);

Leuke kraamcadeautjes die elke mama graag ontvangt

Leuke kraamcadeautjes die elke mama graag ontvangt

Je beste vriendinnetje, nichtje, lieve collegaatje of buurvrouw bevalt, maar wat geef je dan als kraamcadeautje? Rompertjes en andere kleding hebben ze waarschijnlijk al genoeg. Allemaal in hun eigen smaak qua kleur. De baby komt waarschijnlijk ook om in de knuffels, want als je niks anders weet… dan neem je een knuffel mee op kraamvisite. Toch? Maar je wilt graag iets minder voor de hand liggend zijn in je cadeau. Je wilt graag een kraamcadeau geven, waar de nieuwbakken mama jaren later nog blij mee is. Dus wat zijn nou echt leuke kraamcadeautjes?

Check dit blog met de leukste kraamcadeautjes, die elke mama graag ontvangt.

 

Een naamcadeau als kraamcadeau

Rugzak kind: Natuurlijk heeft de kleine er zelf de komende jaren nog niet veel aan, maar een eigen rugzakje met naam is een cadeau dat elke moeder graag ontvangt. Totdat het kindje dit rugzakje zelf kan gebruiken, kan het natuurlijk mee naar logeerpartijtjes naar oma en opa of naar het kinderdagverblijf.

Badcape of badjasje: Een ander leuk idee is om een badcape of badjasje met naam te geven. Een badcape is een handdoek met een capuchon, zodat het hoofdje van de baby warm blijft na het badje. Ik kreeg zelf bij de geboorte van mijn dochter zo’n badcape en heb ‘m veelvuldig gebruikt.

Kinderbordje en slabbetje: Je kan een leuk bordje met de naam van het kindje laten bedrukken samen met het bestek en daarbij een slabbetje. Elke keer als het kindje gaat eten, zal de mama zeker even denken aan de gever van het cadeau.

 

Een duurzaam kraamcadeautje

Een duurzaam kraamcadeau doet het ook altijd goed. Hieronder een paar voorbeelden:

Houten speelgoed: Houten speelgoed blijft langer mooi dan speelgoed van andere materialen, dus dat betekent jaren speelplezier. Daarbij is het speelgoed vaak esthetisch mooier dan plastic speelgoed waardoor het een prominente plek krijgt in de kamer van het kindje. Plastic speelgoed verdwijnt vaak in een speelgoedkist of mand. Kortom, met houten speelgoed kan je echt niet stuk bij een nieuwbakken moeder.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een rammelaar, een houten auto, blokken of een houten boekje. Diertjes zijn ook altijd een goede keuze.

Een merk dat ik er zelf uit vind springen qua vormgeving en kleurgebruik is Little Dutch.

Kinderkoffertje: Een kinderkoffertje kan je laten bedrukken met het geboortekaartje of alleen met de naam. Je vult het koffertje met allerlei leuke dingetjes en kleine cadeautjes voor moeder en kind en je hebt een geweldig leuk kraamcadeautje!

 

Een brievenbus kraamcadeautje

Ben je nou om wat voor reden dan ook zelf niet in de gelegenheid om op kraamvisite te gaan, denk dan eens aan een cadeautje dat door de brievenbus past. Een lief rompertje, een paar schattige sokjes en een knuffeldoekje passen makkelijk in een brievenbuspakketje. Leuk kaartje erbij en je hebt een mooi kraamcadeautje zodat je alsnog laat zien dat de nieuwe wereldburger zo welkom is.

 

Meer blogs van Esmée:

Familietijd: écht samenzijn en kwaliteit-tijd thuis

Familietijd: écht samenzijn en…

Merk je dat je gezin langs elkaar heen leeft? Dat je ’s ochtends in de stress schiet om alle kinderen de deur uit te krijgen om op tijd op…

Babykleding trends: lekker warm de winter door

Babykleding trends: lekker warm…

Als de bladeren vallen en het weer steeds guurder wordt, wordt het ook steeds belangrijker om passende warme kleding in huis te halen. Vooral…

Gender reveal ideeën: de leukste onthullingen

Gender reveal ideeën: de leukste…

Ben je op zoek naar leuke gender reveal ideeën voor je gender reveal party? In dit artikel lees je hoe je hiervan een geweldig leuk feest…

Sinds april 2008 ben ik moeder van de meest fantastische dochter die ik me kan wensen. Elke dag weer leer ik veel van haar en groei ik als mens.

De beslissing voor een kind nam ik vrij laat in mijn leven. Op mijn 38e verjaardag werd Marisa 8 weken te vroeg geboren. Zo spannend als het begon, zo fijn is het nu. Ik ben ook nog stief(loeder) van 2 mooie en inmiddels volwassen dochters Charlotte en Marloes. Samen met man, dochter en hond Charlie woon ik in Noord-Brabant.

Ik was in de “gelukkige” omstandigheid dat ik in 2013 werd ontslagen. Dat was best een heftige periode, maar daar is uiteindelijk een heel gelukkig mens uit voort gekomen. Ik werd zelfstandig ondernemer en startte dit blog  Website4Mama en daarna volgde Ongeveertig.nl, een online magazine voor vrouwen van 40-plus en recentelijk 4mama.nl en huisentuinpassie.nl. In 2017 richtte ik Blogger by Nature op waarmee ik events organiseer en bloggers 1 op 1 en in groepen begeleid van een blog naar een business.

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.