);

Leuke babyboekjes van de Vier Windstreken

Leuke babyboekjes van de Vier Windstreken

Kinder- en prentenboeken zijn fantastisch. De verhalen in combinatie met de plaatjes die tot de verbeelding spreken prikkelen de fantasie. Daarnaast geeft een boek de mogelijkheid om even echt samen met je kind te zijn, in alle rust: echt een genietmomentje!  Tijn is bijna anderhalf jaar oud en grijpt regelmatig een boek, bladert erin en als we samen een boekje lezen wijst hij dingen aan of luistert hij aandachtig.

Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Eindeloos hetzelfde verhaaltje lezen is wat saai voor de ouder, maar schijnt voor kinderen enorm goed te zijn. Maar om het voor jezelf ook leuk te houden, mag je gerust afwisselen. Van boekjes heb je om deze reden nooit genoeg. Daarom is een leuk kinderboek ook een fantastisch cadeau om te krijgen en te geven. 


Babyboekjes van de Vier Windstreken

Toen de vraag kwam of ik 2 babyboekjes van De Vier Windstreken wilde reviewen, was ik natuurlijk wild enthousiast. Als kind verslond ik boeken en ik heb er heerlijke herinneringen aan. Dat wil ik Tijn ook meegeven, dus lezen we Tijn steevast elke avond voor. Als Tijn overdag naar een boekje grijpt, nemen we ook even de tijd om samen te lezen. Zo ken ik uitgeverij De Vier Windstreken al van het boek IJsbeer in de tropen dat Tijn van opa en oma incl. bijpassende knuffel kreeg voor zijn eerste verjaardag. Een kijkje op de website van De Vier Windstreken laat zien dat het assortiment enorm is. O, wat wordt mijn moederhart daar gulzig van! Lang verhaal kort: Ik heb ja gezegd op dit verzoek en kreeg twee nieuwe boekjes uit het assortiment van De Vier Windstreken thuisgestuurd: Badboekje De mooiste vis van de zee en flapjesboek Wie hoor ik daar?

babyboekje lezen met baby en dreumes

Bij een review hoort natuurlijk ook wat beeldmateriaal. Nou, dat was me een opgave. We hebben samen heerlijke Kodak-momenten gehad met de boekjes, maar wanneer er een telefoon of Ipad in Tijn’s gezichtsveld komt, is de aandacht voor het boekje WEG. 

 

Babyboekje Mooiste vis van de zee badboekjeBadboekje De mooiste vis van de zee

Toevallig pakte Tijn op de dag dat dit boekje door de brievenbus kwam en op de deurmat viel, zelf het badboekje van Dikkie Dik, dat al maanden voor het grijpen ligt als hij in bad zit. Zijn interesse is dus gewekt. Hoewel het boekje waterbestendig is – handig, want: afneembaar – heb ik het vooralsnog niet in bad gebruikt. Wel onder het eten, letterlijk en figuurlijk. Het boekje heeft een mooi verhaal met een diepere boodschap, waaruit blijkt dat iets delen gelukkig maakt. Het is een stevig boekje, dat ik met een gerust hart op de grond kan laten liggen, zonder dat Tijn het letterlijk verslindt. Daarnaast is het boekje lekker zacht en koel, dus kan het boekje ook mee naar bed bijvoorbeeld. Tenslotte is het boekje qua formaat ideaal om mee te nemen of om als standaarditem in de luiertas te hebben.

Het badboekje De mooiste vis van de zee kost 10,95 en bekijk je hier

Check hier alle uitvoeringen van de Mooiste vis van de zee

Handig boekje voor onder het eten!

 

babyboekje wie hoor ik daarFlapjesboek Wie hoor ik daar?

Dit boek heeft echt supermooie tekeningen! De kleuren spatten van de bladzijdes af. Op elke bladzijde staat een vraag beginnend met ‘Wie zegt… ‘ en wanneer de flapjes open worden gevouwen, zie je het antwoord: een fantastisch mooi getekend dier. De flapjes zijn per bladzijde op een andere manier open te vouwen. Echt elke bladzijde is een kunstwerk op zich. Doel 1 is bereikt: Mama is enthousiast.

Hoe reageert Tijn? Poging 1: In eerste instantie vindt hij het interessant, maar als ik zie dat de flapjes openvouwen niet lukt en wil helpen, is het misse boel. Zal wel de leeftijd zijn en daarnaast… Bedtijd! Maar aangezien doel 1 was bereikt en het woord ouder niet voor niets voorkomt in het woord aanhouder, geeft mama niet zomaar op. Hoe reageert Tijn? Poging 2: Mama is deze keer slim en test het boekje net nadat Tijn uit bed komt. Vooral de dierengeluidjes die ik voorlees, vindt Tijn grappig. Het lukt hem nog steeds niet zo goed om de flapjes open te krijgen en heel soms laat hij het toe dat ik help, maar het lijkt er sterk op dat mama de dierentekeningen indrukwekkender vindt dan Tijn. Tijn maakt er op dit moment vooral een sport van om überhaupt het boek open en dicht te krijgen. Na dit ‘speelkwartiertje’ leg ik het boek op tafel en iets later plukt Tijn het boek er zelf weer af. Missie geslaagd, dus!

Het flapjesboek Wie hoor ik daar kost 12,95 en bekijk je hier

 

Winactie!

Ben jij ook enthousiast geworden over één van deze boekjes? Doe dan mee met de winactie!

 

De winnaar van De mooiste vis van de Zee is geworden: Leonie Broekmate-Kroese

De winnaar van Wie hoor ik daar? heeft zich niet gemeld waardoor we de actie opnieuw geplaatst hebben op Facebook.

De winnaar van Wie hoor ik daar? is geworden: Xandra de Brouwer-Twigt

Sturen je even een mail met adresgegevens naar info@website4mama.nl

 

Op vakantie met jonge kids: do's en don'ts

Op vakantie met jonge kids: do's…

Het is vakantietijd en velen zijn op vakantie of al terug van vakantie, maar vakantie is als het goed is een steeds terugkerend begrip. Daarom…

In 365 dagen naar een slanker lichaam

In 365 dagen naar een slanker lichaam

Inmiddels is het alweer een half jaar geleden dat ik ben bevallen van Roos. Wat vliegt de tijd! Ik ben al een tijd bezig om mijn ‘normale’…

Hoe bereid je je kind voor op de komst van een baby?

Hoe bereid je je kind voor op de…

Ons gezin is afgelopen januari uitgebreid met een tweede kindje genaamd Roos. In deze blog schrijf ik over hoe je je eerste kindje kunt voorbereiden…

Ik ben Suzan, 30 jaar en wonend in Enschede samen met mijn man Floris, hond Blitz en katten Otto en Smurf. Sinds 23 november 2018 hebben we een nieuw gezinslid: zoon Tijn. Ik werk als hogeschooldocent (onderzoeksvakken) en daarnaast bij de vrijwillige politie, waar ik op dit moment een avondopleiding voor volg aan de politieacademie in Drachten. Mijn hobby’s zijn skeeleren, volleybal en reizen, maar ik heb al ontdekt dat daar nog weinig van komt met een kleine... Mijn motto is: 'Bad decisions make good stories'. Dus ik maak óf goede beslissingen óf hele goede verhalen wink

 

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.