);

Leuk met kinderen: het Sprookjesbos in Valkenburg

Leuk met kinderen: het Sprookjesbos in Valkenburg

Houd je van een beetje rust en wil je niet lang wachten om een sprookje rustig te horen en te zien en wil je het liefst in alle rust met je kinderen een dagje doorbrengen in een grote speeltuin? Dan is het Sprookjesbos in Valkenburg (Limburg) een geweldige aanrader! Niet ver van het centrum van Valkenburg, verscholen tussen de bomen en hoog op een berg vind je het Sprookjesbos. Je kan je dit park het best bestempelen als een authentieke speeltuin waar je ook nog eens de tijdloze sprookjes in alle rust kan beleven.

O ja, er is ook nog een ‘gevaarlijke’ groeve waar spel en educatie hand in hand gaan.

 

Wij vermaken ons in het Sprookjesbos

Ok, kom je net als wij uit Zwolle, dan is het even rijden. En moet je ver rijden, dan kun je een bezoek aan dit park het best combineren met een weekendje Valkenburg. En die vul je met gemak, want dit deel van Nederland kent zo veel leuke plekjes dat zowel pa en ma, alsook de kinderen zich optimaal vermaken. Je rijdt het centrum van Valkenburg uit, om even verderop links bij een maïsveld linksaf te slaan…je rijdt wat hoger en op het hoogste punt arriveer je bij een park dat qua wegbewijzering en bebording wel iets weg heeft van de Efteling. Je waant je al bijna in een echt Sprookjesbos: dat hebben ze heel mooi gedaan. Bij binnenkomst word je vriendelijk geholpen bij een kassa/winkeltje waar je in ieder geval ook eten en drinken kunt inslaan, mocht je niet voldoende bij je hebben. Tip: heb je kleine kinderen, maar om wat voor reden dan ook geen buggy bij je? Ze hebben er een bolderkar. Maak er gebruik van, aangezien het terrein hier en daar flink glooiend is.

Sprookjesbos sprookjes kijken in Valkenburg

 

Klein Duimpje en andere sprookjes

Of het nu Hans & Grietje, Rapunzel, Ali Baba en de 40 rovers of Klein Duimpje is: talloze sprookjesfiguren die je van vroeger, maar ook van het heden kent, kom je tegen. Je komt ze tegen in kleine huisjes en kasteeltjes, om de beleving zo optimaal mogelijk te maken: echt superleuk! Het themabos wordt voor de wat ‘grotere’ kinderen extra interessant met het Schommelschip en die wat oudere kinderen vermaken zich ook opperbest met hun kleine broertje of zusje in de zweef- en draaimolen. Bij het restaurant kan je rustig zitten (met fenomenaal uitzicht trouwens) en niet ver van het restaurant heb je een ‘levend schaakspel’ en vermaken de kinderen zich met gemak een half uur in de ‘indoor speelhal’ (een soort ballenbak).

zweefmolen in het sprookjesbos limburg

 

Doeps de Draak

Maar dan is er nog de ‘gevaarlijke groeve’. Je daalt er af in een grottenstelsel en gaat er op drakentocht. Voor zowel de kleine- als wat oudere kinderen een leuke tocht. Sterker nog, ook als vader of moeder is het boeiend. Uiteindelijk kun je zeggen dat hier educatie en een verzinsel hand in hand gaan. Vergeet niet tegen de allerkleinsten te zeggen dat het niet echt is…uiteindelijk zie je Doeps de Draak niet, maar je weet bijna zeker dat hij er zit…net als de rest van z’n familie.

Het Sprookjesbos in Valkenburg Limburg

 

Silent disco

Helemaal aan het einde, als je denkt dat je moe en voldaan in de auto wilt stappen…is er nog de silent disco. Denk je bij je eigen kinderen: ok: nu graag even wat zachter, dan is de silent disco een uitkomst. Die tovert namelijk een grote glimlach op je gezicht als jij je kinderen in absolute stilte met een koptelefoon op ziet dansen…kijkend naar een groot scherm! Je doet uiteindelijk gewoon mee. En voor een leuke herinnering kan je ook nog een foto laten maken door de Beeldbouwer. Je waant je dan in een andere wereld met een mooi kostuum aan. Kosteloos wordt deze foto naar je eigen e-mailadres gestuurd. Belangrijk om te vertellen is dat dit in een hoge resolutie gebeurt, dus je kunt er echt wat mee!

Speeltuin in Sprookjesbos Valkenburg

 

Wat kost het Sprookjesbos?

Tickets kosten er voor volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar € 9,50. Dat valt dus best mee. Woon je er ‘toevallig’ in de buurt: dan heb ik echt een goede tip voor je: houd er je kinderfeest. Woon je er niet in de buurt, maar ga je in de buurt op vakantie, dan moet je er zeker even heen.

Samenvattend, nog even wat zaken op een rij. Absolute voordelen van dit relatief kleine thema park:

  • Gemoedelijk
  • Rustig
  • Je kunt er sprookjes in alle rust beleven
  • Eigenlijk is het ook meer een hele grote speeltuin
  • Educatie gaat er hand in hand met vertellingen
  • Geen wachtrijen, nauwelijks drukte!

Kortom: het Sprookjesbos, een ideaal uitje in alle rust.

Meer weten? Check dan even de website van het Sprookjesbos

Check ook eens deze website met goedkope en leuke uitjes voor een dagje weg met gezin.

 

Meer blogs van Stefan:

Huilen in het vliegtuig

Huilen in het vliegtuig

Je zit in een vliegtuig voor een avondvlucht van ongeveer twee uur. Het laatste half uur wordt vervelend, want er is een stel luidruchtig…

Unicorn Princess voor de Nintendo Switch: magisch

Unicorn Princess voor de Nintendo…

Een glimlach op het gezicht van je kind is meer waard dan wat dan ook. Niets nieuws onder de zon voor een ouder. Je kunt je voorstellen dat…

Trouwen? Zo denkt hij erover!

Trouwen? Zo denkt hij erover!

Je herkent het volgende vast ook wel. Er is niets op tv, je zapt met je partner op de bank, komt voorbij TLC en ja hoor. We blijven hangen.…

Ik ben Stefan, 39 jaar en vader van twee kinderen: Finn (2011) en Lova (2015). Samen met de moeder van mijn kinderen Janine woon ik in Zwolle. Als communicatie medewerker bij een groot landelijk installatiebedrijf ben ik dagelijks vooral bezig met het maken van content in de breedste zin van het woord. Schrijven zit in mijn bloed. Op deze plek hoop ik mijn creativiteit te kunnen delen, vanuit het perspectief van een vader. Muziek, fotografie, series…standaard dingen die iedereen wel leuk vindt, maar af en toe schrijf ik erover op deze plek.

Maar op website4mama.nl wil ik jullie dus vooral meenemen in hoe ik als vader dingen beleef en meemaak, ten opzichte van een moeder. Laat vooral weten of je het eens bent, of juist niet…

Reacties 0

This thread has been closed from taking new comments.