mama. Een extra winkans heb je wanneer je ook het actiebericht op Facebook een duimpje of hartje geeft en ook hier een reactie achterlaat. 

 

Wanneer je kindje een bril moet

Wanneer je kindje een bril moet

Net drie was de oudste toen hij voor de ogentest naar het consultatiebureau moest. Thuis hadden we de plaatjes achterin…

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie

Nog even en de voorjaarsvakantie begint weer. Veel mensen gaan deze week op wintersport, maar er zijn natuurlijk ook nog meer dan genoeg die…

Top 5 leesboeken voor jongens

Top 5 leesboeken voor jongens

Door Lodi: Fanatieke lezers zijn het hier. dat hebben ze van ons. Het komt geregeld voor dat we met zijn vieren op de bank zitten en allen…

Hallo, ik ben Lodi, getrouwd en moeder van 2 monsters (2007 en 2009). Dol op mijn gezin, klimmen en sporten. Mijn passie voor schrijven is begonnen toen wij in 2011 zeven maanden aan het reizen waren. Naast dat ik toen reisverslagen schreef, blogde ik voor een mamablog. Daar is de liefde voor het schijven begonnen en sindsdien schrijf ik veel. Tegenwoordig heb ik mijn eigen blogsite lodiblogt. Naast het bloggen ben ik druk met mijn praktijk Balans Gewichtsconsulent, waar ik volwassenen en kinderen met overgewicht begeleid naar een gezonde leefstijl. Op mijn blog lees je dan ook naast de dingen die mijn monsters doen, uitjes, recepten en andere zaken gericht op gezondheid. Bij Website4Mama zal ik maandelijks een blog schrijven waar ik ook dat stukje gezondheid en voeding bij kinderen aan bod zal laten komen.

Reacties 14

 1. Nienke

  feb 14, 2017 at 07:48

  Ik maak heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel GRAAG kans op de kaartjes voor Legoland. Wij gaan komende vakantie een paar daagjes naar Duitsland ( in de buurt van Oberhausen )en mijn meiden zijn gek op Lego, dus deze prijs komt geweldig van pas. Nu maar duimen!:) 2. elisabeth maria martina

  feb 14, 2017 at 07:58

  dat zullen mijn kleindochters te gek vinden 3. Michael noo

  feb 14, 2017 at 08:45

  Zou heel leuk zijn hier naar toe te mogen. Doe heel graag mee 4. Daniëlle van Loo

  feb 14, 2017 at 08:54

  Heel erg leuk, maak heel graag kans! 5. lisette

  feb 14, 2017 at 10:18

  wie wil dat nou niet! Onze tweeling van 7 zou het geweldig vinden, allebei helemaal lego fan en de batman legofilm was een enorm succes dus heel hard duimen! 6. Anne

  feb 14, 2017 at 10:29

  Mijn jongens verheugen zich al maanden op de nieuwe lego batman film, dit uitstapje zou natuurlijk helemaal de kers op de taart zijn, dus ik doe graag mee 7. Heidie van der Steeg

  feb 14, 2017 at 04:33

  Grote Lego-fans hier in huis (en niet alleen de kleine.. ) dus wij zouden graag een bezoekje brengen aan Legoland Discovery Center in Duitsland. Geweldig uitstapje voor de voorjaarsvakantie natuurlijk. 8. Marian van Trigt

  feb 14, 2017 at 04:53

  Graag naar Sealive met de twee kleindochters. Leuk leuk 9. Z. Kumru

  feb 14, 2017 at 07:30

  Ik heb al ingepakt ????.... 10. Tess

  feb 14, 2017 at 08:43

  Superleuk uitje voor de voorjaarsvakantie! 11. Ingeborg

  feb 14, 2017 at 09:00

  Ik maak graag kans op de kaartjes voor een leuk Lego uitje met onze 2 lego fans. 12. Danielle

  feb 14, 2017 at 11:36

  Oh dit zou echt geweldig zijn ?
  M'n tweelingzoontjes hebben echt genoten van de Lego Batman film en zou het echt geweldig vinden als ik hen rond mijn verjaardag (8 maart) mee kan gaan nemen naar LegoLand ???? Denk dat de jongens het fantastisch gaan vinden daar ????
  Op Facebook like ik ook zeker mee ???? ( Daantje Jadon Deon X ) 13. Alyt van der Heide

  feb 16, 2017 at 07:17

  Doe heeeeeeel graag mee. Mijn meiden zijn dol op Lego (Friends) en Legoland Billund is zo ver weg. Oberhausen is 2,5 uur rijden en dat hebben wij er graag voor over!!! Dus ja wij doen mee!! 14. Tamara van Bodegom

  feb 27, 2017 at 09:15

  Oeh... mijn kinderen en man zouden dolblij worden als ze naar het Discovery Center mogen!!! (en ik ook :D )This thread has been closed from taking new comments.